Groene Curry met Kip

13 juni 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen


Niet zoveel tijd om te koken vanavond? Ga dan voor deze groene hurry curry! Een ideaal gerecht voor doordeweeks en ook nog eens heel makkelijk om klaar te maken. Met simpele ingrediënten, lekker veel smaak én je zet het vanavond al in 30 minuten op tafel
!

Print recept

Groene Curry met Kip

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de Curry:

  • 400 gram rijst
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 stengels bosui, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 300 gram snijbonen
  • 2 eetl. groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetl. verse citroensap

Kruiden:

  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1/2 theel. chilivlokken
  • 1/2 theel. kurkuma

Bereidingswijze:

Currysaus:

  • 1)

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  • 2)

    Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de uien, bosui en de knoflook in 2-3 minuten glazig.

  • 3)

    Snijd de kipfilet in reepjes en voeg de kip met de kruiden toe in de koekenpan.

  • 4)

    Schep het goed door en bak de kip voor 4-5 minuten.

  • 5)

    Roer de paprika en de snijbonen erbij en bak het mee voor circa 2-3 minuten.

  • 6)

    Voeg de groene currypasta, crème fraîche, bouillon en de kokosmelk erbij en breng het al roerend aan de kook.

  • 7)

    Breng de curry op smaak met zout, zwarte peper en citroensap en laat op laag vuur sudderen voor 10 minuten.

  • 8)

    Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden en serveer warm. Enjoy!

     

4 Comments

  • Selen

    19 juni 2022 at 00:59

    Hi Fatima, ziet er lekker uit. Waar haal je de groene curry?

  • Melis Kalkan

    5 juli 2022 at 19:56

    Hi Fatima!
    Hoe bak jij meestal? Op middelhoog vuur?

  • Sabrin

    18 juli 2022 at 13:57

    Hoii Najat!

    Een vraagje… hoe krijg je zo mooi je rijst

    xx

  • Amina

    16 augustus 2024 at 22:25

    Ziet er lekker uit! Welke groene currypasta heb je gebruikt?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept