Ingrediënten: (15 stuks)
- 1 courgette
- 3 wortels
- 1 ui
- 1 hete peper
- 1 citroen
- peterselie
- 2 eieren
- 8 etl. paneermeel
- 1 etl. mosterd
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
Bereidingswijze:
Schil de courgette, wortels en het ui en rasp deze fijn in een diepe kom en meng dit even samen. Doe de geraspte courgette en de wortels in eens vergiet en pers het sap eruit van de groenten.
Doe de geraspte groenten dan weer in de kom en doe hierbij de fijngesneden peterselie en wat citroenrasp . Pers ongeveer een theelepel citroensap bij de groenten en doe hierbij de hete peper die je hebt fijngesneden. Als je niet zo van pittig houdt dan kun je de helft van het pepertje gebruiken of de hele peper weglaten in het recept.
Doe hier dan de mosterd bij en het zout, peper, eieren die je hebt opgeklopt en als laatste doe je er de paneermeel bij. Meng dit even samen met een spatel totdat je zit dat het een samenhangend mengsel wordt. Als je merkt dat het mengsel nog wat te nat is doe je er nog wat paneermeel bij.
Pak dan telkens een lepel van de vulling en rol deze tot een balletje. Druk het balletje dan plat tot een schijf en leg deze op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier of aluminiumfolie. Werk zo de rest van je vulling af en zet de groenteburgers in de koelkast voor zeker 20 minuten voordat je ze gaat afbakken.
Bak de groenteburgers af in hete zonnebloemolie aan beide kanten voor ongeveer 7 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur!
Dit zijn echt lekkere en vooral gezonde burgers die je bijna met elk gerecht kunt serveren. Wil je het nog gezonder maken dan kun je natuurlijk de mosterd weglaten en de groenteburgers afbakken in olijfolie of in de oven. Bak de groenteburgers op 180 graden voor ongeveer 30 minuten in de oven.
64 Comments
Sanna
29 september 2014 at 19:01
Oh topper! Ziet er erg goed uit. Ga het gauw proberen. Dankje wel voor de recept. Xxxx
xfaatje
14 oktober 2014 at 16:44
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid!Super lief van je en waren ze nog gelukt meid? <3
Selma
29 mei 2019 at 15:09
Kan je de paneermeel ook door andere meel vervangen
Fatima El Irari
30 mei 2019 at 10:00
Hi Selma,
Ja, hoor je kunt ook bloem gebruiken of Panko.
Dieuwertje
29 september 2014 at 19:18
Heerlijk recept om van t weekend te maken.
Soukran moppie!
Xxxx
xfaatje
14 oktober 2014 at 16:44
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Waren ze nog gelukt en lekker meid? <3
tamara
30 september 2014 at 05:59
Ziet er heerlijk uit! Dank voor al je lekkere recepten en foto’s
xfaatje
14 oktober 2014 at 16:45
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Heel graag gedaan lieve meid en bedankt! <3
Ikram
30 september 2014 at 16:21
Ziet er heerlijk uit! Thanks voor het recept. Ik heb vrijdag een Iftaar met vriendinnen. En wist wel dat ik eruit zou komen op jouw blog.
Xx
xfaatje
14 oktober 2014 at 17:16
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Aah super lief van je meid dankjewel! <3
tamara
3 oktober 2014 at 09:10
Ziet er goed uit! wil ze vanavond maken!
xfaatje
14 oktober 2014 at 16:57
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! En hebben ze gesmaakt meid?
tamara
6 oktober 2014 at 06:00
Ze waren heerlijk! Bedank voor het delen 🙂
Ik heb er een paar ingevroren ben benieuwd of ze niet te nat worden na het ontdooien.
groetjes Tamara
xfaatje
14 oktober 2014 at 17:14
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Oh wat goed om te lezen meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt. <3
Hafida
17 oktober 2014 at 07:24
Slm ,
Kheb ze proberen maken maar bij het bakken waren ze nog wa plattekes ni echt een stevig mengsel .
xfaatje
30 oktober 2014 at 18:23
3likoem salaam meid, voor de volgende keer kun je dan iets meer paneermeel erbij doen, zodat het mengsel iets steviger wordt. Waren ze nog wel lekker?
tiers
8 november 2014 at 09:15
Hoii,
Oh wat lekker! Super gewoon! Ik heb nog wel even een vraagje. Als je geen mosterd lust, wat zou je er dan bij kunnen doen voor de smaak?
Xxxx
xfaatje
15 november 2014 at 13:07
Dankjewel Tiers! Je kunt er ook bijvoorbeeld mayonaise aan toevoegen of een ander sausje dat je lekker vindt. Bijvoorbeeld knoflooksaus misschien?
Loubna Khoulaly
13 februari 2015 at 17:49
Ze waren heerlijk! Goed gelukt! Thank youuu xxx
xfaatje
13 mei 2015 at 18:01
Hallo Loubna, leuk dit terug te lezen. Graag gedaan meid. <3
avesta
20 juni 2015 at 19:08
Heej meid,
Het ziet er heerlijk uit! Mijn vraag is kan ik ook een heleboel in 1 keer maken en invriezen? Zo ja ongebakken? En als ik ze keer uit de vriezer haal om ze te bakken. Moet ik dan wachten tot ze ontdooien?
Xx
xfaatje
22 juni 2015 at 08:02
Hallo Avesta, Allereerst bedankt voor je compliment! Je kunt deze groenteburgers zeker invriezen. Je kunt ze gewoon ongebakken invriezen, en wanneer je er zin in hebt haal je ze eruit en kun je ze direct frituren. Succes. <3
Jeannine
26 juni 2015 at 14:40
Hi Fatima,
Ik heb zojuist het mengsel gemaakt voor vanavond.
Maar ik heb net niet genoeg paneermeel. Mijn gevoel zegt dat het mengsel nog een beetje te nat is…
Zou ik ook wat fijne smida kunnen toevoegen? (De smida die je gebruikt in begrir)
Alvast bedankt!
Groetjes
xfaatje
28 juni 2015 at 19:08
Hallo Jeannine, alleerst excuses voor mijn late reactie. Was het nog gelukt met de burgers? Voor de volgende keer als je niet genoeg paneermeel hebt, dan kun je brood gebruiken. Stop het brood in de oven en laat het brood goed krokant worden. Maal het brood dan, en dan heb je ook paneermeel. Ik zou eerlijk gezegd geen griesmeel gebruiken. Ik hoor het graag van je. <3
Jeannine
26 juni 2015 at 14:44
Ik heb ook melba toastjes in huis…is dat ook een goed alternatief voor paneermeel?
xfaatje
28 juni 2015 at 19:09
Hallo Jeannine, dat is ook een goed idee inderdaad!
Jeannine
29 juni 2015 at 19:06
Hi!
Ik vond ergens achterin mijn voorraadkast nog paneermeel! Yes, wie bewaart die heeft wat.
Ze waren superlekker. Alleen de citroentoevoeging vond mijn man iets minder. Waar zou ik dat de volgende keer door kunnen vervangen?
xfaatje
30 juni 2015 at 07:13
Hallo Jeannine, haha geluksvogel! Je kunt de volgende keer citroen gewoon weglaten hoor. Je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je zelf lekker vindt.
Umm Shuhayb
19 juli 2015 at 16:53
Baarak Allaahu feeki voor het delen! Ik wil ze alleen echt gezonder maken. Hoeveel graden zouden ze in de oven moeten en hoelang? En ik wil ze maken zonder paneermeel en mosterd. Kan ik dit gewoon weglaten of met iets vervangen?
xfaatje
20 juli 2015 at 17:44
Salaam Alaikoem Umm Shuhayb, Heel graag gedaan meid! Je kunt de mosterd weglaten geen probleem hoor. De paneermeel zorgt ervoor dat je een iets steviger massa krijgt en hierdoor kun je uiteindelijk de burgers vormen. Als je geen paneermeel toevoegt, dan zal dit denk ik niet lukken. Ik weet niet of jij zelf misschien een alternatief weet voor de paneermeel? Je kunt de burgers op 180 graden voor ongeveer 30 minuten bakken in de oven.
Amal
19 juli 2015 at 17:12
Dankje voor het delen. Hoelang moeten ze in de oven en op hoeveel graden?
xfaatje
20 juli 2015 at 17:53
Hall Amal, graag gedaan meid. Je kunt deze groenteburgers afbakken op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Siham
5 oktober 2015 at 14:47
Hoii!
Lekkere recept! Ik wil het vandaag graag maken. Ik vroeg me af of ik nog andere specerijen kan toevoegen zoals kurkuma poeder, paprikapoeder? Of zal dat niet zo lekker zijn?
Leuke blog by the way! Ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan haha
Kus Siham
xfaatje
5 oktober 2015 at 14:55
Hallo Siham, allereerst bedankt voor je compliment! Je kunt zeker extra kruiden toevoegen aan het recept. Lijkt me ook lekker eerlijk gezegd haha. Succes meid!
Chaimae
15 november 2015 at 14:08
Hoii,
Ze zien er erg lekker uit ben ook van plan om ze te maken maar ik heb een vraagje zou ik er ook fijngesneden champignons er bij kunnen doen?
xfaatje
16 november 2015 at 09:18
Hallo Chaimae, ja hoor dat kan zeker. Je kunt eigenlijk alle groenten toevoegen die je lekker vindt. Xx
Faatima
26 november 2015 at 10:29
Heeyy,
Bij mij is het mengel altijd so waterig waardoor ik heb nooit in vorm kan krijgen weet jij misschien wat ik verkeerd doe?
Groetjess ♡
xfaatje
27 november 2015 at 07:51
Hallo Fatima,
Dit komt doordat de groenten veel sap bevatten. Voordat je alle groenten gaat mengen met elkaar, moet je het water er echt uitdrukken als het waren. Succes!
Melika
6 december 2015 at 13:20
Sallam Faatje,
Als eerste Tbarkellah 3hliek 😀 <3 Ga zo door meid,ik ben echt fan geworden van jou heerlijke recepten! 😀 <3
Ik heb dit recept 2 dagen terug geprobeerd,en ze waren heerlijk en gelukkig ook goed gelukt ,mijn zoon was er helemaal gek op,ik moet het van hem volgende week weer gaan maken haha 😀
Ik heb net jou Bgrir recept gemixt ,straks alleen bakken 🙂
Fijne zondag
Groetjes melika
xfaatje
7 december 2015 at 10:24
Alaikoem salaam Melika,
Ah super! Bedankt voor je lieve complimenten meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! En was de begrir ook lekker hihi? Xx
Melika
7 december 2015 at 15:06
Sallam Fatima,
Gelukkig ook goed gelukt,ik had soms geen geluk met het bakken van de begir of de in ingredienten te veel of te weinig van alles 😛
Maar jou recept is precies goed! 😀
hihi ga het zo eten jou lekker bagrir 😀 <3
de andere heb ik in de vriezer gedaan 🙂
Groetjes en ik volg je ook op Facebook 😀 haha
xxx
xfaatje
9 december 2015 at 07:52
Salaam alaikoem Melika,
Ah super meid! Ben blij dat het zo heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Dankjewel lieve schat Xx
Laura
11 februari 2016 at 20:50
Heel lekker van smaak, maar bij mij waren ze ook veel te slap terwijl ik er al veel meer paneermeel in heb gedaan. Had de groenten goed uit laten lekker dus denk dat ik de volgende keer het citroensap achterwege laat en wat meer paneermeel toevoeg. Verder heel lekker, dus bedankt voor het recept!
xfaatje
14 februari 2016 at 16:59
Hallo Laura,
Je kunt inderdaad de volgende iets meer paneermeel gebruiken en dan komt het vast goed. Ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt. Graag gedaan meis!
Sara
22 maart 2016 at 15:55
Salaam alaikoum meiden,
Heeft iemand dit recept al in de oven uitgeprobeerd in plaats van in olie bakken? Dit wil ik gaan doen en vroeg me af of het net zo lekker uitkomt als bakken in de pan 🙂
Groetjes
Sara
Umm Moussa
4 juni 2016 at 09:06
Wa alaiki salaam wa rahmatullaah,
Ben ik ook benieuwd naar! Heb je het al geprobeerd haha?
Umm Moussa
4 juni 2016 at 09:07
Assalaamu alaikum wa rahmatullaah,
Kan je deze ook invriezen? Djazaaki Allaahu khayran!!
xfaatje
6 juni 2016 at 06:52
Alaikoem salaam Umm Moussa,
Ja, hoor dat kan zeker! Xx
Salima
14 juni 2016 at 13:00
Hoi,
Ik ga ze vandaag maken nu al zin in nou is mijn vraag ik ga ze in de oven afbakken moet er dan ook paneermeel bij? Of moet ik dat weg laten.
Groetjes
xfaatje
15 juni 2016 at 09:04
Hallo Salima,
Ook als je ze in de oven wilt afbakken moet je er paneermeel bijdoen. Succes! Xx
Farah
2 juli 2016 at 19:14
Ze vallen uit elkaar heb jou recept stap voor stap gevolgd waar aan kan het liggen ?
xfaatje
3 juli 2016 at 10:23
Dan is het mengsel niet nat genoeg. Ik raad je aan om er de volgende keer iets meer paneermeel aan toe te voegen.
Farida
12 juli 2016 at 14:40
Salaam alaykoum Faatje,
Ik ben een trouwe fan die jouw recepten uitprobeer. Gisteren groentenbrugers gemaakt en ze waren echt lekker! Wel heb ik potje kikkererwten (gekookt), knoflook, sambal (geen mosterd) en mais toegevoegd. Soukran voor jouw recepten! Ik heb al raffelotaart, msemen, vis loempia’s, aardappeltaart en chocoladetaart gemaakt. Allemaal gelukt behalve msemen dat kon beter. Maar mijn moeder zei dat moet je vaker maken. Dan wordt het steeds beter. Blijf ons inspireren!
Groetjes Farida
xfaatje
13 juli 2016 at 06:59
Alaikoem salaam Farida,
Aah dit is zo lief! Super dat je zo tevreden bent Alhamdoelilah en dat alles je tot nu toe is gelukt! Msemmen moet je inderdaad vaker maken en op een gegeven moment ben je er gewoon goed in! Ik zal inschAllah nog met heel veel recepten komen! Xx
zeinebledou
17 november 2016 at 18:38
Salaam lieverd
Ze waren echt dodelijk. Echt een keeper. Heb wel een beetje gedroogde knoflookpoeder toegevoegd. Ik kon het niet laten hihi. Is mosterd dan niet gezond? Ik dacht dat het puur alleen mosterdzaden is gemaakt
Fatima
21 november 2016 at 11:00
Alaikoem salaam Zenebledou,
Ah super meis! Oh je kan gewoon mosterd toevoegen hoor(kan geen kwaad denk ik hihi.)
Hanane
13 december 2016 at 10:43
Had grote wortels. Nu heb ik teveel wortel in mijn burger.
Fatima
13 december 2016 at 12:35
Volgende keer dan iets minder wortelen nemen en ze misschien kleiner snijden.
Mirte
11 januari 2017 at 15:01
Heerljk recept. Echt een aanrader. 🙂
Fatima El Irari
12 januari 2017 at 07:19
Hallo Mirte,
Dankjewel, dat is lief van je!
Liefs Fatima
Fatima
2 mei 2019 at 11:57
Kan je deze ook invriezen en wanneer is het beste om ze in te vriezen? Voor of na t bakken?
Fatima El Irari
2 mei 2019 at 11:59
Hi Fatima,
Je kunt ze ongebakken invriezen. Als je de burgers hebt gevormd zou ik ze even in de koelkast zetten zodat ze iets steviger worden en dan verpakken en invriezen. Xx
Merve
3 mei 2021 at 06:47
Dag Fatima,
Ik wil dit recept voor iftar maken. Graag wil ik het op tijd maken en later frituren, dus hoelang mag ik ze max in de koelkast houden?
Groetjes,
Merve
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:02
Hi Merve,
Je kunt ze echt de hele dag in de koelkast bewaren. Als je ze maar goed afdekt.