Gnocchi Ovenschotel
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Gnocchi Ovenschotel
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de saus:
- 2 eetl. pastasaus, naar keuze
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. olijfolie
- 2 eetl. creme fraiche
- 150 ml kippenbouillon
- handvol cherrytomaten
- handvol baby spinazie
- 1 bol mozzarella
- 400 gram verse gnocchi
- handvol geraspte kaas
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. pittige paprikapoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. versgemalen peper
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) functie.
- 2)
Roer in een ovenschaal de pastasaus met de kruiden, zonnebloemolie, olijfolie, crème fraîche en de bouillon.
- 3)
Halveer de cherrytomaten en roer ze samen met de spinazie bij de rest in de ovenschaal.
- 4)
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de ovenschaal.
- 5)
Roer de gnocchi erdoor en breng het geheel op smaak met extra zwarte peper en chilivlokken.
- 6)
Strooi bovenop wat geraspte kaas en zet de ovenschotel in het midden van de oven voor 30 minuten.
- 7)
Haal de ovenschaal uit de oven en laat het voor 10 minuten staan. Garneer met verse basilicum. Enjoy!
21 Comments
Handige Tips
25 mei 2022 at 10:41
Wat een heerlijk recept! Ik ben echt verslaafd aan gnocchi en dan ook nog met mozzarella… Heerlijk!
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:19
Haha ja lekker hé!
Berdien
31 augustus 2022 at 19:56
Het was heerlijk!
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:23
Hi Berdien,
Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor je berichtje.
W
28 maart 2023 at 14:57
Bij ons: 4 personen = 2 (gemiddelde) personen
Mehtap
27 december 2022 at 13:21
Hoi,
Wat bedoel je precies met 150ml kippenbouillon. Gaat het hier om vloeibare bouillonblokjes of
los je gewoon een bouillonblokje in 150ml water op?
Recept ziet er heerlijk uit.
Liefs,
Merve
25 mei 2022 at 14:54
Hi Fatima, ziet er superlekker uit!! Welke pastasaus heb jij gebruikt? Groetjs Merve
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:18
Hi Merve,
Dankjewel! Ik heb die van de Albert Heijn gebruikt, eigen merk.
Marsha
9 juni 2022 at 16:08
Echt heerlijk recept .wat een warme smaaksensatie .dank je fatima
Ley
6 januari 2023 at 21:14
Hi,
Kook je de gnocchi eerst voordat je het in de ovenschaal doet?
X Ley
R
26 mei 2022 at 21:21
vandaag gemaakt heel lekker!
had er alleen wat te veel chilli poeder in gedaan, de volgende keer wat minder haha
dankjewel voor het recept weer.
M
27 mei 2022 at 15:15
Hoi fatima, dat ziet er erg lekker uit. Vraagje.. ik zie staan 150 ml kippenbouillon. Wil dat zeggen dat ik een klontje kippenbouillon moet mengen met 150 ml water? En heb je ook de link voor me van die brood in dat kleipannetje. Kan het nergens terugvinden. Groetjes
Charlotte
28 mei 2022 at 21:26
Salaam alaikum, moet de gnocchi eerst voorgekookt worden voordat het de ovenschaal ingaat? X
Esma
8 juni 2022 at 20:27
Dit is echt mn nieuwe favoriet. Super snel gemaakt en super lekker! Thnx!
Moon
13 juli 2022 at 16:28
Heerlijk! Maar misschien een tip; een iets uitgebreidere uitleg zou top zijn. Had het helemaal bereid en achteraf je IG video bekeken, toen zal ik pas dat de bouillonblok met water gemengd moest worden. Toen het al in de ogen zat, nog gauw water bij toegevoegd. En hoeveel water? Ben helaas geen keukenprinses dus iets meer uitleg zou ik persoonlijk fijner vinden
Sarah
26 september 2022 at 18:35
Erg verrassend en smaakvol, echt eens iets anders!
Ook een tip voor mensen die minder gas willen gebruiken 🙂 hier heb je het gasfornuis niet nodig.
Imane
17 november 2022 at 14:01
Hoi Fatima welke kippen boullion gebruik je.
Fatima El Irari
22 november 2022 at 21:40
Hi Imane,
Ik los altijd een blokje bouillon op in kokend water.
Soraya
24 januari 2023 at 18:32
Salam alaikoum,
Hoe en wat voor vlees zou je hierin kunnen verwerken?
Fatima El Irari
14 februari 2023 at 09:49
Alaikoem salaam Soraya,
Je zou bijvoorbeeld kip kunnen gebruiken of zelf gehakt.
Morsal
1 mei 2023 at 09:16
Hi Fatima,
Moet je de gnocchi eerst koken of hoeft dat niet?