Gegrilde Zalmspiesjes

29 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 8 stuks

Met dit prachtige weer gaat de Weber barbecue natuurlijk weer aan! Deze gegrilde zalmspiesjes zijn een lekkere afwisseling naast de vlees en kip spiesjes van de barbecue. De spiesjes vulde ik met zalm en lekker veel groenten, die eerst nog even in een kruidige marinade hebben gezeten. Klinkt goed toch? Super makkelijk om te maken en echt heel erg lekker!

Print recept

Gegrilde Zalmspiesjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Groenten/zalm:

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • handvol cherry tomaten
  • 2 zalmfilets
  • 4 rode krieltjes
  • 1 citroen

Marinade:

  • 4 eetl. milde olijfolie
  • 50 ml water
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 1/2 theel. chilivlokken
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd de zalm en groenten in blokjes en leg ze samen in een ruime kom.

  • 2)

    Roer de ingrediënten voor de marinade samen en giet dit in de kom bij de groenten en zalm.

  • 3)

    Hussel de zalm en de groenten goed door en laat de marinade voor minimaal 30 min. intrekken.

  • 4)

    Rijg een stukje zalm om en om met de groenten en citroen op de spiesen tot die vol zit.

  • 5)

    Grill de zalmspiesjes aan beide kanten voor 15 minuten op 200 graden.

  • 6)

    Besprenkel voor het opdienen met citroensap en garneer met gehakte dille. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Weber.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept