Gegrilde Zalmspiesjes
Prep time: 30 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 8 stuks
Gegrilde Zalmspiesjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 1 uur
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Groenten/zalm:
- 1 rode ui
- 1 courgette
- handvol cherry tomaten
- 2 zalmfilets
- 4 rode krieltjes
- 1 citroen
Marinade:
- 4 eetl. milde olijfolie
- 50 ml water
- 1 eetl. citroensap
- 1 theel. gerookte paprikapoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. uienpoeder
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. chilivlokken
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
Bereidingswijze:
- 1)
Snijd de zalm en groenten in blokjes en leg ze samen in een ruime kom.
- 2)
Roer de ingrediënten voor de marinade samen en giet dit in de kom bij de groenten en zalm.
- 3)
Hussel de zalm en de groenten goed door en laat de marinade voor minimaal 30 min. intrekken.
- 4)
Rijg een stukje zalm om en om met de groenten en citroen op de spiesen tot die vol zit.
- 5)
Grill de zalmspiesjes aan beide kanten voor 15 minuten op 200 graden.
- 6)
Besprenkel voor het opdienen met citroensap en garneer met gehakte dille. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Weber.
1 Comments
Jess
14 april 2023 at 20:26
Hi Fatima,
Weer heerlijk. Misschien een rare vraag maar zou ik ze ook in de oven kunnen grillen? En zo ja dan ook op 200 graden?