Met dit recept voor gehaktballetjes met noedels start je week goed! Dit gerecht maak je klaar in minder dan 30 minuten, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Vervang de soepnoedels door pasta of andere noedels die je in huis hebt liggen.
Gehaktballetjes met Noedels
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Gehaktballetjes met Noedels
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Gehakt marinade:
- 400 gram rundergehakt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
Tomatensaus:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 tomaat , fijngesneden
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 400 ml kokend water
- 200 gram pastasaus
- 400 gram soepnoedels
- 3 blaadjes basilicum
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Leg het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade erbij.
- 2)
Meng het gehakt en vorm er middelgrote gehaktballetjes van. Zet opzij voor minstens 10 minuten.
- 3)
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook glazig.
- 4)
Voeg de tomaat, zout en peper toe en bak het mee voor 1-2 minuten.
- 5)
Leg de gehaktballetjes in de pan en sluit de pan voor 3-5 minuten.
- 6)
Voeg het kokend water en de tomatensaus erbij en roer de inhoud voorzichtig door.
- 7)
Sluit de pan en kook voor 8-10 minute op middelhoog vuur.
- 8)
Voeg de soepnoedels erbij, roer door en kook voor nog eens 5 minuten tot de noedels gaar zijn.
- 9)
Roer de basilicum en de Italiaanse kruiden door de saus en laat sudderen op laag vuur voor 1-2 minuten.
7 Comments
Maya
21 september 2020 at 14:48
Hoi Fatima!
Klinkt lekker, welke pasta saus gebruik je?
Groetjes,
Maya
Fatima El Irari
25 september 2020 at 19:57
Hi Maya,
Ik gebruik pastasaus uit een pot van de Jumbo (eigen merk).
Nawal
23 september 2020 at 14:14
Kan ik ook eerst de gehakt doen in de pan en daarna de uien enzo erbij
Fatima El Irari
25 september 2020 at 20:02
Hi Nawal,
Ja hoor dat kan ook.
Ivonne
28 september 2020 at 17:19
Hoi Fatima,
Welke soepnoedels gebruik je? Ik kan in de winkel alleen vermicelli vinden.
Groetjes Ivonne
Fatima El Irari
30 september 2020 at 09:53
Hi Ivonne,
Je zou ook prima vermicelli kunnen gebruiken hoor. Dir zijn de noedels die ik gebruik; https://www.google.com/search?q=soep+noedels+lidl&rlz=1C5CHFA_enNL889NL889&sxsrf=ALeKk01lj7eUGSTcCu_Hi_msvtx_-QEFCA:1601455994306&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiys6e9wJDsAhVMmqQKHcxdAjAQ_AUoAXoECAUQAw&biw=1440&bih=699#imgrc=SAEgfe3cygtOqM
Abdilah Hanaa Cheddad
25 december 2021 at 18:48
Hey, mijn vrouw vindt ze niet zo lekker, “zijn chinese mininoedeles” zegt ze, kan ik hier grote noodles voor gebruiken? Thanks! (pls answer asap voor ze me kookt)