Curry’s ik ben er gek op! Aziatische curry’s staan bij ons thuis regelmatig op tafel, altijd simpel en oh zo lekker! Vandaag deel ik een recept voor groene curry, met kip, paprika, baby mais en sugar snaps. Een makkelijk curry om te maken en zorgde bij ons thuis voor heel wat complimenten!
Groene Curry met Kip
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Groene Curry met Kip
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de Curry:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel verse gember, fijngesneden
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- handvol babymais , in blokjes
- handvol sugar snaps
- 3 eetlepels groene curry
- 200 ml romige kokosmelk
- 400 gram rijst
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kipkruiden
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel kurkuma
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de zonnebloemolie in de wokpan en bak de ui, knoflook en gember aan voor 1-2 minuten.
- 2)
- 3)
Voeg de paprika, babymais en de sugar snaps erbij en bak de groenten mee.
- 4)
- 5)
Doe de gewassen rijst met water in een pan en breng de rijst met een snuf zout al roerende aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan in 8-10 minuten gaar koken.
- 6)
4 Comments
Farasha
2 april 2020 at 12:36
Heerlijk! Allah i7tik saha. Zou je een keer seffa medfoena willen maken? En een Grote visbestilla? van beide wil ik een makkelijke en vooral lekkere recept!
Baraka Allahu fiki!
Fatima El Irari
2 april 2020 at 17:18
Bedankt lieverd! Ga ik doen inschAllah. Xx
Kadriye
29 april 2021 at 17:10
Hey Fatima, wat kan ik gebruiken ipv kokosmelk?
Groetjes
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:57
Hi Kadriye,
Je kunt slagroom gebruiken of creme fraiche.