Girasoli met Ricotta en Spinazie

Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen

Girasoli met Ricotta en Spinazie
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de saus:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 200 gram champignons, in plakjes
- 100 gram cherry tomaten
- 250 ml slagroom, of kookroom
- 200 gram spinazie
- 250 gram Girasoli
- 2 eetl. Parmezaanse kaas
Ook nodig:
- peper en zout
- verse peterselie , fijngesneden
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook in 1-2 minuten glazig.
- 2)
Voeg de champignons erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de slagroom erbij en roer de spinazie erdoor.
- 4)
Laat de spinazie even slinken en voeg de cherry tomaten en de Girasoli toe.
- 5)
Breng het geheel op smaak met peper en voeg de Parmezaanse kaas er ook bij.
- 6)
Roer het geheel door, plaats de deksel op de pan en laat het op laag vuur koken voor 8-10 minuten.
- 7)
Wanneer de saus mooi is ingedikt garneer je de pasta met fijngesneden peterselie en extra Parmezaanse kaas. Enjoy!