Girasoli met Ricotta en Spinazie
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Girasoli met Ricotta en Spinazie
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de saus:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 200 gram champignons, in plakjes
- 100 gram cherry tomaten
- 250 ml slagroom, of kookroom
- 200 gram spinazie
- 250 gram Girasoli
- 2 eetl. Parmezaanse kaas
Ook nodig:
- peper en zout
- verse peterselie , fijngesneden
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook in 1-2 minuten glazig.
- 2)
Voeg de champignons erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de slagroom erbij en roer de spinazie erdoor.
- 4)
Laat de spinazie even slinken en voeg de cherry tomaten en de Girasoli toe.
- 5)
Breng het geheel op smaak met peper en voeg de Parmezaanse kaas er ook bij.
- 6)
Roer het geheel door, plaats de deksel op de pan en laat het op laag vuur koken voor 8-10 minuten.
- 7)
Wanneer de saus mooi is ingedikt garneer je de pasta met fijngesneden peterselie en extra Parmezaanse kaas. Enjoy!
5 Comments
Fatima El Irari
11 september 2023 at 07:46
Hi Sara,
Wat goed! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx
Simone
8 november 2023 at 09:07
Welke girasoli gebruik je? Met welke vulling?
Ingrid
10 januari 2024 at 17:18
Wel heeeeeel weinig voor 4 personen, klopt het recept wel?
Saloua
26 maart 2024 at 11:13
Goedemiddag Fatima
Ik heb een vraagje over de recepten Girasoli met ricotta en spinazie over de roomsaus heb je kan je Philadelphia doen in plaats van kookroom of slagroom.
Alvast bedankt en ramadan mobarak
Ps: ik vind jou echt een Topper 😊😊😊allahouma barik
Fatima El Irari
27 maart 2024 at 13:00
Hi Saloua,
Aah super lief, dankjewel! Ja hoor je zou ook Philadelphia kunnen gebruiken. Mocht je merken dat de saus iets te dik is, dan kun je er ongeveer 100 ml warm water aan toevoegen.