Deze geroosterde aardappeltjes uit de oven doen het altijd goed als bijgerecht! De aardappeltjes hebben een lekker krokant jasje en aan de binnenzijde vind je een zachte aardappelvulling.
Ingrediënten: (2 personen)
.
- 500 gr. krielaardappelen
- 2 etl. zonnebloemolie
- 2 etl. olijfolie
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1 tl. gedroogde rozemarijn
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. zout
- 1 tl. uienpoeder
- 1/2 tl. zwarte peper
- 1/2 tl. cayennepeper
Bereiding:
.
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zonnebloemolie, olijfolie, knoflook, rozemarijn, paprikapoeder, zout, uienpoeder, zwarte peper en de cayennepeper samen. Zet de kom even opzij.
Stap 2.
Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Snijd ze met een scherp mes in tot ongeveer een halve centimeter van de bodem. Probeer dunne plakjes te snijden, maar zorg er wel voor dat de bodem aan elkaar blijft. Smeer met een kwastje de aardappelen in met de marinade en breng de marinade ook tussen de gesneden schijfjes aan. Hussel de aardappelen goed samen en laat de marinade voor zeker 30 minuten intrekken. Rooster de aardappelen in de oven voor 30 a 45 minuten mooi goudbruin en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Je kunt ook voorgebakken krieltjes gebruiken of snijd aardappelen in blokjes.
- Hoe langer je de marinade in de aardappelen laat trekken hoe lekkerder de smaak zal zijn.
31 Comments
Imaan
10 december 2018 at 12:53
Dit ziet er lekker uit! Vraagje kan ik ook vastkokend aardappel gebruiken in blokjes of is dat te hard? Ik heb geen krieltjes. Alvast bedankt!
Fatima El Irari
10 december 2018 at 14:46
Hi Imaan,
Dankjewel lieverd! Jazeker, dat kan ook. Dek de ovenschaal dan wel voor 30 minuten af met aluminiumfolie en daarna laat je de aardappelen krokant bakken voor 10 minuten zonder folie. ❤️
Zohra
10 december 2018 at 13:42
Est il possible d avoir mes recettes en français S’il vous plait ?
Fatima El Irari
10 december 2018 at 20:34
Hi Zohra,
You can translate the recipes with Google translate.
Celine
10 december 2018 at 20:21
Ziet er heerlijk uit! Hoe ver van te voren kun je de aardappels marineren?
Fatima El Irari
10 december 2018 at 20:31
Hi Celine,
Zelf marineer ik de aardappels soms al in de ochtend om ze vervolgens in de avond af te bakken. Je kunt ze dus makkelijk een paar uur van tevoren marineren of zelfs een dag van tevoren. Als je de aardappelen maar afdekt. Xx
Sinem
10 december 2018 at 20:40
Hmm wat ziet dit er lekker uit!
Fatima El Irari
10 december 2018 at 21:48
Dankjewel Sinem!
Sofia
10 december 2018 at 20:41
Lekker! Kan dit ook met normale aardappelen?
Fatima El Irari
10 december 2018 at 21:47
Hi Sofia,
Jazeker, die kun je ook gebruiken.❤️
Sharifa
10 december 2018 at 20:43
Bedankt voor je lekkere recepten Fatima!
Fatima El Irari
10 december 2018 at 21:47
Graag gedaan lieverd!❤️
Hayat
11 december 2018 at 17:54
Hoi Fatima,
Allereerst wil ik zeggen: Gefeliciteerd met je zwangerschap. Moge Allah het voor je vergemakkelijken!
Ik heb deze aardappeltjes vandaag gemaakt. Ze waren super lekker! Blijf heerlijke recepten met ons delen ?
Liefs,
Hayat
Fatima El Irari
11 december 2018 at 19:01
Hi Hayat,
Dankjewel lieverd en ik ben blij dat het heeft gesmaakt!?❤️
Meriam
13 december 2018 at 09:32
Salem Fatima,
Ik heb twee vragen namelijk:
1. Kun je ook kruimelige aardappelen gebruiken?
2. Welke stand gebruik jij je oven? ( hetelucht of boven&beneden)
Alvast erg bedankt!
Fatima El Irari
13 december 2018 at 11:43
Hi Meriam,
Jazeker, je kunt ook kruimige aardappelen gebruiken en zelf zet ik de oven op de boven/beneden stand.
Jasmin
13 december 2018 at 13:56
Hey fatima!,
Hoe gaat het in de oven op bakpapier of zonder?
Fatima El Irari
13 december 2018 at 21:24
Hi Jasmin,
Je kunt bakpapier gebruiken als je geen ovenschaal hebt met antiaanbaklaag.
Jasmin
13 december 2018 at 14:00
Hallo fatima moet er bakpapier onder of niet ?
Sihem
21 december 2018 at 14:31
Hoi Fstima
Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Vraagje.. kun je dit ook in dr airfryer doen?
Fatima El Irari
22 december 2018 at 16:16
Hi Sihem,
Dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt ze ook in de airfryer bereiden.❤️
Hanae
29 december 2018 at 23:41
Salaam Fatima,
Wat ziet dit er weer heerlijk uit! Zou graag willen weten welke krielaardappeltjes jij hebt gebruikt hier.
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
31 december 2018 at 12:59
Hi Hanane,
Dankjewel lieverd. Ik gebruik de voorgekookte krieltjes van de Jumbo.❤️
mamavan3
3 mei 2019 at 10:35
Dit is echt een toprecept, heerlijk!
Fatima El Irari
3 mei 2019 at 11:14
Dankjewel lieverd!❤️
Laila
21 september 2019 at 10:00
Hoi fatima,
Heb je misschien een foto van de krieltje die jij gebruikt? Alvast bedankt ❤️
Fatima El Irari
21 september 2019 at 20:34
Hi Laila,
Bij de Lidl heb je maar een soort ervan.😘
An
8 december 2019 at 09:37
Hey Fatima,
Ziet er super lekker uit! Laat je de aardappeltjes in de schil?
Groetjes
An
Fatima El Irari
8 december 2019 at 20:29
Hi An,
Ja, vind ik persoonlijk lekkerder maar je mag ze natuurlijk ook altijd schillen.
Fré de Groot
30 november 2020 at 10:36
Ik was van plan om kipfilet met rode curry te maken, maar toen ik dit recept voorbij zag komen, heb ik mij bedacht en moet ik dit recept gewoon proberen. Ik serveer er kipfilet met pepersaus erbij.
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:32
Hi Fré,
Oeh dat lijkt mij ook heel lekker!