Girasoli met Ricotta en Spinazie

31 augustus 2023Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Dit is comfort food op z’n best! Deze romige Girasoli met ricotta, champignons, spinazie en Parmezaanse kaas is makkelijk om te maken en je likt je vingers erbij af. Én staat in 30 minuten op tafel; daar houden we van!

Print recept

Girasoli met Ricotta en Spinazie

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de saus:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram cherry tomaten
  • 250 ml slagroom, of kookroom
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram Girasoli
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas

Ook nodig:

  • peper en zout
  • verse peterselie , fijngesneden
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook in 1-2 minuten glazig.

  • 2)

    Voeg de champignons erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de slagroom erbij en roer de spinazie erdoor.

  • 4)

    Laat de spinazie even slinken en voeg de cherry tomaten en de Girasoli toe.

  • 5)

    Breng het geheel op smaak met peper en voeg de Parmezaanse kaas er ook bij.

  • 6)

    Roer het geheel door, plaats de deksel op de pan en laat het op laag vuur koken voor 8-10 minuten.

  • 7)

    Wanneer de saus mooi is ingedikt garneer je de pasta met fijngesneden peterselie en extra Parmezaanse kaas. Enjoy!

1 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept