GingerBread Koekjes
Prep time: 40 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 15 stuks
GingerBread Koekjes
- Voorbereidingstijd 40 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
- 80 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 260 gram bloem
- 1 theel. kaneel
- 1/4 theel. zout
- 1/4 theel. gemberpoeder
- 1/4 theel. kruidnagel
Royal icing:
- 3 eiwitten
- 300 gram poedersuiker
- 1/2 theel. citroensap
- sprinkles
Bereidingswijze:
- 1)
Meng de zachte roomboter, basterdsuiker, kristalsuiker tot een romig mengsel.
- 2)
Voeg de eieren toe en klop het goed door.
- 3)
Meng in een aparte kom de bloem, kaneelpoeder, zout, gemberpoeder en de kruidnagel samen.
- 4)
Voeg het bloem mengsel in twee delen toe bij de natte ingrediënten en meng het goed door.
- 5)
Kneed het deeg goed door een stevig koekjesdeeg.
- 6)
Plaats het deeg in een diepvrieszak en druk het deeg plat. Zet in de koelkast voor 30 minuten.
- 7)
Verwarm de oven voor op 170°C (boven-onder) warmte.
- 8)
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit en steek de gingerbread vormpjes uit.
- 9)
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en koel de koekjes voor nog eens 15 minuten.
- 10)
Bak de koekjes in 18-20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
Royal icing:
- 1)
Klop het eiwit op middelhoge snelheid in 1-2 min. schuimig.
- 2)
Voeg op lage snelheid de poedersuiker geleidelijk toe.
- 3)
Wanneer de poedersuiker volledig is opgenomen, voeg je het citroensap toe en verhoog je de snelheid.
- 4)
Klop de icing sugar stijf en ga er dan nog met een spatel kort doorheen.
- 5)
Schep de icing sugar in een spuitzoek en versier de genderbread koekjes naar wens. Enjoy!
1 Comments
hajar
17 februari 2024 at 09:22
dag faatje heb een vraag over de vormjes en de royal icing.
vanwaar heb je de vormjes?
en wat kan je vervangen als sprinkels