Jalapeño Gehakt Broodjes

18 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 2 uur 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 10 stuks

Een heerlijk broodje met flink wat pit, speciaal voor de echte spicy food liefhebbers! Deze broodjes gevuld met gehakt en jalapeños zijn super zacht, luchtig en echt zó lekker! Met de vulling kun je ook weer volop variëren, dus mocht je niet van pittigheid houden dan laat je dit gewoon weg. Absoluut een aanrader, lekker bij de soep vanavond!

Print recept

Jalapeño Gehakt Broodjes

  • Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 3 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 400 gram patent bloem
  • 1 eetl. gedroogde gist
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 ml lauwwarme melk

Gehakt Jalapeño vulling:

  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 2 uien , in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 2 Jalapeños , in stukjes
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, gist, kristalsuiker en het zout samen.

  • 2)

    Breek het ei en voeg het eiwit toe in de kom. Zet de eidooier apart voor later.

  • 3)

    Voeg de zonnebloemolie erbij en mix de ingrediënten samen voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Giet vervolgens de melk er geleidelijk bij en kneed het deeg in 4-5 minuten mooi soepel en zacht.

  • 5)

    Vorm het deeg tot een bal en laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen.

Gehakt Jalapeño vulling:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de uien met de kruiden toe.

  • 2)

    Bak de uien met de knoflook in 1-2 minuten op middelhoog vuur glazig en zacht.

  • 3)

    Voeg het gehakt toe met de peterselie en bak het gehakt mee voor 5-6 minuten.

  • 4)

    Snijd de Jalapeños in kleine stukjes en voeg ze toe in de koekenpan.

  • 5)

    Bak het gehaktvulling voor nog eens 2-3 minuten of totdat de saus is ingedikt en het gehakt gaar is.

  • 6)

    Schep het gehaktvulling in een vergiet en laat het volledig afkoelen.

Broodjes vormen & afbakken:

  • 1)

    Snijd het deeg in 8 stukken en vorm van elk stuk deeg en bolletje van 80 gram.

  • 2)

    Dek de bolletjes deeg af met een theedoek en laat het deeg rusten voor 10 minuten.

  • 3)

    Bestrooi elk bolletje licht met bloem en rol elk bolletje plat tot een ronde plak.

  • 4)

    Verdeel het gehakt over één helft en strooi bovenop het gehakt wat geraspte kaas.

  • 5)

    Bestrijk de randen met wat water en vouw het deeg dubbel.

  • 6)

    Druk de randen goed aan met je vingers en vouw de randen naar binnen (zie video).

  • 7)

    Leg ze op een bekleed bakplaat met bakpapier en bestrijk de broodjes met het eidooier.

  • 8)

    Dek de broodjes af en laat voor 30 minuten rijzen.

  • 9)

    Strooi op elk broodje weer wat geraspte kaas en wat chilivlokken.

  • 10)

    Bak de broodjes in de oven op 200 graden in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

  • 11)

    Serveer de broodjes warm met een sausje naar keuze. Enjoy!

2 Comments

  • Hasna

    19 mei 2022 at 10:57

    Hi,

    Ik wil het deeg vandaag klaarmaken om morgen te gebruiken. Hoe doe ik dit het best qua rijsproces en bewaren?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2022 at 12:19

      Hi Hasna,

      Je zou het deeg dan het beste in de koelkast kunnen bewaren, zodat het langzamer kan rijzen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept