Zelf Granola Maken

11 maart 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves:

Voor het ontbijt, lunch, of zelfs als dessert: deze heerlijke crunchy granola is op elk moment van de dag lekker! De krokante havervlokken, pecannoten, kokos snippers, amandelen, hazelnoten is in combinatie met een bakje yoghurt en vers fruit zó lekker! Zelf een voorraadje granola maken heb je in minder dan 10 minuten gedaan en je kunt er lekker lang vans smullen, echt een aanrader.

 

Print recept

Zelf Granola Maken

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram havervlokken
  • 100 gram amandelen
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram kokos snippers
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram zadenmix
  • 50 gram chocolate chips
  • 1 theel. kaneel
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olie
  • 100 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Granola bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (onder-boven) warmte.

  • 2)

    Meng de havervlokken, amandelen, hazelnoten, walnoten, pompoenpitten, chocolate chips en de zadenmix in een kom.

  • 3)

    Voeg de olie en de honing toe en roer alles goed door elkaar.

  • 4)

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de granola over de bakplaat. Bak de in de oven 9-10 minuten. 

  • 5)

    Haal de bakplaat uit de oven en hussel de granola goed door. Bak de granola voor nog eens 8-10 min. goudbruin.

  • 6)

    Laat de granola volledig afkoelen en roer er dan de rozijnen door.

  • 7)

    Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot. Enjoy!

2 Comments

  • Meryam

    5 april 2022 at 12:13

    Haai, ik zie nergens staan bij welke stap de gesnipperde kokos bij moet. X

  • Maria

    24 juni 2023 at 06:48

    Proef je de honing terug (stap3? Want ik lust geen honing normaal.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept