Gegrilde Groenten
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Gegrilde Groenten
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Groenten:
- 300 gram krieltjes
- 1 zoete aardappel
- 1 paarse wortel
- 1 gele wortel
- 1 oranje wortel
- 1 rode ui
- 300 gram spruitjes
- 1 paprika
- 1/2 courgette
- tros cherry tomaten
Marinade:
- 100 ml milde olijfolie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. zout
- 1 theel. zwarte peper
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. Italiaanse kruiden
- 1 theel. oregano
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Was de groenten onder koud water en snijd ze allemaal in blokjes of in schijfjes.
- 3)
Leg de groenten in een ovenschaal en hussel door elkaar.
- 4)
Meng de olijfolie met de knoflook, zout, peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en de oregano samen.
- 5)
Sprenkel de marinade over de groenten en hussel het goed door.
- 6)
Zet de schaal in de oven en rooster de groenten in 20-30 minuten gaar.
- 7)
De groenten die ik gebruikte waren allemaal al iets zachter, dus gebruikte ik geen aluminiumfolie. Mochten de groenten hard zijn, dan kun je het beste de eerst 20 minuten er een stuk aluminiumfolie opdoen, zodat de groenten gaar kunnen stomen.
- 8)
Voeg de tomaten er de laatste 10 minuten bij.
- 9)
Serveer de groenten warm als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip of vis.
3 Comments
Saida
27 februari 2021 at 13:32
Hi Fatima,
Kan je de groenten ook in een grillpan bereiden?
Fatima El Irari
1 maart 2021 at 09:53
Hi Saida,
Ja, dat kan ook zeker.
romana
20 juni 2022 at 12:48
hi,
het is heerlijk.
bedankt voor het recept