Grana Padano Kipburger

23 april 2021Fatima El Irari

Prep time: 3 uur 30 minuten

Cook time: 8 minuten

Serves: 4 stuks

It’s burger time! Als je het mij vraagt dan is een burger dé perfecte comfort food! Deze Grana Padano kipburger is zo ontzettend lekker, je likt je vingers erbij af. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de kip simpel te marineren (wat ook heel lekker is), máár met een paar extra ingrediënten maak je deze kip burger lekker mals, crispy en heel erg lekker!
Voor die ultieme krokante korst maak ik een paneer laag van kruiden, paneermeel en Grana Padano. Het paneren van de kip heb je in een mum van tijd gedaan en het eindresultaat is zo lekker, succes gegarandeerd! Én vergeet zeker niet de Grana Padano te gebruiken in het paneer mengsel, om de kip nog lekkerder te maken. Mijn man kijkt vanavond al uit naar de iftar, want deze crispy kip burgers staan op het menu!
Print recept

Grana Padano Kipburger

  • Voorbereidingstijd 3 uur 30 minuten
  • Kooktijd 8 minuten
  • Totale tijd 38 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Kip marinade:

  • 500 gram kipdijfilet
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. Piri Piri kruiden
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 2 eetl. milde olijfolie

Paneren:

  • 400 gram Panko
  • 2 eetl. bloem
  • 200 gram Grana Padano, geraspt
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 2 eieren
  • 50 ml melk

Ook nodig:

  • 500 ml zonnebloemolie, om in te frituren
  • 4 hamburgerbroodjes
  • rauwkorst , naar keuze
  • saus , naar keuze

Bereidingswijze:

Kip marineren:

  • 1)

    Maak de kip grondig schoon en snijd in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Niet te dik, want anders bakt de kip niet volledig gaar.

  • 2)

    Dep de kip goed droog met keukenpapier en zet opzij.

  • 3)

    Meng in een kom alle kruiden met de olijfolie en marineer hiermee de kipstukken.

  • 4)

    Dek de kip af en laat voor minstens 30 minuten goed intrekken.

Kip paneren:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de panko, bloem, Grana Padano, zwarte peper en het zout samen. Zet opzij.

  • 2)

    Klop in een aparte kom de eieren los met de melk.

  • 3)

    Pak een stuk kip en haal deze door het ei/melk mengsel en laat overtollig mengsel afdruppen.

  • 4)

    Leg de kip in het paneer mengsel en druk de kip goed aan. Zorg ervoor dat de kip volledig is bedekt met het paneermengel.

  • 5)

    Leg de kip op een schoon bord en dek af met plasticfolie.

  • 6)

    Werk de rest van de kip op dezelfde manier af en zet in de koelkast voor minstens 30 minuten.

  • 7)

    Verhit de zonnebloemolie en bak de kip aan beide kanten in 3-4 minuten mooi goudbruin en gaar.

  • 8)

    Bouw de hamburgerbroodjes op naar wens en serveer de burgers lekker warm, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Grana Padano.

2 Comments

  • Btiss

    24 april 2021 at 13:53

    Beste Fatima,

    Is het ook mogelijk om het in de oven te doen?

    Zo ja, op hoeveel graden?

    Alvast bedankt,
    Ramadan kareem!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:13

      Hi Btiss,

      Jazeker, dat kan ook. Ik raad je aan de burgers dan eerst een beetje in te sprayen met olie, zodat je een mooi goudbruine korst krijgt. Dan mogen ze voor circa 35-40 minuten de oven in op 200 graden.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept