Dorade uit de Oven

27 januari 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ben jij dol op visgerechten? Dan ga je dit recept geweldig vinden! Deze dorade is gevuld met wat lekkere gebakken garnalen, inktvis en wat groente. Dit gerecht kun je altijd makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken of zelfs een dag van tevoren en dan hoef je de ovenschaal enkel nog even in de oven te schuiven. Simpel en erg lekker!

Ingrediënten: (2 dorades)
Voor de vis marinade
  • 1 grote dorade (of 2 kleine)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 2 etl. fijngesneden peterselie
  • 2 etl. fijngesneden koriander
  • 1 etl. paprikapoeder
  • 1 halve tl. komijnpoeder
  • 1 halve tl. zwarte peper
  • 1.5 tl. zout
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 etl. verse citroensap
Vis vulling
  • 200 gr. garnalen
  • 200 gr. inktvis in stukjes
  • 3 wortels, in reepjes
  • handvol groene olijven
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 etl. olijfolie
In de ovenschaal
  • 2 grote tomaten, in plakjes
  • 2 uien, in plakjes

Bereidingswijze:

  1. Pak een kom erbij en schep de fijngesneden koriander, peterselie, geperste knoflook, tomatenpuree en alle kruiden erbij.
  2. Giet de olijfolie en de verse citroensap er ook bij en roer de marinade met een lepel goed samen tot een dik mengsel. 
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan en schep 1 eetlepel van de marinade in de pan.
  4. Schep de garnalen in de pan en bak deze even kort aan. Schep ook de inktvis erbij en bak deze samen met de garnalen op middelmatig vuur voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de garnalen en de inktvis uit de koekenpan en zet deze even apart.
  5. Schep nogmaals 1 eetlepel van de marinade in de koekenpan en voeg de wortel, paprika en de olijven toe in de pan. Bak de groente geheel aan voor ongeveer 5 a 8 minuten op middelmatig vuur.

  6. Schep dan weer de gebakken garnalen en de inktvis bij de groente en bak het geheel op middelmatig vuur. Haal de koekenpan van het vuur en zet deze even apart.
  7. Pak de dorade erbij die je van tevoren grondig hebt schoongemaakt en snijd met een scherp mesje aan beide kanten een paar sneetjes.
  8. Schep bovenop de dorade wat van de marinade en verdeel de marinade met je handen goed aan beide kanten en aan de binnenkant van de dorade. Laat de dorade voor ongeveer 10 minuten in de marinade zitten.Dorade5
  9. Verdeel de ui die je in plakjes hebt gesneden over de bodem van de ovenschaal en verdeel hierop weer de tomatenschijfjes. Op dit moment zou je extra groente kunnen toevoegen. Zie hierboven de foto.
  10. Plaats de dorade bovenop in de ovenschaal en schep dan de groente/vis vulling aan de binnenkant van de dorade. Verdeel de overige groente/vis vulling onder de dorade en aan de zijkanten van de ovenschaal.
  11. Dek de ovenschaal eerst af met bakpapier en dan weer met aluminiumfolie. Bak de dorade in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 40 a 50 minuten gaar.
  12. Verwijder na 40 minuten de bakpapier/aluminiumfolie en laat de dorade nog eens voor 10 minuten doorbakken.

Serveer de dorades op een ruim bord en giet de saus rondom de dorade en de groente verdeel je weer bovenop de saus. Een makkelijk gerecht om te maken en de smaak is te lekker! 

Print recept

Nutrition

79 Comments

  • Puntje

    27 januari 2018 at 11:26

    Ziet er verrukkelijk uit ?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:41

      Dankjewel lieverd! Xx

  • Lemya

    27 januari 2018 at 11:34

    Ziet er super uit alleen vind ik het jammer dat je de dorade vult met garnalen met schil is niet echt handig.

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:40

      Ik vind dat er iets mooier eruitzien voor de presentatie, maar je kunt de garnalen pellen hoor. Dankjewel! Xx

  • Saida

    27 januari 2018 at 13:16

    Dankje wel ziet er heerlijk uit

    Ga dit maken voor mijn aankomend bezoek

    Als ik er zoete aardappel bij wilt doen moet ik dat eerst kort aanbakken of koken

    Prachtige schaal van waar is die witte schaal ??

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:40

      Dankjewel lieve Saida! Je hoeft de aardappelen niet voor te koken, want alles zal in de oven gaarkoken. Ovenschaal is van Bol.com Xx

      1. Hanane

        21 februari 2019 at 18:31

        Zou je de link kunnen plaatsen. Ik vind t niet op bol.com

        Barakallahie fieki

      2. Fatima El Irari

        21 februari 2019 at 19:29

        Welke link bedoel je?

  • Amel

    27 januari 2018 at 13:36

    Ziet er overheerlijk uit ?
    Ik zie dat de garnalen ongepeld zijn?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:39

      Dankjewel lieverd. Haha ja klopt! Ik vind het voor de presentatie leuker als de garnalen ongepeld zijn, maar je zou ze van tevoren kunnen pellen hoor. Xx

  • Moedervan4

    27 januari 2018 at 14:30

    Ziet er heerlijk uit zeg !

    Waar haal je die dorado ?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:38

      Dankjewel lieverd. Ik haal de dorade altijd bij de visboer. Xx

  • Sabah

    27 januari 2018 at 14:34

    Salaam oulaikom fatima
    Heb een vraag als je de vis uit de oven haalt heb je dan een sausje over of niet dat je er met brood in kan deppen
    ?sabah
    p.s dank je voor je lekker recepten

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:37

      Alaikoem Salaam Sabah,

      Graag gedaan lieverd. Ja, je houdt altijd wel een sausje over maar als je extra saus wilt dan raad ik je aan om er 100 ml water bij te gieten. Het water giet je dan bij de groenten/vis in de ovenschaal. Xx

  • Saatje

    27 januari 2018 at 14:43

    Hoi Fatima,

    Hoe kan ik de dorade het beste schoonmaken?

  • tetouania

    27 januari 2018 at 15:27

    salaam alaykoum.
    Fatima kan er water bij?Mijn kinderen houden van dippen met brood .

    xxx tetouania

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:35

      Alaikoem Salaam,

      Ja hoor dat kan, maar door de marinade krijg je eigenlijk al wat saus om er met brood in te kunnen soppen haha. Maar ik raad je dan aan om er maximaal 100 ml water bij te gieten. Xx

  • aicha

    27 januari 2018 at 18:32

    zou je een keer couscous met groenten willen laten zien

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:33

      Hallo Aicha,

      Ja hoor. Ik zal het recept snel delen. Xx

  • Saatje

    28 januari 2018 at 08:16

    Hoi Fatima,

    Heb je voor ons ook tips hoe we de dorade het beste kunnen wassen?
    Xo

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:32

      Hallo Saatje,

      Als je via bij de visboer haalt dan wilt hij deze altijd wel voor je schoonmaken. Dus ik raad je gewoo. Aan om het te vragen en ze doen het echt super snel. Plus een vis is gelkukkig niet zo moeilijk om schoon te maken vergeleken met een kip haha. Xx

      1. Jinane

        29 januari 2018 at 17:45

        Fatima . Je hebt een foutje gemaakt het is gelukkig niet gelkukkig

      2. Fatima El Irari

        30 januari 2018 at 07:27

        Waar zie jij gelkukkig? Xx

  • Asha

    28 januari 2018 at 10:53

    Wat een super lekker gerecht !!!
    Zelfs mijn kinderen van 8 en 4 zeiden mama kom heb je alle spullen dan gaan wij dat ook maken. Dat gaan we dus gauw doen.

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2018 at 13:30

      Hallo Asha,

      Aah wat super goed en lief zeg! Heel veel kook plezier samen en laat het smaken lieverd. Xx

  • Jinane

    29 januari 2018 at 14:16

    Salam Fatima .
    Je recepten zijn echt heerlijk maar deze ziet er extra lekker uit . Ga hem zeker een keer maken .
    Zou je dat recept van de m&m taart met ons delen want die zag er echt lekker uit bij je zus/zusje Salima

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2018 at 14:18

      Alaikoem salaam Jinane,

      Dankjewel lieverd. Ik zal ook dat recept snel delen inschAllah. Xx

      1. Jinane

        29 januari 2018 at 17:46

        Graag gedaan schat ?

      2. Jinane

        31 januari 2018 at 13:58

        Salam Fatima .
        Ik volg je zussen salima en mrselirari al heel maar ik denk dan de hele tijd dat ik jou stem hoor . Als dat zo mocht zijn zou je dan je gezicht laten zien ( natuurlijk als jij dat wil ) omdat je je gezicht al een keertje hebt laten zien .
        Handjes en voetjes , kusjes en groetjes .
        Xxx Jihane

      3. Fatima El Irari

        31 januari 2018 at 14:07

        Alaikoem salaam Jinane,

        Haha ik zit bijna nooit in hun vlogs en als dat zo is, dan zou je mij wel gewoon zien haha. In de nieuwe video’s die eraan komen zul je mij wel vaker zien inschAllah. Xx

  • Senna

    3 februari 2018 at 08:35

    Tbark Allah ziet er goed uit.

    1. Fatima El Irari

      3 februari 2018 at 09:49

      Allahibarkfiek Senna! Xx

      1. Eveline Feteris-kok

        17 februari 2020 at 13:14

        Mag het ook bevroren vis zijn Fatima of is verse lekkerder en beter? Mooie video dank daarvoor.

      2. Fatima El Irari

        17 februari 2020 at 16:07

        Hi Eveline,

        Ik vind verse vis wel lekkerder, maar je mag zeker ook vis uit de diepvries gebruiken hoor. Graag gedaan!

  • Nizar

    4 februari 2018 at 00:31

    Lieve Fatima,

    Ik heb vandaag je recept gemaakt, het was heerlijk , Dank je wel voor al je recepten, ik heb veel van je geleerd.
    Liefst Nizar

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2018 at 08:02

      Hallo Nizar,

      Aah zo leuk! Heel graag gedaan lieve schat. Xx

  • Lidia

    5 februari 2018 at 20:44

    Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Mijn gezin vond het heerlijk!! Het was al op voordat ik een foto kon maken. Veel dank!

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2018 at 07:48

      Hallo Lidia,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Ergul Tunc

    9 februari 2018 at 18:03

    Hoi fatima. Ik heb je recept geprobeerd en het was heeerliijkkkk. Bedank. Jij hebt altijd lekkere recepten mashaAllah ?❤️

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 19:33

      Allah ibarkfiek lieve Ergul! Dankjewel. Xx

  • Mounia

    12 februari 2018 at 12:04

    Dank je wel voor het lekkere recept!
    Hij gaat straks bij me in de oven voor vanavond ?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 13:39

      Hallo Mouni,

      Aah wat leuk! Geniet ervan lieverd. Xx

  • omaima

    20 februari 2018 at 16:12

    deze heerlijke visovenschotel zit zojuist in de oven. allahouma bareek het ruikt al lekker zonder dat hij gebakken is ahahah.

    vraagje. zou dit ook met zalm kunnen? en moet de gis dan later op de groenten in de oven omdat zalm best snel klaar is. of kan dit gewoon gelijk.

    ik hoef straks alleen nog te roepen.

    AAN TAFELLLL

    1. Fatima El Irari

      21 februari 2018 at 07:07

      Hallo Omaima,

      Haha zo leuk! Ja hoor je zou ook zalm kunnen gebruiken, maar dan zou ik de zalm er inderdaad later pas bijdoen. Als je bijvoorbeeld groenten erbij wilt bakken, dan raad ik je aan eerst de groenten voor 30 minuten te bakken en dan pas de zalm erbij te doen. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Yasmina

    28 februari 2018 at 22:15

    Hoi faatje.

    Bedankt voor je heerlijke recept alweer top geslaagd recept. Heb dit lekkere maaltijd klaar gemaakt voor me bezoek ze vonden het heerlijk en ik ook. Je recepten zijn top en lukken ook altijd met video’s en al hoe duidelijk willen we het hebben hihi. Wanneer komt je kookboek uit ?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2018 at 07:09

      Hallo Yasmina,

      Aah wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan natuurlijk! Haha ik heb nog geen datum voor een kookboek, maar die staat zeker wel op mijn lijstje inschAllah! Bedankt voor je lieve compliment! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Amira

    7 maart 2018 at 13:33

    Hoi Faatje,

    Ik wil straks de dorade klaarmaken van jou. Op welke stand moet ik de oven doen? En kan ik de calamares weglaten?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2018 at 13:40

      Hallo Amira,

      De oven zet je op de boven/onder warmte op 250 graden. Je kunt de calamaris prima weglaten. Succes! Xx

  • Claudia

    17 maart 2018 at 19:10

    Hallo Fatima, voor hoeveel personen is dit gerecht? Wat doe jij hier bij? wat smaakt hier het beste bij? ik had zelf gebakken aardappels in gedachten. Ik heb binnenkort een etentje met vrienden en dit gerecht lijkt mij perfect.

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 21:00

      Hallo Claudia,

      Als je twee grote dorades gebruikt zoals ik deed, dan is dit gerecht goed voor 4 personen. Zelf serveer ik er vaak een aardappelsalade bij of je zou inderdaad ook gebakken aardappels kunnen doen. Succes en veel plezier! Xx

  • Ouis

    28 maart 2018 at 22:33

    Het ziet er heerlijk uit. Dank je wel! Ik wil zoiets maken, maar dan met zo een grote visfillet. Kan namelijk niet tegen graat. Kan ik dan precies hetzelfde aanhouden of is visfillet sneller gaar?
    Shourkan alvast.

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 07:38

      Hallo Ouis,

      Ja hoor je kunt ook visfilet gebruiken en dan gewoon precies dezelfde bereidingswijze aanhouden. Succes! Xx

  • Jay

    29 maart 2018 at 10:32

    Hallo Fatima,

    Dit ziet er lekker uit. Ik vraag mij alleen af of de garnalen en calamaris niet te taai worden als je ze eerst bakt en vervolgens 40 min in de oven doet? Ook de dorade 40 min bakken lijkt mij wel erg lang. Is natuurlijk afhankelijk hoe groot ze zijn, maar ik doen een dorade van ongeveer 500 gram ongeveer 20 min in oven. Ik ga het dit zeker maken!

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 11:07

      Hallo Jay,

      De garnalen en de calamaris bak je maar kort aan en daarna gaan ze pas in de oven. En de baktijd ligt inderdaad aan de grote van de dorade, want het kan altijd zijn dat de ene iets korter nodig heeft dan de anders. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Liefs,
      Fatima

  • Ouafa

    12 augustus 2018 at 16:11

    Heey Fatima,
    Ik had een vraagje over de garnalen. Ik ga namelijk gepelde garnalen gebruiken, maar zijn 40 minuten niet te lang voor garnalen? Worden ze dan niet taai ofso? Of is het ook een idee om ze pas de laatste 15 minuten erin te doen? Ik hoor graag van je.

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 06:59

      Hi Ouafa,

      De garnalen bak je van tevoren aan voor maar 8 minuten, vandaar dat ze nog verder moeten garen in de oven. Bij mij waren ze niet droog of taai, maar je zou ze altijd er later pas in kunnen doen hoor.

  • Ouafa

    12 augustus 2018 at 16:44

    Heey Fatima,
    Ik had een vraagje over de garnalen. Ik gebruik namelijk gepelde garnalen, maar is 40 minuten niet te lang voor de garnalen? Worden ze dan niet taai ofso? Of is het ook gewoon mogelijk om ze pas de laatste 15 minuten erin te doen? Ik hoor graag van je xx

  • Moi

    3 oktober 2018 at 12:13

    Selaam fatima,

    Ik heb de vis schotel gemaakt. Het was niet normaal lekker. Ik zal het zeker vaker maken inscha allah. Ik zou zeggen plaats nog meer zulke lekkere recepten allahoma barek.xxmoi

    1. Fatima El Irari

      3 oktober 2018 at 12:14

      Alaikoem salaam Moi,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en ik ben van plan om nog een heleboel recepten te delen inschAllah! Xx

  • Fadoua

    24 oktober 2018 at 08:54

    Salaam Fatima!

    Tbarka allah 3alik! Ziet er lekker uit dit recept en wil het zaterdag gaan maken voor mijn visite. Ik wil 3 dorades gebruiken. Hoe pak ik het dan aan? Blijven alle ingredienten en kruiden dan gewoon hetzelfde?

    Alvast bedankt!! Xx

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2018 at 09:43

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Allahibarkfiek lieve schat! Met dit recept kun je makkelijk 3 dorades vullen en marineren, dus je hoeft niks aan het recept te veranderen of verdubbelen. Succes en geniet ervan! Xx

      1. Fadoua

        25 oktober 2018 at 09:11

        Dankjewel lieverd!! Xxx

  • Ruud

    17 november 2018 at 10:10

    Nou Fatima zie er heerlijk uit , nu ga ik vandaag aan de slag , ik ga voor 6 Dorade`s en ik ga ze vullen met ge­meng­de zee­vruch­ten, met een klein picantje er in:)

    Groet uit Rotterdam

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 10:08

      Hi Ruud,

      Wat goed! Ik hoop dat het heeft gesmaakt!??

  • Ruud

    17 november 2018 at 10:11

    Nou Fatima zie er heerlijk uit , nu ga ik vandaag aan de slag , ik ga voor 6 Dorade`s en ik ga ze vullen met ge­meng­de zee­vruch­ten, met een klein picantje er in:)
    Groet uit Rotterdam

  • Zohra

    13 januari 2019 at 22:16

    Salam Fatima,

    Bedankt voor het delen van je lekkere recepten. Ik heb een praktische vraag. Is het mogelijk om de dorade te vervangen door visfilet? Moet ik dan gwn de stappen van hierboven volgen? ?

    Warme groet, Zohra

    1. Fatima El Irari

      14 januari 2019 at 10:29

      Alaikoem salaam Zohra,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, je kunt ook visfilet gebruiken voor dit recept. Xx

  • Seyma

    21 januari 2019 at 21:50

    Hey fatima kan je het ook op hetelucht oven doen en op hoeveel graden zou het beste zijn groetjes altijd heerlijke recepten?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2019 at 10:18

      Hi Seyma,

      Ja, hoor kan ook. Op hetelucht kun je de temperatuur oo 180 zette .??❤️

  • Maria

    29 januari 2019 at 14:38

    hey Fatima!

    Tbarke’Allah ziet er overheerlijk uit!!

    ik heb deze weekend bezoek en de vraag is hoeveel dorade’s moet ik op de bord leggen?
    Voor ongeveer 8 personen.
    groetjes Maria
    xxx

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2019 at 19:14

      Hi Maria,

      Allahibarkfiek lieverd! Ik zou voor 8 personen 3 a 4 dorades serveren. Ligt er ook maar aan hoe groot de dorades zijn.

    2. Brown

      6 april 2019 at 17:17

      Beste Fatima,

      Bedankt voor het delen van je recept! Wist niet hoe ik me vis moest marineren.. maar toen ik YouTube filmpje zag dacht ik ja dat ga ik proberen. Alles lekker vers.. mijn gezin en ik hebben genoten.. heerlijk!! Bedankt Fatima

      1. Fatima El Irari

        6 april 2019 at 17:29

        Hi Brown,

        Wat goed en natuurlijk heel graag gedaan!❤️

  • Zaynab

    22 oktober 2019 at 21:50

    Lieve Fatima, ziet er weer heerlijk uit. Maar zou ik de dorade kunnen vervangen door visfilet? Of zou het de smaak veranderen? En welke vis raad je me aan?

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2019 at 10:01

      Hi Zaynab,

      Jazeker, je kunt ook visfilet gebruiken. Xx

  • Nina

    7 januari 2020 at 18:23

    Hoi Fatima ik heb zojuist dit gerecht gemaakt hij was heerlijk!!!
    Complimenten voor jou mooie gerechten die je hebt staan.
    Ik ga gauw weer wat nieuws van je uit proberen liefs Nina

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2020 at 22:55

      Hi Nina,

      Aah dankjewel! Bedankt voor de waardering.

      Liefs,
      Fatima

  • Fyroz

    15 maart 2020 at 14:37

    Hallo,

    Gisteren jouw recept gemaakt van dorade uit de oven. Was super gelukt en lekker. Dank voor het delen van het recept en de video. Ik hoop dat er snel weer een kookboek van je uitkomt. Je eerste kookboek staat bij mij op de plank en maak ik vaak gebruik van.

    Groet Fyroz

    1. Fatima El Irari

      16 maart 2020 at 13:07

      Hi Fyroz,

      Wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Aah super lief! Volgend jaar komt er weer een nieuw kookboek uit, super spannend! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept