Gehakt Marinade

9 augustus 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
Voor het gehakt:
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 etl. zonnebloemolie
Kruiden:
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. komijnpoeder
Bereiding:
  1. Schep het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, knoflook en de peterselie toe.
  2. Voeg alle kruiden toe en giet ook de zonnebloemolie erbij.
  3. Roer het gehakt goed door tot alle kruiden goed in het gehakt zijn getrokken.
  4. Zet het gehakt apart en laat het voor minstens 30 minuten staan.

Lief,
Fatima

Print recept

Nutrition

72 Comments

  • Sherry

    12 oktober 2014 at 10:30

    Schat kan ik deze gehakt gebruiken voor macaroni? Xx

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 17:10

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Dat kan zeker meid, want ik gebruik deze marinade voor echt al mijn gehakt gerechten haha <3

    2. Sabina

      23 juni 2020 at 19:24

      Hoi Fatima,

      Kun je weer het recept toevoegen van gehaktballetjes in tomatensaus? Het staat niet meer op je website en het is een heerlijk recept!

      Groetjes Sabina

      1. Fatima El Irari

        23 juni 2020 at 19:54

        Hi Sabina,

        Staat er gewoon nog op hoor. Kijk eens; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehaktballetjes-in-tomatensaus/

  • Nikki

    9 november 2014 at 21:05

    Hi! Het is al een tijdje terug dat je dit recept online hebt gezet, maar ik vroeg me af hoeveel gram gehakt je ongeveer gebruikt bij de aangegeven hoeveelheden ingrediënten?
    Liefs

    1. xfaatje

      15 november 2014 at 13:11

      Hallo Nikki, ik gebruik altijd ongeveer 200/250 gram gehakt voor deze marinade.

  • Daisy

    16 juni 2015 at 12:23

    Lijkt me heerlijk, ga ik vanavond proberen.. 🙂

    1. xfaatje

      17 juni 2015 at 12:55

      Hallo Daisy, en wat vond je ervan? <3

  • Wies

    27 juli 2015 at 14:13

    Salam,

    Ik heb een vraagje. Haal jij je kruiden, zoals cayennepeper paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma, uit Marokko of gewoon van de supermarkt/slager?

    1. xfaatje

      27 juli 2015 at 14:59

      Salaam Alaikoem Wies, de kruiden die ik gebruik komen bijna allemaal vanuit Marokko, maar je kunt deze kruiden ook prima bij de slager halen hoor. Succes.

  • Essie

    3 februari 2016 at 15:41

    Yummy heerlijk recept!!???

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 12:20

      Bedankt Essie!

  • Anoniem

    10 februari 2016 at 17:38

    Haai meid ,

    Als eerst wil ik even zeggen dat jou recepten GEWELDIG zijn mashAllahh !!!
    Ik heb zoveel van jou recepten uitgeprobeerd, en het is altijd goed gelukt. Ik ben nu bezig met de tortillas dus ben benieuwd hihi.
    Ik zou het heel leuk vinden als je ooit 3 nieuwe recepten zou plaatsen van :$ :$
    Biefstuk
    Spinazie
    Bami.
    Maar nogmaals ben super blij met jou blog ga zo door xxx

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:40

      Hallo meid,

      Allereerst super bedankt voor je lieve bericht! Ik ben blij dat je zo blij bent met mijn recepten hihi. Nou aankomend weekend ga ik toevallig bami maken, dus dat komt goed hihi. Bedankt meid Xx

      1. Anoniem

        10 februari 2016 at 19:21

        Echt waar! Super blij ben ik hihihi wat een geluk. Ik kan niet wachten op je recept. Het zal zeker weten overheerlijk zijn. Ik vind het ook zo handig hoe je de foto’s erbij plaats dat maakt het toch wel makkelijker. Mijn tortillas zijn bijna klaar ze zien er goed uit hihi. Fijne avond xxx

      2. xfaatje

        11 februari 2016 at 07:46

        Hallo Anoniem,

        Haha dankjewel lieve meid erg lief van je! Ik hoop dta het heeft gesmaakt! Xx

  • Hanane

    7 oktober 2016 at 16:33

    Hey faat,
    Sinds ik getrouwd ben (een maand) heb ik al heel wat recepten gebruikt. Heerlijk, inclusief deze marinade!

    Keep up doing the good work!

    1. xfaatje

      10 oktober 2016 at 06:00

      Hallo Hanane,

      Aah zo leuk! Allah ikemel belgair lieverd! Xx

  • Agnes Schambach

    15 oktober 2016 at 23:23

    Wat een lekker recept, heb het geprobeerd…Alleen de courgette wasniet gaar, is hier een oplossing voor?? Ook ben ik niet zo dol op aubergine, mijn dochter ook niet, is er alternatief?? Verder heel lekker!! Respect voor u!! Is best veel werk. GROETJES AGNES

    1. Fatima

      17 oktober 2016 at 06:08

      Hallo Agges,

      Heb je het over de Aubergine schotel? Bedankt voor je lieve compliment meis! Xx

  • Nora

    2 november 2016 at 21:47

    Ik zie op je foto dat je ook kurkuma gebuikt alleen waarom staat het niet in je recept? Ik doe zelf wel altijd 1 tl kurkuma in mijn gehakt

    Verder vind ik je top! Keep it going.
    Graag zout ik wel wat meer authentieke Marokkaanse gerechten op je blog willen terug zien?

    1. Fatima

      3 november 2016 at 15:47

      Hallo Nora,

      Oh dan heb ik die gemist haha. Ik ga het er gelijk bijzetten. Marokkaanse recepten komen er nog allemaal aan inschAllah. Xx

  • Hiba

    3 januari 2017 at 23:16

    Dag Fatima,
    Terbak allah 3lik. Ik volg je sinds kort. Ik heb een paar recepten uitgeprobeerd….zijn allemaal goed gelukt. Voornamelijk marokkaanse brood. Was een obstakel voor mij. Dank zij jou , koop ik geen marokkaanse brood meer.
    ik ben je dankbaar

  • Lina

    23 april 2017 at 15:12

    Hoi Fatima!

    Gebruik je echt 2 gesnipperde uien voor 250 gram gehakt? Ik heb er nu 1 gebruikt voor 450 gram gehakt en heb al het idee dat het uiballetjes zijn geworden, haha.

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 07:03

      Hallo Lina,

      Haha ik echt om ‘uiballetjes’ moeten lachen! Ik gebruik 2 kleine uien, sorry dit moest ik er duidelijk in vermelden. Anders gebruik je uiteraard 1 grote ui. Heeft het wel gesmaakt?

      Liefs,
      Fatima

      1. Lina

        24 april 2017 at 14:06

        Het was super! Ik heb de tajine met gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt.

      2. Fatima El Irari

        25 april 2017 at 07:07

        Hallo Lina,

        Dat is inderdaad erg lekker. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!

        Liefs,
        Fatima

  • Fatima dial hiba

    15 mei 2017 at 19:44

    Fatimaaaa heerlijk jou dingen jmmr dat k mijn eindresultaat van de dorade hier niet kan plaatsen kan je zien dat ht gelukt s. Aub ik.zoek iets wat k op een bruiloft hb gegeten en nergens kan vinden das namlijk een vissoort zonder graten en om die vis heen was een rode tomatensaus met minigarnaaltjes erin heeeeerlijk maar wil graag recept heb jij dat??

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:16

      Hallo Fatima,

      Je kunt je foto’s altijd sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl Bedoel je visfilet?

      Liefs,
      Fatima

  • aya

    23 mei 2017 at 14:05

    Hooi! Zou je ipv zonnebloem olie alleen olijfolie kunnen gebruiken? En zal het ook smaken als je de koriander er niet bij doet?

    1. aya

      23 mei 2017 at 14:06

      oh en nog een vraagje haha, is het ook goed al je de marinade van het gehakt veel langer dan 30min laat intrekken of is dat teveel?

      1. Fatima El Irari

        24 mei 2017 at 07:14

        Hallo Aya,

        Hoe langer je de marinade laat intrekken in het gehakt hoe lekkerder de smaak wordt haha. Dus ja hoor je mag het zeker langer dan 30 minuten laten intrekken.

        Liefs,
        Fatima

    2. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:13

      Hallo Aya,

      Ja hoor dat kan zeker en de koriander mag je weglaten.

      Liefs,
      Fatima

  • Dina

    3 juni 2017 at 06:50

    Heeyy ik wil de gehakt marineren en daarna bakken en vervolgens in de bladerdeeg doen, kan dat?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:17

      Hallo Dina,

      Ja hoor dat kan zeker!

      Liefs,
      Fatima

  • Louisa

    7 juli 2017 at 15:35

    Hoi Fatima
    Zou ik die recept mogen van die broodje gehakt die zag er zo lekker uit !!

  • Nesrine

    12 juli 2017 at 11:27

    Salam lieve Fatima,

    Sinds ik jou gehakt marinade heb uitgevonden kan ik letterlijk niet meer zonder! ik had nou een klein vraagje ik heb gisteren mijn gehakt gekruid en de vriezer gedaan maar als ik het zou willen gebruiken kruid je het dan nogmaals of is 1x kruiden voldoende hoor graag van jou dikke kuss..

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2017 at 12:09

      Alaikoem salaam Nesrine,

      Wat leuk om te lezen zeg! Dankjewel lieve meid. Een keer het gehakt kruiden is meer dan genoeg hoor. Dus, wanneer het gehakt is ontdooit kun je het direct gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Hayar

    5 maart 2018 at 15:35

    Hey Fatima, moet je alle ingredienten verdubbelen als je 500 gr gehakt gebruikt ipv 250?

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2018 at 15:39

      Hi Hayar,

      Ja, ik zou de ingredienten wel verdubbelen anders wordt het gehakt iets te smaakloos. Het zout en de zwarte peper kun je beetje naar smaak toevoegen. Succes! Xx

  • Adriana

    10 maart 2018 at 07:43

    Salam alaikum Fatima,

    Het recept ziet er goed uit heerlijk mijn vraag was ik heb 400/500gr gehakt ongeveer moet ik dan overal een tl extra van nemen?

    Adriana

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:42

      Alaikoem salaam Adriana,

      Dankjewel lieverd. Als je 500 gram gebruikt, dan zou ik inderdaad gewoon het recept verdubbelen. Succes! Xx

  • Benny

    29 april 2018 at 20:17

    Hey fatima

    Super ik ga zelf het gehakt marineren thans voor de tip
    Vanmorgen je lekkere pannekoekjes gemaakt met de vele gaatjes super lekker hoor

    1. Fatima El Irari

      30 april 2018 at 06:07

      Hi Benny,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Groetjes,
      Fatima

  • Lei

    30 april 2018 at 04:54

    Hallo Fatima

    Volg nu ook je doodblog!

    Kan ik ook i.p.v. koriander, korianderpoeder gebruiken?

    Gebruik je komijnzaad of komijnpoeder?

    1. Fatima El Irari

      30 april 2018 at 06:08

      Hi Lei,

      Wat leuk! Voor de marinade gebruik ik komijnpoeder.

      Liefs,
      Fatima

  • Lei

    30 april 2018 at 04:56

    Hallo Fatima,

    Sorry. Foutje gemaakt.

    Bedoel natuurlijk je foodblog!

    1. Fatima El Irari

      30 april 2018 at 06:09

      Hi Lei,

      Haha dat dacht ik al, dus ik heb het al aangepast. Xx

  • Rumeysa

    17 mei 2018 at 14:03

    Kan je ook ipv kurkuma safraan gebruiken ?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 14:09

      Hi Rumeysa,

      Dat kan, maar van saffraan heb je maar een mespunt nodig en zeker geen 1 theelepel. Xx

  • EindDeutscher

    27 juni 2018 at 13:35

    Ich bien eind deutscher, your page is wowie. Danke sheun.

    1. Fatima El Irari

      27 juni 2018 at 14:25

      Thank you!!

  • Sumeya

    29 november 2018 at 15:40

    Heey fatima!!
    Ik lees steeds de reacties terug over de koriander.
    Dit zie ik niet terug bij de ingredienten.
    Kan ik die niet gebruiken?
    En ik heb de droge geraspte peterselie kruiden. Zijn die ook goed?

    1. Fatima El Irari

      30 november 2018 at 12:57

      Hi Sumeya,

      Voorheen gebruikte ik ook koriander in de marinade, maar dit doe ik niet meer. Maar je kunt het altijd gebruiken hoor. Zelf raad ik altijd verse peterselie aan, maar gedroogde kun je ook proberen. Xx

  • Sanae

    10 maart 2019 at 12:56

    Hoi Fatima,

    Wat is die witte poeder die ik op de foto zie?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2019 at 15:38

      Hi Sanae,

      Dit is paneermeel. Ik heb het erbij gezet. Xx

      1. Laan

        29 juli 2019 at 14:25

        Hoi hoeveel paneermeel moet erbij? Groet

      2. Fatima El Irari

        29 juli 2019 at 17:12

        Hi Laan,

        1 eetlepel paneermeel.

  • Amber

    30 april 2019 at 22:32

    Hoiii! Zou deze marinade ook lekker zijn voor kipgehakt? Xx

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2019 at 08:23

      Hi Amber,

      Nee, voor kippengehakt zou ik deze marinade niet gebruiken. Je kunt het volgende gebruiken;

      300 gr. kippengehakt
      1 ui, fijngesneden
      2 etl. fijngesneden peterselie
      1 tl. zout
      1 tl. gemberpoeder
      1/2 tl. zwarte peper
      1/2 tl. paprikapoeder
      2 etl. zonnebloemolie

  • Jeroen

    22 mei 2019 at 12:07

    Hey Fatima,
    Hoe heet dit gerecht in t Marokkaans.?
    Swehh toch?..

    Groetjes Jeroen

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:12

      Hi Jeroen,

      Bedoel je de gehakt marinade?

  • Selma

    11 februari 2020 at 19:56

    Dag fatima,

    Staat deze ook in je kookboek?

    Xxx selma

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2020 at 08:14

      Hi Selma,

      Nee, dit recept staat er niet in. Xx

  • Shama

    1 maart 2020 at 12:24

    Hai Fatima,

    Kan je hier ook gewoon gehaktballen mee maken? En verdubbel je het aantal bij 500 gram gehakt?
    Ben benieuwd

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2020 at 23:38

      Hi Shama,

      Jazeker, hier kun je gehaktballen van maken. Je kunt het recept gewoon aanhouden als je 500 gram wilt gebruiken.

  • Lisette

    5 maart 2020 at 15:35

    Hey Fatima,
    ik ga ze vandaag maken
    Het ruikt echt heerlijk dus ben heel benieuwd, dank je voor inspiratie ik kijk steeds vaker bij jou.

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2020 at 21:04

      Hi Lisette,

      Heel graag gedaan! Bedankt voor je compliment ook. Xx

    2. Louisa

      2 juni 2020 at 20:57

      Hoi fatima
      Kan je ook die marinade invriezen xx

      1. Fatima El Irari

        3 juni 2020 at 09:58

        Hi Louisa,

        Ja, hoor kan prima. Xx

  • Marleen

    1 oktober 2020 at 11:43

    Ha Fatima, wat genieten wij iedere keer weer van je recepten…….. ben nu gehakt marinade aan het maken heb er wel n eitje in gedaan en beetje paneermeel! Ruikt heerlijk

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 20:06

      Hi Marleen,

      Wat leu, dankjewel! Aah altijd lekker om er nog wat paneermeel en een eitje bij te doen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept