GEVULDE AUBERGINE MET GEHAKT

27 maart 2018Fatima El Irari

Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat koken? Wat dacht je dan van deze gevulde aubergines met een heerlijke gehaktmengsel! Het is een vrij eenvoudig gerecht waar je niet al te veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens erg lekker! Serveer er nog wat rijst bij en je avondmaal is compleet voor vanavond!

INGREDIËNTEN

Voor de aubergines:
.
  • 4 middelgrote aubergines 
  • olijfolie
  • peper en zout
Voor de gehakt marinade:
.
  • 300 gr. gehakt
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1 tl. peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • 1 tl. olijfolie
Voor het gehaktmengsel:
.
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 4 etl. tomatensaus
  • 4 etl. chilisaus
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • geraspte kaas
Voor de tomatensaus:
.
  • 4 etl. tomatensaus
  • 4 etl. pittige chilisaus
  • 50 ml kokend water
  • basilicum

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines en snijd de aubergines in het rond 1 cm van de randen af.
  3. Snijd in het midden van de aubergines en paar vierkantjes en hol de aubergines uit. Zet het vruchtvlees apart voor straks.
  4. Besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie, zwarte peper en zout.
  5. Rooster de aubergines in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 a 30 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Marineer ondertussen het gehakt met de kruiden, knoflook, peterselie en de zonnebloemolie.
  7. Bak het gehakt op middelhoog vuur voor ongeveer 10 a 15 minuten.
  8. Schep de ui en de stukjes aubergine die je apart hebt gehouden bij het gehakt en schep alles goed om.
  9. Bak het geheel aan op middelhoog vuur voor 10 a 15 minuten.
  10. Voeg de tomatensaus en de chilisaus erbij en schep alles nogmaals goed door. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout en laat dit voor 10 minuten pruttelen.
  11. Mix de tomatensaus, chilisaus, basilicum en de 50 ml kokend water samen.
  12. Breng de tomatensaus op smaak met wat zwarte peper en zout en roer het nog eens door.
  13. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en plaats de gegrilde aubergines bovenop de tomatensaus. De tomatensaus kun je van tevoren ook voor 10 a 15 minuten koken in de koekenpan en daarna pas in de ovenschaal gieten. Op deze manier hoef je de ovenschaal niet af te dekken met aluminiumfolie.
  14. Vul elke aubergine met het gehaktmengsel, dek ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gevulde aubergines in de oven op 250 graden voor 30 minuten.
  15. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie, strooi de geraspte kaas erop en bak de aubergines nog eens voor 10 minuten.
Extra tips&trics
  • Serveer de gevulde aubergines met rijst, gebakken aardappels of met een salade.
  • Je kunt de aubergines ook bakken in zonnebloemolie i.p.v. te grillen in de oven, ook erg lekker!
  • De aubergines kun je eventueel ook in de airfryer grillen en afbakken.
  • Voor een vegetarische variant kun je het gehakt weglaten en vervangen door 4 verse tomaten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.


Print recept

32 Comments

  • Nadia

    27 maart 2018 at 11:17

    Hoi Fatima

    Het ziet er lekker uit alleen hoe grill jij ze in de oven? Op welke stand (icoon plaatje)moet dat?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 12:54

      Hallo Nadia,

      Dankjewel lieverd. Ik gebruik eerlijk gezegd gewoon de boven/onder stand (twee streepjes boven elkaar) en deze stand werkt goed voor het grillen van aubergine. Xx

  • Zahour

    27 maart 2018 at 12:55

    Hi Fatima,

    Geweldig recept en zo duidelijk! Ik wil het vanavond maken, maar moet je echt grote aubergine gebruiken? Die van jouw zien er namelijk groot uit maar soms zie ik enkel kleine aubergines in de supermarkt.

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 12:59

      Hi Zahour,

      Dankjewel lieverd! Nee hoor je mag ook kleinere aubergines gebruiken, alleen vul je deze dan met minder gehakt. Succes lieverd! Xx

  • Naima

    27 maart 2018 at 12:56

    OMG! Ik zag het je maken en kon echt niet wachten op dit recept. Ik heb mama al geappt dat ik dit straks ga klaarmaken. Ik zal je het eindresultaat snappen.

    xx Naima

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 12:58

      Hi Naima,

      Haha wat leuk! Nou geniet er alvast van en ik ben benieuwd naar je foto! Xx

  • Khadija

    27 maart 2018 at 12:56

    Salaam alaikoem Fatima,

    Kun je ook tomatenpuree gebruiken uit blik zonder chilisaus?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 12:58

      Alaikoem salaam Khadija,

      Jazeker, dan gebruik je 2 eetlepels en je zou er eventueel 1 teentje knoflook bij kunnen persen. Op deze manier verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree. En voor de rest giet je er nog het kokend water bij. Succes! Xx

  • Nadia

    27 maart 2018 at 14:24

    Hey wat knap van je weer, simpel maar het ziet er heek lekker uit! Ik ga het snel maken danku liefie ???

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2018 at 14:55

      Graag gedaan lieve Nadia! Smakelijk alvast. Xx

  • Cheymek

    27 maart 2018 at 17:25

    Faatje heb je er geen video van want ik kijk ontzettend heel graag naar je video’s al kijk ik ze 1 keer ik herhaal het telkens je bent een top meid en je video’s zijn zo leuk dat je er naar kunt blijven kijken ?

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2018 at 06:19

      Hallo Cheymek,

      Dankjewel lieve schat echt lief! Van dit recept heb ik helaas geen video opgenomen. Maar ik denk dat het met de stappenfoto’s ook wel duidelijk is toch?

      Liefs,
      Fatima

      1. Cheymek

        28 maart 2018 at 20:56

        Ja hoor lieverd, ik kijk graag alleen ontzettend graag naar je video’s maar je doet het super goed en veel te duidelijk je bent 1 van de beste foodbloggers! Wens je veel geluk toe echt waar je bent een dame mrt een gouden hart ♥️

      2. Fatima El Irari

        29 maart 2018 at 07:38

        Aah super lief van je! Super bedankt voor je lieve woorden lieve Cheymek! Xx

  • Lamyae

    28 maart 2018 at 06:23

    Hoi Fatima,

    Super bedankt voor dit geweldig recept! Gisteren gemaakt en de kids en manlief hebben gesmuld! Bedankt voor alle moeite en je geweldige blog hbibti!

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2018 at 06:28

      Hallo Lamyae,

      Aah wat leuk zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • Humera

    28 maart 2018 at 06:24

    Onwijs duidelijk! Is dit een beetje hetzelfde als de Turkse variant?

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2018 at 06:27

      Hallo Humera,

      Dankjewel lieverd! Nee, dit recept is wel anders dan de Turkse gevulde aubergines. Maar zeker wel het proberen waard hihi. Xx

  • Iman

    28 maart 2018 at 12:27

    Nou Fatima, mijn Palestijnse schoonfamilie maakt dit altijd en ik ging echt dood om het recept. Ik ben zo blij dat jij een variant hebt! Ga het vanavond proberen, is gelijk ook mijn eerste recept die ik van je ga uitproberen (ik ben geen keukenprinses haha), terwijl ik je al 100 jaar volg op insta! Wish me luck 😛

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2018 at 14:19

      Hallo Iman,

      Aah wat leuk haha! Nou lieverd succes en geniet ervan inschAllah! Xx

  • Astrid

    28 maart 2018 at 16:53

    Voor vanavond gemaakt was super lekker met aardappels erbij gemaakt. ????

    1. Fatima El Irari

      29 maart 2018 at 07:40

      Hi Astrid,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • sebnem

    14 april 2018 at 09:17

    Heb je hier toevallig een video van aub? Ben nl. nog maar een beginnende koker….en wil aan de hand van de video zien of alles gelijkaardig is gemaakt…

    1. Fatima El Irari

      15 april 2018 at 09:38

      Hi Sebnem,

      Ik heb hier helaas geen video van, maar aan de hand van de stappenzfoto’s is het toch ook duidelijk?

  • Naile

    19 mei 2018 at 21:37

    Salaam fatima

    Ben echt op jou gerechten.

    Een vraagje kan je deze gerecht ook in de ochtend klaarmaken zodat ik dan nog alleen in de avond in de oven moet stoppen.

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:31

      Alaikoem salaam Naile,

      Jazeker, zet het dan in de tussentijd alleen wel in de koelkast omdat het nu best warm is. Xx

  • Aya

    2 juni 2018 at 12:06

    Salam!! Mijn oven kan maar tor 230 graden, hoe lang raadt je me dan aan om de aubergines erin te laten? Alvast bedankt lieverd!

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:43

      Hi Aya,

      Ook dan kun je precies dezelfde kooktijd aanhouden. Xx

  • Nassira

    4 juni 2018 at 08:57

    Hey Fatima,
    Heb gisteren de gevulde aubergines gemaakt voor bij iftar.. en ze waren superlekker!
    Graag had ik je willen bedanken voor je recepten en de moeite en tijd dat je hierin steekt om het zowel uit te schrijven evenals het op beeld te zetten.
    Chokran lieve meid! X

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2018 at 12:54

      Hi Nassira,

      Ah wat goed zeg! Heel graag gedaan lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Jean

    15 augustus 2018 at 11:11

    Hi fatima,

    Je recepten zijn altijd top! Maar dit recept van de gevulde aubergines was het enige recept wat ik niet zo lekker vond smaken! Ik vond de saus nog vrij zurig. Normaal pakken al jouw recepten altijd supergoed uit!
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:02

      Hi Jean,

      Dat is lief, dankjewel! Welke tomatensaus heb je precies gebruikt?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept