Gehakt Bites

Prep time: 30 minuten
Cook time: 25 minuten
Serves: 15 stuks

Gehakt Bites
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 25 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
Gehakt marinade:
- 500 gram gehakt
- 1 ui , fijngehakt
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Ook nodig:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier
- sesamzaadjes
Bereiding:
- 1)
Meng het gehakt met de ui, peterselie, koriander en de kruiden in een kom.
- 2)
Voeg de olijfolie en zonnebloemolie toe en meng goed, zodat de smaken goed in het gehakt trekken.
- 3)
Vorm rolletjes van het gehakt, bak ze halfgaar en haal ze uit de pan.
- 4)
Meng de jus die je overhoudt in de pan met de eidooier en zet het mengsel opzij.
- 5)
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- 6)
Snijd het bladerdeeg doormidden, zodat je twee reepjes hebt.
- 7)
Leg de afgekoelde gehaktrolletjes op het bladerdeeg en rol die strak op naar beneden.
- 8)
Bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
- 9)
Bak de rolletjes 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- 10)
Serveer de gehakt bites warm met een dip of frisse salade. Eet smakelijk!