GEVULDE BOLCOURGETTE MET GEHAKT

23 maart 2019Fatima El Irari

Gevulde groentes, ik ben er dol op! Deze gevulde bolcourgettes zien er niet alleen hartstikke leuk uit, maar ze smaken ook nog eens heel lekker! Ideaal als je wilt uitpakken voor het avondeten en je familie/vrienden goed wilt verrassen!

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 4 courgette
  • 1 etl. olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 80 ml kokend water
Tomatensaus:
,
  • 1 etl. roomboter
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 200 gr. Tomato Frito
  • 100 ml warm water
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de courgettes in een ovenschaal, snijd de bovenkant van de courgettes af en zet deze apart, zodat je ze straks als deksel kunt gebruiken. Hol met een lepel de courgettes uit, snijd het courgettevlees in blokjes en zet apart. Bestrijk de courgettes met een laagje olijfolie en strooi er wat zout overheen. Bak de courgette voor 30 à 40 minuten tot ze zacht zijn, maar hun vorm nog wel behouden. Haal de gebakken courgettes uit de oven en zet apart.

Stap 2.
.

Verwarm zonnebloemolie op middelhoog vuur en voeg het courgettevlees, ui en de knoflook erbij. Bak het even aan en voeg dan het gehakt en de kruiden erbij. Schep de paprikastukjes erbij en bak mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, kristalsuiker en het water erbij en roer goed door. Laat de saus op middelhoog vuur indikken voor 5 à 8 minuten.

Stap 3.
,

Plaats de courgettes in een ovenschaal en schep het gehaktmengsel in de uitgeholde courgettes. Smelt in een steelpannetje de roomboter met de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze mooi lichtbruin. Giet de tomatensaus en het water erbij en roer het goed door. Laat de tomatensaus vervolgens voor 3 à 5 minuten op middelhoog vuur koken en roer dan de peterselie erdoorheen. Giet de tomatensaus in de ovenschaal en bak gedurende 30 minuten, of tot de courgettes goed zacht zijn. Dien de gevulde courgettes op met een portie rijst en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de bolcourgettes door lange courgettes en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Heb je geen tomato Frito? Gebruik dan tomatenpuree uit blik en voeg er 1 theelepel kristalsuiker bij.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

26 Comments

  • yasmina

    23 maart 2019 at 12:17

    jammer dat je geen videos meer maakt. vond ik duidelijker.

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2019 at 13:36

      Die komen later weer inschallah.

  • Lima

    23 maart 2019 at 13:36

    Net de boodschappen gedaan, dankje!

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2019 at 13:39

      Geniet ervan!?

  • Nouhaila

    23 maart 2019 at 13:37

    Kan ik ook paprika’s gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2019 at 13:39

      Jazeker, dat kan ook.??

  • Naima

    23 maart 2019 at 13:38

    Geweldig! Zag er zo lekker uit op je stories! Ik heb je boek bestelt?

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2019 at 13:39

      Aah dankjewel lieve Naima!❤️

  • Loubna

    24 maart 2019 at 12:23

    Hey Fatima,
    Welke rijst serveer jij er bij?

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2019 at 16:23

      Hi Loubna,

      Turkse rijst is echt lekker erbij!? Recept hiervan staat ook op mijn blog.

  • Tessa Berg

    27 maart 2019 at 12:23

    Wow, ziet er heerlijk uit, krijg gelijk trek! :’)

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2019 at 13:39

      Haha, dankjewel! Ik krijg er nu zelf ook weer trek in.?

  • Cennet

    27 maart 2019 at 17:40

    Moeten de deksel van courgettes ook in de oven?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2019 at 19:26

      Jazeker!

  • Najat

    27 maart 2019 at 21:26

    Doe je eerst de courgettes gans in de oven of moet je het eerst uitlepelen ? Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2019 at 05:13

      Hi Najat,

      Eerst de courgette uithollen en dan pas in de oven stoppen.

  • Evi Groenendijk

    1 april 2019 at 12:54

    Heerlijk zeg! Bedankt voor het delen van dit recept, erg lekker!

    1. Fatima El Irari

      1 april 2019 at 17:57

      Graag gedaan Evi!♥️

  • Nawal

    1 april 2019 at 18:00

    Bonjour !
    J’ai fais la recette ce soir et c’était trop bon, vraiment un délice !! ?
    Merci beaucoup pour la recette
    Bon continuation.

    1. Fatima El Irari

      2 april 2019 at 09:13

      Hi Nawal,

      Your welcome sweetheart!?

  • Dunia

    9 april 2019 at 09:53

    Ziet er héérlijk uit fatima, je verraste onze elke keer met zulke lekker recepten.
    Maar een vraagje, waar kan ik courgette bollen halen?

    1. Fatima El Irari

      9 april 2019 at 10:53

      Dankjewel lieve Dounia! De Lidl heeft altijd wel de bolcourgettes.??❤️

      1. Dunia

        10 april 2019 at 08:18

        Super bedankt voor je snel reactie fatima. Ik heb zr vanochtend gehaald vab de lidl?
        Ja ik ze alvast maken en straks opwarmen ?

      2. Fatima El Irari

        10 april 2019 at 08:32

        Geniet ervan!❤️

  • Annabel

    1 augustus 2019 at 13:48

    Hallo Fatima!

    Bij stap 2 &3 staat beide dat je roomboter moet smelten met zonnebloemolie. Op het ingrediëntenlijstje staat 1 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. roomboter. Moet je dan van beide 2 eetl. hebben? Of bij stap 2 een halve eetlepel van beide en bij stap 3 een halve eetlepel van beide?

    1. Fatima El Irari

      1 augustus 2019 at 14:23

      Hi Annabel,

      Voor het aanbakken van het courgettevlees, uien, knoflook etc. kun je zonnebloemolie gebruiken. Ik heb het erbij gezet. Succes!

      Liefs,
      Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept