Gnocchi Ovenschotel

25 mei 2022Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Super lekker, je zet het binnen 30 minuten in de oven en het is ook niet moeilijk om te maken: een gnocchi ovenschotel! Lekker met spinazie, cherry tomaatjes en mozzarella. Superlekker, easy en snel!

Print recept

Gnocchi Ovenschotel

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de saus:

  • 2 eetl. pastasaus, naar keuze
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. creme fraiche
  • 150 ml kippenbouillon
  • handvol cherrytomaten
  • handvol baby spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 400 gram verse gnocchi
  • handvol geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. pittige paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. versgemalen peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) functie.

  • 2)

    Roer in een ovenschaal de pastasaus met de kruiden, zonnebloemolie, olijfolie, crème fraîche en de bouillon.

  • 3)

    Halveer de cherytomaten en roer ze samen met de spinazie bij de rest in de ovenschaal.

  • 4)

    Snijd de mozzarella in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de ovenschaal.

  • 5)

    Roer de gnocchi erdoor en breng het geheel op smaak met extra zwarte peper en chilivlokken.

  • 6)

    Strooi bovenop wat geraspte kaas en zet de ovenschotel in het midden van de oven voor 30 minuten.

  • 7)

    Haal de ovenschotel uit de oven en laat het voor 10 minuten staan. Garneer met verse basilicum. Enjoy!

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept