Gepofte Aardappels

12 december 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met deze gepofte aardappels gevuld met gehakt in een lekker tomatensausje, die ik maakte met Tomato Frito van Heinz en topte met gekarameliseerde uien, maak je jong en oud blij! De knapperige schil van de gepofte aardappels geeft nog een extra stukje smaak, oh zó smullen dit! Ga jij de gepofte aardappels maken?
Heinz Tomato Frito is een op traditionele wijze bereide tomatensaus: door de knoflook en ui 2,5 uur in olie te laten sudderen en daarna te mengen met heerlijke zongerijpte tomaten ontstaat er een onweerstaanbare, rijke smaak. De delicate smaak en de zachte textuur maken deze tomatensaus dé perfecte basis voor al jouw favoriete gerechten.


Print recept

Gepofte Aardappels

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote aardappelen
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 gram milde olijfolie
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika
  • 80 gram Heinz Tomato Frito
  • geraspte kaas

Kruiden:

  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. knoflookpoeder

Gekarameliseerde uien:

  • 2 stuks gele uien
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 2 eetl. kristalsuiker

Bereidingswijze:

  • 1)

    Borstel de aardappels onder stromend water schoon en dep ze droog.

  • 2)

    Wrijf elke aardappel in met een beetje olijfolie en snijd ze doormidden.

  • 3)

    Leg onder elke aardappel een vel aluminiumfolie en bestrooi licht met zout.

  • 4)

    Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de aardappels in een braadslede.

  • 5)

    Zet de schaal in de oven en pof de aardappelen in 30-40 minuten gaar op 200 graden.

  • 6)

    Marineer in de tussentijd het gehakt met de peterselie, koriander, de kruiden en de olie.

  • 7)

    Rul het gehakt in de koekenpan in 3-4 minuten en voeg de paprika en de Heinz Tomato Frito erbij.

  • 8)

    Schep het gehakt door en bak het aan voor 5-6 minuten.

  • 9)

    Snijd de uien door de helft en snijd ze vervolgens in grote halve ringen.

  • 10)

    Verhit de zonnebloemolie in een aparte koekenpan en bak de uien voor 2-3 lichtbruin.

  • 11)

    Voeg de balsamico, bruine suiker en het zout toe en laat de uien 1-2 min. langzaam sudderen.

  • 12)

    Haal de gepofte aardappels uit de oven.

  • 13)

    Leg er een klontje boter in en prak de aardappelen met een vork in het midden fijn.

  • 14)

    Schep het gehaktmengsel mengsel in de aardappelen.

  • 15)

    Verdeel de gekarameliseerde uien en de kaas erop en zet weer in de oven voor 10-12 min. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

2 Comments

  • Sara

    13 december 2022 at 18:03

    Salaam Fatima!

    Op hoeveel graden moet je de aardappelen in de oven zetten?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      13 december 2022 at 22:16

      Alaikoem salaam Sara,

      Op 200 graden. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept