Geitenkaasrisotto met Truffelolie

Prep time:
Cook time:
Serves: 4 personen

Geitenkaasrisotto met Truffelolie
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 300 gram risottorijst
- 2 stuks pre
- 80 gram geraspte pecorino
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 400 gram champignons
- 100 gram geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 1200 ml groentebouillon
- 2 eetlepels roomboter
- peper en zout , naar smaak
Bereidingswijze:
- 1)
Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2)
Snijd de prei in de lengte in vieren en vervolgens in dunne reepjes.
- 3)
Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de prei circa 5 minuten, tot deze zacht is.
- 4)
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.
- 5)
Zet het vuur lager, voeg een derde van de bouillon toe en laat de rijst het rustig opnemen. Roer regelmatig.
- 6)
Herhaal dit met de rest van de bouillon: voeg deze in twee delen toe en roer regelmatig.
- 7)
De risotto is gaar wanneer de rijstkorrels aan de buitenkant zacht zijn, maar vanbinnen nog een lichte bite hebben. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.
- 8)
Wil je de risotto zachter? Voeg dan wat extra water toe en laat iets langer koken.
- 9)
Snijd intussen de champignons in plakjes.
- 10)
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- 11)
Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- 12)
Snijd ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.
- 13)
Roer de Italiaanse kruiden, de helft van de geitenkaas en de helft van de peterselie door de risotto.
- 14)
Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- 15)
Verdeel de risotto over de borden en verdeel de champignons erover.
- 16)
Besprenkel met truffelolie en garneer met de pecorino, de overige geitenkaas en peterselie. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Hello Fresh.