Wat eten van vandaag? Deze gehaktballetjes in lekkere roomsaus zijn perfect voor het avondeten! Super simpel om te maken en staat ook nog eens in minder dan 30 minuten op tafel.
Gehaktballetjes in Roomsaus
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Gehaktballetjes in Roomsaus
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Gehakt marinade:
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel gemberpoeder
Voor de roomsaus:
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 200 ml slagroom
- 50 ml water
- 1 theelepel maizena
- 1 eetlepel ketjap Manis
- 1/2 rode chili , in stukjes
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze:
Gehakt marineren:
- 1)
Leg het gehakt in een kom en voeg de uienpoeder, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, zout, kurkuma, witte peper en de gemberpoeder toe.
- 2)
- 3)
Laat de marinade voor minstens 10 minuten intrekken.
- 4)
Vorm het gehakt tot gehaktballetjes en zet opzij.
Roomsaus:
- 1)
Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui glazig.
- 2)
- 3)
Open de pan en roer de gehaktballetjes voorzichtig door.
- 4)
- 5)
Giet de slagroom er al roerend bij.
- 6)
- 7)
Zet het vuur iets hoger en breng het aan de kook tot de saus mooi is ingedikt.
- 8)
Roer als laatste de ketjap, peterselie en de chili doorheen en breng het eventueel op smaak met wat extra zout.
- 9)
33 Comments
Sabrine
7 september 2020 at 12:36
Zou je dit ook met kipfile kunnen maken
Fatima El Irari
8 september 2020 at 12:45
Hi Sabrine,
Ja, hoor dat kan ook.
Sabrine Rhrissi
7 september 2020 at 14:10
Kan je dit ook met kipfile maken
Fatima El Irari
8 september 2020 at 12:45
Ja dat kan ook.
Maria Kiakou
9 september 2020 at 08:46
Bedoelt u 1 volle bak uienpoeder?
Fatima El Irari
10 september 2020 at 07:30
Hi Maria,
Ik gebruik een theelepel uienpoeder.
Isabel
11 september 2020 at 12:32
Hoi,
Waar zou ik de slagroom voor kunnen vervangen als ik de saus lactosevrij wil?
Liefs,
Isa
Bouchra
9 september 2020 at 05:01
Hoi Fatima,
Waarmee kan ik de olijfolie vervangen tijdens het bakken?
Bakken in of met olijfolie is k****r-verwekkend.
Sorry voor deze misschien rare vraag.
Fatima El Irari
10 september 2020 at 07:28
Hi Bouchra,
Je kunt ook altijd zonnebloemolie gebruiken.
Bouchra
9 september 2020 at 05:11
Aanvullend vraagje😊..
Ik ga het met pilav serveren. Daarnaast wil ik er ook groente bij doen, wat zou hier lkkr bij smaken? Heb jij tips?
Fatima El Irari
10 september 2020 at 07:29
Hi Bouchra,
Je kunt er broccoli bij serveren, doe ik ook weleens.
Suzanne
10 september 2020 at 10:57
Hoe kom je hierbij??
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:36
Waarbij precies?
Suzanne Van den Hoek
24 mei 2021 at 10:29
Hoi Fatima,
Ja sorry ik had het tegen die andere vrouw die beweert bakken met olijfolie k***ker verwekkend is. Daar heb ik namelijk nog nooit van gehoord.
Groetjes Suzanne
Fatima El Irari
27 mei 2021 at 12:00
Hi Fatima,
Is niet erg. Mensen roepen van alles en ja er zijn ook genoeg mensen die dat dan geloven. Ik kook al jaren met olijfolie net zoals mijn moeder, oma, overgrootoma etc.
foodlover
10 september 2020 at 11:36
Hoi Fatima ,
Ik wil je erg bedanken voor je heerlijke recepten.
Gister ook de kippenbouten gemaakt, we zaten met ze alle heerlijk te genieten.
Door omstandigheden heb ik namelijk geen contact met mijn schoonmoeder door jou voelt het voor mijn Marokkaanse man toch een beetje als thuis komen:)
Groetjes; Een mama die graag kookt.
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:37
Hi foodlover,
Ah wat goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor je lieve berichtje.
khadija azarfane
9 februari 2021 at 20:15
Ik heb dit vandaag gemaakt en het was echt heerlijk! Met rijst en brocoli erbij geserveerd. Ik heb ook wat Champions meegebakken bij de uien. De kinderen hebben ook genoten. Bedankt voor het delen!
Fatima El Irari
6 april 2021 at 22:37
Hi Khadija,
Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Heel graag gedaan!
Isabel
10 september 2020 at 13:24
Hoi,
Waar zou ik de slagroom voor kunnen vervangen als ik de slagroom lactosevrij wil hebben?
Liefs,
Isa
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:38
Hi Isabel,
Je kunt kookroom gebruiken of lactose vrije slagroom kan ook.
Ober app
11 september 2020 at 07:18
ziet er lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:38
Hi Ober,
Zeker het proberen waard kan ik je zeggen!
Marie
13 september 2020 at 15:26
Hi,
Een vraagje. Ik had nog over van dit recept en bewaard in de koelkast. Kan je slagroom wel 2x opwarmen?
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:43
Hi Marie,
Ik heb het vaker opnieuw opgewarmd en het blijft gewoon goed.
Soum
26 september 2020 at 14:20
Bedoel je zoet of zoute ketjap manis?
Fatima El Irari
5 oktober 2020 at 19:57
Hi Soum,
Ik gebruikte zoete, maar je zou in principe beide kunnen gebruiken. Xx
Stephanie
11 november 2020 at 13:09
Hi Fatima,
Dit ziet er super lekker uit!!
Ik wil het vanavond gaan maken, maar zou ik het ook in de tajine kunnen maken samen met wat wortels?
Dan heb ik gelijk wat groentes.😊
Bedankt voor je lekkere recepten.
Xx
Fatima El Irari
22 november 2020 at 18:25
Hi Stephanie,
Jazeker, dat kan altijd. Xx
Meli
18 november 2020 at 19:20
Hoi Fatima,
Ik heb dit recept gemaakt, alleen ik vond de gehaktballetjes, wat hard.
Ik ben wel olie vergeten toe te voegen bij de marinade zouden ze daar door hard zijn? Ik heb normaal rundergehakt ipv mager.
Fatima El Irari
22 november 2020 at 20:00
Hi Meli,
Nee, het ligt vast niet aan de zonnebloemolie. Als de balletjes te hard zijn, dan kan dat komen doordat ze te lang zijn gebakken en hierdoor worden ze dus taai.
naima
10 december 2020 at 18:57
Ik heb het vandaag gemaakt.was heerlijk 😋😋 bedankt voor het delen van je recepten 🙏🤲👌👍❤️
Fatima El Irari
21 december 2020 at 12:01
Heel graag gedaan Naima. Xx