Gegrilde Groenten

11 januari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Deze gegrilde groenteschotel met spruitjes, zoete aardappel, wortel en nog veel meer lekkers is gezond en staat in een mum van tijd op tafel! Dit gerecht rooster je in 30 minuten en is ideaal als bijgerecht. Een perfect recept om je groentelade op te ruimen!
Print recept

Gegrilde Groenten

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Groenten:

  • 300 gram krieltjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 paarse wortel
  • 1 gele wortel
  • 1 oranje wortel
  • 1 rode ui
  • 300 gram spruitjes
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • tros cherry tomaten

Marinade:

  • 100 ml milde olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 1 theel. oregano

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2)

    Was de groenten onder koud water en snijd ze allemaal in blokjes of in schijfjes.

  • 3)

    Leg de groenten in een ovenschaal en hussel door elkaar.

  • 4)

    Meng de olijfolie met de knoflook, zout, peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en de oregano samen.

  • 5)

    Sprenkel de marinade over de groenten en hussel het goed door.

  • 6)

    Zet de schaal in de oven en rooster de groenten in 20-30 minuten gaar. 

  • 7)

    De groenten die ik gebruikte waren allemaal al iets zachter, dus gebruikte ik geen aluminiumfolie. Mochten de groenten hard zijn, dan kun je het beste de eerst 20 minuten er een stuk aluminiumfolie opdoen, zodat de groenten gaar kunnen stomen.

  • 8)

    Voeg de tomaten er de laatste 10 minuten bij.

  • 9)

    Serveer de groenten warm als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip of vis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept