Gepofte Aardappelen met Barbecue Chicken

19 maart 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 stuks

Wanneer het mooie weer tevoorschijn komt, kunnen we onze Weber barbecue niet vaak genoeg aansteken! Dit keer maakte ik gepofte aardappels klaar op de barbecue en dit was lekker! Gepofte aardappels zijn een feestje op je bord, een gerecht waar jong en oud heel erg blij van wordt! Deze gepofte aardappels zijn gevuld met een vulling van spicy barbecue chicken en de knapperige schil van de gepofte aardappels geven juist dat extra stukje smaak, oh dat is zóóó smullen! Ga jij de gepofte aardappels maken?


Print recept

Gepofte Aardappelen met Pulled Chicken

  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor de aardappelen:

  • 4 aardappelen , iets kruimig
  • milde olijfolie
  • 4 vellen aluminiumfolie

Kip marinade:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 theel. kip kruiden
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 2 eetl. milde olijfolie

Barbecuesaus:

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 5 eetl. ketchup
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • 3 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. Worcestershiresaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. azijn

Bereidingswijze:

  • 1)

    Stel de Weber barbecue in op indirecte warmte, tot circa 200 graden en sluit deksel.

  • 2)

    Borstel de aardappels onder stromend water schoon en dep ze droog.

  • 3)

    Wrijf elke aardappel in met een theelepel zonnebloemolie en snijd ze aan de bovenkant een stukje in.

  • 4)

    Leg onder elke aardappel een vel aluminiumfolie en bestrooi licht met zout.

  • 5)

    Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de aardappels in een braadslede.

  • 6)

    Zet de schaal in de barbecue en pof de aardappelen in 45-50 minuten gaar.

  • 7)

    Leg de kip op een bord en voeg er de kruiden en de olijfolie aan toe.

  • 8)

    Wrijf de marinade goed in de kip en laat minstens voor 10 minuten intrekken.

  • 9)

    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Haal het vlees met twee vorken uit elkaar tot slierten en schep terug in de pan.

  • 11)

    Roer de ingrediënten voor de barbecuesaus samen en giet het bij de kip.

  • 12)

    Roer het goed door en bak de kip voor 2-3 minuten.

  • 13)

    Haal de gepofte aardappelen uit de barbecue, leg er een klontje boter in en prak de aardappelen met een vork in het midden.

  • 14)

    Schep het kip mengsel in de aardappelen en strooi bovenop wat schijfjes rode ui en gehakte peterselie. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Weber Barbecue.

8 Comments

  • Tomas

    19 maart 2022 at 11:37

    Mooi weer dit weekend! Ik ga de BBQ aansteken met dit recept! 😀

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:58

      Zeker doen Thomas!

  • Meryem

    19 maart 2022 at 11:50

    Kan je de Worcestershiresaus weg halen of kan je die vervangen met een andere saus?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:59

      Hi Meryem,

      Ja hoor die kun je ook weglaten en eventueel meer Ketjap gebruiken.

  • Sharon

    2 april 2022 at 12:00

    Hallo,

    Kan deze ook in de oven bereidt worden? Zo ja, hoelang en hoeveel graden?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2022 at 11:51

      Hi Sharon,

      Ja, dat kan zeker. Op 200 graden en dan voor 40-50 minuten.

  • Rahima

    18 februari 2023 at 15:38

    Waar heb je de aardappelen gehaald? Kruimige zijn meestal zo klein. Heb je misschien voorkeur van een winkel/merk? Ik weleens de aardappen van celavita gebruikt en ook die vond ik te klein, terwijl die voor opgepofte aardappelen waren

  • Rahima

    28 februari 2023 at 10:50

    hi Fatima, Welke aardappelen gebruik je hiervoor? bij welke supermarkt kan ik ze kopen? Ik heb weleens de celavita aardappelen gebruikt die hier speciaal voor gemaakt zijn, maar die vond ik te klein en alsnog erg hard. ik hoor graag welke jij gebruikt

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept