Griesmeel Vla Cake

29 maart 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten (10 stuks)
Voor het cakebeslag:
  • 3 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 150 ml vanillevla
  • 200 gr. griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 etl. citroenrasp
Topping:
  • 100 gr. zachte roomkaas
  • 4 etl. kristalsuiker
  • 1 thl. vanille extract
  • 1 etl. citroenrasp
Bereidingswijze:
  1. Mix in de beslagkom de eieren samen met de kristalsuiker en vanillesuiker goed romig.
  2. Giet de zonnebloemolie, melk , citroenrasp en de vanillevla erbij en mix het nogmaals goed samen.Pictures
  3. Voeg de griesmeel, bakpoeder en het zout erbij en mix het geheel samen tot een luchtig beslag. Ga met de spatel nog even door het beslag heen.Pictures1Pictures2
  4. Giet het beslag in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm en strijk het beslag aan de bovenkant glad.
  5. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  6. Wanneer de cake gaar is laat je de cake voor 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal dan de cake uit de bakvorm en laat deze verder afkoelen.Pictures3Pictures4
  7. Voeg de roomkaas toe in de kom en roer deze met de spatel goed glad.
  8. Voeg de suiker erbij en mix het geheel samen tot een glad mengsel zonder klontjes.
  9. Giet de vanille extract en de citroenrasp erbij en mix weer samen.
  10. Zet de kom dan in de koeling voor ongeveer 10 minuten, zodat de topping goed kan opstijven.
  11. Wanneer de topping lang genoeg in de koelkast heeft gezeten verdeel je deze bovenop de cake en strijk je de topping glad.
  12. Decoreer de cake nog met een schijfje citroen en klaar is je lekkere cake om opgegeten te worden!

a ff1

Print recept

Nutrition

56 Comments

  • Haouas

    29 maart 2014 at 22:49

    Lieve schat ik ga eerlijk toegeven mijn kookkunst was 0,0000, maar dankzij jou blog wollah oughtie ben ik veeeel dingen beginnen leren. Zelfs mijn man is blij haha je legt alles zo grondig uit en stap voor stap en top voor een beginneling. keep up the good work dankzij jou heb ik echt passie gekregen voor te koken echt waar chokran!! <3

    1. xfaatjee

      29 maart 2014 at 23:32

      Zo ik word echt blij van zo’n berichtje haha! Heel graag gedaan meid en Alhamdoelilah begin je het koken onder de knie te krijgen! Nog heel veel kookplezier en als er vragen zijn hoor ik het graag! ❤

  • Nadia

    30 maart 2014 at 02:01

    Kan ik die Topping ook gebruike voor een vulling tussen 2 biscuits? Keep up the good work 😉

    1. xfaatjee

      30 maart 2014 at 02:05

      Dat kan zeker meid, maar dan zou ik wel wat meer maken als je twee lagen ermee wilt vullen x

  • Zineb

    30 maart 2014 at 09:00

    Hoi Faat,

    Ik deed je al volgen op facebook… helemaal happy wordt ik van je recepten… Ik heb een klein vraagje, wat voor afmeting heeft je bakblik…

    x

    1. xfaatjee

      30 maart 2014 at 23:05

      Dankjewel lieve meid! Uhmm ik zou dat nu zo niet weten, maar ik kom er morgen op terug oké. Dan zal ik het even voor je gaan meten xx

      1. Zineb

        1 april 2014 at 13:13

        Super! Bedankt alvast

    2. xfaatjee

      3 april 2014 at 11:56

      De afmeting is 21×21 cm meid xx

  • ourdia

    31 maart 2014 at 07:21

    ziet er erg lekker uit!!zou ik vla er uit kunnen laten?woon namelijk niet in nl.wat zou ik in de plaats kunnen toevoegen?

    1. xfaatjee

      31 maart 2014 at 11:54

      Dankjewel meid! Je kunt vla er zeker uitlaten en dan misschien yoghurt gebruiken? Of je vervangt het gewoon door melk is ook net zo lekker x

  • Bouchra

    31 maart 2014 at 12:03

    Hoi lieve meid! Ik zag net op fb dat je een blog bent begonnen. Super leuk dat je dit wil delen. Ik ga lekker speuren op je site. Het ziet er heel goed uit, lekker overzichtelijk. Wou even een berichtje voor je achterlaten:)! Xx

    1. xfaatjee

      31 maart 2014 at 12:04

      Hallo lieverd! Dankjewel lieve meid! Ik vind een blog ook veel overzichtelijker haha :p Veel kookplezier en als er vragen zijn hoor ik het graag xx

  • Maysa

    1 april 2014 at 15:10

    Salaam meid, echt leuk dat je nu een blog bent begonnen, zo overzichterlijk ook. Ik vind je kookkunsten echt geweldig en maak ook je recepten ga Zo door meid

    1. xfaatjee

      1 april 2014 at 19:51

      Leuk om te lezen lieverd dankjewel en welkom! xx

  • Nowell

    17 januari 2015 at 13:54

    Ik heb deze vandaag uitgeprobeerd en hij is goed gelukt! Ik ben pas getrouwd en zo nu en dan probeer ik wat dingetjes te maken en met jou recepten lukt het gegarandeerd!

    1. xfaatje

      18 januari 2015 at 13:28

      Super leuk om te lezen Nowell!Ga zo door meid <3

  • fatje

    5 maart 2015 at 21:16

    Salam ik heb een bakvorm van 28×28 cm kan ik die ingrediënten in deze vorm doen of moet ik als verdubbele dank u. Ik heb hier veel van geleerd

    1. xfaatje

      13 mei 2015 at 17:51

      Hallo Faatje, ik zou het recept wel verdubbelen, maar niet heel het beslag in een keer gebruiken. Je vult je bakvorm net iets boven het midden. Succes meid en bedankt voor je lieve compliment! <3

  • Wafaa

    15 juli 2015 at 23:21

    Salamu alaikum lieve meid
    Ik had een vraagje. Als je die cake pas de dag erop gaat serveren, moet je het dan in koelkast doen vanwege die roomkaas die erop zit?

    En nog een vraag: ik zag dat je vaak vanille extract gebruikt. Misschien zit ik ni helemaal fout maar tot nu toe ben ik geen enkele vanille extract tegen gekomen zonder alcohol. Die van dr oetker heeft sowieso alcohol. Dus ik vroeg me af welke jij gebruikt ?

    1. xfaatje

      16 juli 2015 at 07:08

      Salaam Alaikoem Wafaa, Ja, je kunt de cake beter in de koelkast laten staan en een uur voor serveren uit de koelkast halen en op kamertempratuur laten komen. Wat je zegt betreft de vanille extract klopt. Die van Dr. Oetker zit inderdaad Alcohol in. Ik haal vanille extract altijd bij de turk. Zij hebben vaak flesjes zonders alcohol of dergelijke. Succes.

  • Cher

    1 augustus 2015 at 16:48

    Hallo,

    Ik had een vraagje over de griesmeel. Gebruik je semolina van de marokkaans winkel of griesmeel uit een pak van de supermarkt. Indien semolina fijne of medium ( moyen).

    Alvast bedankt.

    Cheri

    1. xfaatje

      3 augustus 2015 at 08:51

      Hallo Cher, Ik gebruik de griesmeel van het merk Semolina, en die haal ik inderdaad bij de marokkaanse winkel. Ik gebruik de fijne griesmeel meid. Succes. <3

  • Samira

    1 september 2015 at 18:46

    a salaam alikoum allahoema barak. Heb al heel veel recepten van je uitgeprobeerd en ze zijn allemaal super.
    Alleen vraagje er staat 2 x citroen SAP alleen bij ingrediënten staat rasp. Ben de cake nu aan het maken en heb in de recept rasp gedaan. Moet ik nu in de topping SAP of rasp doen. Baraka Allah fiekie

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:49

      Salaam Alaikoem Samira, excuses voor mijn late reactie. In de topping moet je citroen rasp toevoegen. Ik hoop dat het toch nog is gelukt inchAllah. <3

      1. Nancy

        29 mei 2020 at 10:39

        Hii, ik heb 2 vragen. Heb je toevallig een idee hoe ik de eieren kan vervangen. Ik wil een vegetarische versie maken. Misschien kan ik ze helemaal weglaten 🙈. En kan ik misschien olie vervangen door roomboter (1 op 1).

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2020 at 13:44

        Hi Nancy,

        Eieren kun je vervangen door 2 rijpe bananen en ja hoor je kunt olie vervangen door roomboter. Xx

  • Elhamdullah

    19 september 2015 at 05:29

    Masha allah geweldige recepten!kan ik vanille extract weg laten?

    1. xfaatje

      19 september 2015 at 13:23

      Salaam Alaikoem, Allah ibarkfiek. Ja hoor dat kan zeker.

  • Naomi

    20 november 2015 at 09:16

    Lieverd,

    Gebruik je vanille vla of?? Welke vla kan ik het beste gebruiken?

    1. xfaatje

      20 november 2015 at 09:19

      Hallo Naomi, ik gebruik vanillevla voor dit recept. Succes!

  • salma

    29 november 2015 at 17:10

    hallo xfaatje.
    kan je ook in plaats roomkaas. ook met jam besmeren.
    en graag wil ik weten of het mogelijk is om met botercreme kan vullen en overheen smeren en dan met fondant eroverheen.
    misschien is het een gekke vraag.excuses daarvoor.
    maar zou het echt willen weten.
    heb tot nu toe best wel van jou recepten gevolgd en uitgeprobeerd.hamdoulah is het mij allemaal gelukt.
    ik hoor inshallah graag van jou
    wa salam

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 08:28

      Hallo Salma,

      Ja, hoor je kunt de cake ook zeker met jam besmeren.En je kunt de cake achteraf helemaal besmeren met botercreme, geen probleem! Je mag alles vragen hoor en er zijn bijna geen gekke vragen haha. Succes meid Xx

  • salma

    1 december 2015 at 04:27

    dank je wel voor het beantwoorden.
    zodra ik het heb uitgeprobeerd laat ik weten of het mij gelukt is.
    wa salam

  • salma

    10 december 2015 at 19:16

    de cake is goed gelukt.
    ik was wel in een roze wolk beland na al die complimenten

    1. xfaatje

      11 december 2015 at 07:44

      Hallo Salma,

      Aah super haha! Goed van je meid Xx

  • samira

    5 februari 2016 at 07:30

    slm kan ik ipv vla ook iets anders gebruiken ? bijv yogurt want in fr waar ik leef is het lastig om vla te vinden:) alvast bedankt!

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 12:32

      Alaikoem salaam Samira,

      Ja hoor dat kan ook!

  • Nisrine

    19 februari 2016 at 22:03

    Lekkere recepten heb je meid wauw!
    Hoeveel citroensap heb je in het recept toegevoegd?

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:06

      Hallo Niscrine,

      Bedankt lieverd! Uh dat doe ik echt op gevoel, maar 1 eetlepel is wel genoeg. Xx

  • Fatimatje

    16 juli 2016 at 14:28

    Hey Fatima
    Hoe groot is jouw bakvorm?

    1. xfaatje

      19 juli 2016 at 06:54

      Hallo Fatima,

      20×20 cm meis.

      1. Fatimatje

        30 augustus 2016 at 16:48

        Dank je wel kan deze cake ook in een bakvorm van 28cm? Moet ik dan alles dubbelen?

  • Stille lezer

    10 november 2016 at 17:03

    Ik reageer eigenlijk nooit op dingen maar ik vind wel dat jij echt een groot compliment verdient voor jouw blog en passie die je met ons deelt. Ook ik leer ontzettend veel van je en surf elke dag op je blog! Ik wacht altijd met smacht op je nieuwe recepten… Je doet het keurig tbarkeAllaah 🙂

    Liefs,

    een stille lezer

    1. Fatima

      14 november 2016 at 10:17

      Hallo Stille lezer,

      Wat lief dat je alsnog een berichtje achterlaat. Super bedankt voor je lieve complimenten! Erg lief van je, Allah ibarkfiek. Xx

  • Samija

    23 november 2016 at 13:14

    Hey!
    Super lekkere recepten!
    Kan je bij dit recept ook een ronde bakvorm gebruiken? Zoja, hoeveel cm?

    Alvast bedanktt

    1. Fatima

      23 november 2016 at 15:53

      Hallo Samija,

      Ja hoor je kunt een vorm van 24 cm gebruiken. Dankjewel meis! Xx

  • Najat

    16 april 2017 at 21:09

    Hallo, geweldige site en recepten! Keep up the gold work! Vraagje..waar is de vanille extract verkrijgbaar? Ben niet zo bekend met dit soort dingen…Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:36

      Hallo Najat,

      Dankjewel lieve schat! De vanille extract is verkrijgbaar bij de Toko en te bestellen op deleukstetaartenshop.nl

      Liefs,
      Fatima

      1. Samra

        28 mei 2017 at 14:12

        Hallo Fatima
        Kan ik de vanille extract ook weglaten?

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2017 at 06:17

        Hallo Samra,

        Ja hoor dat kan.

        Liefs,
        Fatima

  • Zeineb

    2 september 2017 at 23:48

    Salaam Fatima,

    Probeerde vandaag deze cake bij mij was het beslag best vloeibaar of hoort dit zo en Hoelang mix je?

    Hoort de cake luchtig te zijn? Of beetje nat van binnen?

    Hoor graag van je.

    1. Fatima El Irari

      4 september 2017 at 09:10

      Alaikoem salaam Zeineb,

      De structuur van het cakebeslag is inderdaad vloeibaar. Als de cake aan de binnenkant nog nat is, dan moet deze nog even iets langer doorbakken. De cake hoort luchtig te zijn en niet nat. Heeft het gesmaakt? Xx

  • Naj

    21 november 2017 at 19:33

    Assalaamoe 3alaykoem Fatima,

    BarakAllaahoe feeki voor het recepten! Dit is echt mijn cakeweek haha. Heb allerlei cakes van je uitgeprobeerd. Ik heb je eerder meerdere malen gesnapt via snap maar krijg helaas geen antwoord?

    Ik heb deze griesmeel vla cake geprobeerd en vervolgens in zo’n lange bakvorm van 30 cm gedaan. Hij is heerlijk, maar is niet helemaal opgestegen. Hoe kan dat? Ik heb daarna een nieuwe beslag gedaan en maar in een 24 cm ronde bakvorm gedaan. Deze is wel goed opgestegen. Een bakvorm van 30 cm is denk ik dan niet aan te raden voor deze beslag cake?

    1. Fatima El Irari

      21 november 2017 at 19:41

      Alaikoem salaam Naj,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Ik geef altijd aan dat je mij het beste niet kunt berichten op snapchat, omdat ik echt meer dan de helft niet zie door alle berichten daar. Wat betreft de cake. Een bakvorm van 30 cm is inderdaad te groot en daarom is de cake niet zo hoog geworden haha. Een vorm van 22 cm of 24 cm is wel een aanrader. Dus de volgende keer kun je beter deze twee maten gebruiken. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Ilona

    14 juni 2018 at 14:49

    Ik maak deze ook altijd , maar doe er abrikozenjam en kokos op en zou juist op de sinsaasappelcake deze topping doen ( net andersom dus). Maar dat is omdat ik het zo gewend ben. Mijn complimenten voor de vele lekkere recepten.

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:53

      Wat lekker! Dankjewel lieve schat! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept