Gehakt Bites

14 maart 2025Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 15 stuks

Deze gehaktrolletjes in bladerdeeg zijn zó lekker! Met een krokante buitenkant en een smaakvolle vulling van Marokkaans gekruid gehakt, zijn ze niet alleen heerlijk, maar ook snel te maken. Perfect bij de soep of lekker op de borrelplank!

Print recept

Gehakt Bites

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Gehakt marinade:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui , fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Ook nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • sesamzaadjes

Bereiding:

  • 1)

    Meng het gehakt met de ui, peterselie, koriander en de kruiden in een kom.

  • 2)

    Voeg de olijfolie en zonnebloemolie toe en meng goed, zodat de smaken goed in het gehakt trekken.

  • 3)

    Vorm rolletjes van het gehakt, bak ze halfgaar en haal ze uit de pan.

  • 4)

    Meng de jus die je overhoudt in de pan met de eidooier en zet het mengsel opzij.

  • 5)

    Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).

  • 6)

    Snijd het bladerdeeg doormidden, zodat je twee reepjes hebt.

  • 7)

    Leg de afgekoelde gehaktrolletjes op het bladerdeeg en rol die strak op naar beneden.

  • 8)

    Bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.

  • 9)

    Bak de rolletjes 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  • 10)

    Serveer de gehakt bites warm met een dip of frisse salade. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept