GEROOSTERDE AARDAPPELTJES UIT DE OVEN

10 december 2018Fatima El Irari

Deze geroosterde aardappeltjes uit de oven doen het altijd goed als bijgerecht! De aardappeltjes hebben een lekker krokant jasje en aan de binnenzijde vind je een zachte aardappelvulling.

Ingrediënten: (2 personen)
.

  • 500 gr. krielaardappelen
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bereiding:
.
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zonnebloemolie, olijfolie, knoflook, rozemarijn, paprikapoeder, zout, uienpoeder, zwarte peper en de cayennepeper samen. Zet de kom even opzij.

Stap 2.

Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Snijd ze met een scherp mes in tot ongeveer een halve centimeter van de bodem. Probeer dunne plakjes te snijden, maar zorg er wel voor dat de bodem aan elkaar blijft. Smeer met een kwastje de aardappelen in met de marinade en breng de marinade ook tussen de gesneden schijfjes aan. Hussel de aardappelen goed samen en laat de marinade voor zeker 30 minuten intrekken. Rooster de aardappelen in de oven voor 30 a 45 minuten mooi goudbruin en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt ook voorgebakken krieltjes gebruiken of snijd aardappelen in blokjes.
  • Hoe langer je de marinade in de aardappelen laat trekken hoe lekkerder de smaak zal zijn.

Liefs,
Fatima


Print recept

29 Comments

  • Imaan

    10 december 2018 at 12:53

    Dit ziet er lekker uit! Vraagje kan ik ook vastkokend aardappel gebruiken in blokjes of is dat te hard? Ik heb geen krieltjes. Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 14:46

      Hi Imaan,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, dat kan ook. Dek de ovenschaal dan wel voor 30 minuten af met aluminiumfolie en daarna laat je de aardappelen krokant bakken voor 10 minuten zonder folie. ❤️

  • Zohra

    10 december 2018 at 13:42

    Est il possible d avoir mes recettes en français S’il vous plait ?

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 20:34

      Hi Zohra,

      You can translate the recipes with Google translate.

  • Celine

    10 december 2018 at 20:21

    Ziet er heerlijk uit! Hoe ver van te voren kun je de aardappels marineren?

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 20:31

      Hi Celine,

      Zelf marineer ik de aardappels soms al in de ochtend om ze vervolgens in de avond af te bakken. Je kunt ze dus makkelijk een paar uur van tevoren marineren of zelfs een dag van tevoren. Als je de aardappelen maar afdekt. Xx

  • Sinem

    10 december 2018 at 20:40

    Hmm wat ziet dit er lekker uit!

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 21:48

      Dankjewel Sinem!

  • Sofia

    10 december 2018 at 20:41

    Lekker! Kan dit ook met normale aardappelen?

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 21:47

      Hi Sofia,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.❤️

  • Sharifa

    10 december 2018 at 20:43

    Bedankt voor je lekkere recepten Fatima!

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 21:47

      Graag gedaan lieverd!❤️

  • Hayat

    11 december 2018 at 17:54

    Hoi Fatima,

    Allereerst wil ik zeggen: Gefeliciteerd met je zwangerschap. Moge Allah het voor je vergemakkelijken!

    Ik heb deze aardappeltjes vandaag gemaakt. Ze waren super lekker! Blijf heerlijke recepten met ons delen ?

    Liefs,

    Hayat

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 19:01

      Hi Hayat,

      Dankjewel lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!?❤️

  • Meriam

    13 december 2018 at 09:32

    Salem Fatima,

    Ik heb twee vragen namelijk:
    1. Kun je ook kruimelige aardappelen gebruiken?
    2. Welke stand gebruik jij je oven? ( hetelucht of boven&beneden)

    Alvast erg bedankt!

    1. Fatima El Irari

      13 december 2018 at 11:43

      Hi Meriam,

      Jazeker, je kunt ook kruimige aardappelen gebruiken en zelf zet ik de oven op de boven/beneden stand.

  • Jasmin

    13 december 2018 at 13:56

    Hey fatima!,

    Hoe gaat het in de oven op bakpapier of zonder?

    1. Fatima El Irari

      13 december 2018 at 21:24

      Hi Jasmin,

      Je kunt bakpapier gebruiken als je geen ovenschaal hebt met antiaanbaklaag.

  • Jasmin

    13 december 2018 at 14:00

    Hallo fatima moet er bakpapier onder of niet ?

  • Sihem

    21 december 2018 at 14:31

    Hoi Fstima
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    Vraagje.. kun je dit ook in dr airfryer doen?

    1. Fatima El Irari

      22 december 2018 at 16:16

      Hi Sihem,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt ze ook in de airfryer bereiden.❤️

  • Hanae

    29 december 2018 at 23:41

    Salaam Fatima,

    Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Zou graag willen weten welke krielaardappeltjes jij hebt gebruikt hier.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      31 december 2018 at 12:59

      Hi Hanane,

      Dankjewel lieverd. Ik gebruik de voorgekookte krieltjes van de Jumbo.❤️

  • mamavan3

    3 mei 2019 at 10:35

    Dit is echt een toprecept, heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 11:14

      Dankjewel lieverd!❤️

  • Laila

    21 september 2019 at 10:00

    Hoi fatima,

    Heb je misschien een foto van de krieltje die jij gebruikt? Alvast bedankt ❤️

    1. Fatima El Irari

      21 september 2019 at 20:34

      Hi Laila,

      Bij de Lidl heb je maar een soort ervan.😘

  • An

    8 december 2019 at 09:37

    Hey Fatima,
    Ziet er super lekker uit! Laat je de aardappeltjes in de schil?
    Groetjes
    An

    1. Fatima El Irari

      8 december 2019 at 20:29

      Hi An,

      Ja, vind ik persoonlijk lekkerder maar je mag ze natuurlijk ook altijd schillen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept