GingerBread Koekjes

25 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 15 stuks

Deze vrolijke gingerbread koekjes stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken en gisteren gingen Yanis en ik dan eindelijk samen aan de slag  in de keuken. Super leuk recept om samen met je gezin te maken en gezellig samen op te eten. Deze koekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen.

Print recept

GingerBread Koekjes

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 80 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 260 gram bloem
  • 1 theel. kaneel
  • 1/4 theel. zout
  • 1/4 theel. gemberpoeder
  • 1/4 theel. kruidnagel

Royal icing:

  • 3 eiwitten
  • 300 gram poedersuiker
  • 1/2 theel. citroensap
  • sprinkles

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng de zachte roomboter, basterdsuiker, kristalsuiker tot een romig mengsel.

  • 2)

    Voeg de eieren toe en klop het goed door.

  • 3)

    Meng in een aparte kom de bloem, kaneelpoeder, zout, gemberpoeder en de kruidnagel samen.

  • 4)

    Voeg het bloem mengsel in twee delen toe bij de natte ingrediënten en meng het goed door.

  • 5)

    Kneed het deeg goed door een stevig koekjesdeeg.

  • 6)

    Plaats het deeg in een diepvrieszak en druk het deeg plat. Zet in de koelkast voor 30 minuten.

  • 7)

    Verwarm de oven voor op 170°C (boven-onder) warmte.

  • 8)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit en steek de gingerbread vormpjes uit.

  • 9)

    Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en koel de koekjes voor nog eens 15 minuten.

  • 10)

    Bak de koekjes in 18-20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.

Royal icing:

  • 1)

    Klop het eiwit op middelhoge snelheid in 1-2 min. schuimig.

  • 2)

    Voeg op lage snelheid de poedersuiker geleidelijk toe.

  • 3)

    Wanneer de poedersuiker volledig is opgenomen, voeg je het citroensap toe en verhoog je de snelheid.

  • 4)

    Klop de icing sugar stijf en ga er dan nog met een spatel kort doorheen.

  • 5)

    Schep de icing sugar in een spuitzoek en versier de genderbread koekjes naar wens. Enjoy!

1 Comments

  • hajar

    17 februari 2024 at 09:22

    dag faatje heb een vraag over de vormjes en de royal icing.
    vanwaar heb je de vormjes?
    en wat kan je vervangen als sprinkels

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept