Geitenkaasrisotto met Truffelolie

17 juni 2025Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 personen

Ook als foodblogger heb ik niet altijd inspiratie of tijd om te bedenken wat we gaan eten. Op drukke dagen wil ik gewoon iets makkelijks, lekkers en voedzaams op tafel zetten, zonder eerst eindeloos te zoeken naar ideeën of nog snel boodschappen te moeten doen. En precies dán komt HelloFresh als geroepen. Met één klik heb je een box vol verse ingrediënten én bijpassende recepten in huis.
Deze zomerse risotto met geitenkaas en truffelolie stond zó op tafel en viel bij iedereen in de smaak. De restjes deden we de volgende dag in bakjes en namen ze mee naar het park. Perfect voor een spontane picknick in de zon, samen met de kinderen!

Print recept

Geitenkaasrisotto met Truffelolie

  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuks pre
  • 80 gram geraspte pecorino
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 400 gram champignons
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper en zout , naar smaak

Bereidingswijze:

  • 1)

    Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 2)

    Snijd de prei in de lengte in vieren en vervolgens in dunne reepjes.

  • 3)

    Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de prei circa 5 minuten, tot deze zacht is.

  • 4)

    Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.

  • 5)

    Zet het vuur lager, voeg een derde van de bouillon toe en laat de rijst het rustig opnemen. Roer regelmatig.

  • 6)

    Herhaal dit met de rest van de bouillon: voeg deze in twee delen toe en roer regelmatig.

  • 7)

    De risotto is gaar wanneer de rijstkorrels aan de buitenkant zacht zijn, maar vanbinnen nog een lichte bite hebben. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.

  • 8)

    Wil je de risotto zachter? Voeg dan wat extra water toe en laat iets langer koken.

  • 9)

    Snijd intussen de champignons in plakjes.

  • 10)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons in ongeveer 5 minuten goudbruin.

  • 11)

    Breng de risotto op smaak met peper en zout.

  • 12)

    Snijd ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.

  • 13)

    Roer de Italiaanse kruiden, de helft van de geitenkaas en de helft van de peterselie door de risotto.

  • 14)

    Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  • 15)

    Verdeel de risotto over de borden en verdeel de champignons erover.

  • 16)

    Besprenkel met truffelolie en garneer met de pecorino, de overige geitenkaas en peterselie. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Hello Fresh.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept