Granola Taartjes

Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 8 stuks
Granola Taartjes
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 80 gram gehakte pistachenoten
- 80 gram gehakte amandelen
- 80 gram geraspte kokos
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 100 gram Agave siroop
- 50 gram zonnebloemolie
Ook nodig:
- FAGE Total 0% of 5 % yoghurt
- vers fruit
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2)
Vet de muffinvorm in en leg er twee stroken bakpapier in, zodat je de taartjes er makkelijk uithaalt.
- 3)
Meng in een kom de havermout, walnoten, amandelen, kokos, kaneel en het zout samen.
- 4)
Voeg de maple syrup met de zonnebloemolie toe aan de droge ingrediënten.
- 5)
Roer het samen tot het mengsel iets steviger is.
- 6)
Verdeel twee eetlepels van het mengsel in de holte van de bakvorm.
- 7)
Druk met je vingers het mengsel stevig in de holte en langs de zijkanten.
- 8)
Bak de granola taartjes in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- 9)
Laat de granola taartjes volledig afkoelen.
- 10)
Vul de taartvormpjes met de FAGE yoghurt en top met fruit en chiazaad. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met FAGE.
1 Comments
Suzanne
10 februari 2022 at 01:51
Salaam Fatima,
Bedankt voor het leuke recept.
Kan ik de agave siroop vervangen voor honing? Ik heb dit niet in huis, honing wel en gebruik ik ook voor meerdere dingen in de keuken.
Alvast bedankt. Groetjes