Kip van de Barbecue

17 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 60 minuten

Cook time: 60 minuten

Serves: 4 personen

Je hebt van die gerechten waarbij je van tevoren denkt dat het veel werk is, maar vaak valt dat toch wel reuze mee! Zo ook met deze hele gebraden kip van de barbecue, het lijkt misschien moeilijk maar eigenlijk is het heel makkelijk! In principe ben je enkel even bezig met het maken van de marinade en daarna zet je enkel nog even de kip in de marinade, zo easy peasy! En het leuke van alles: je gasten zullen versteld staan van het eindresultaat! Een ideaal hoofdgerecht voor een gezellig diner met familie en vrienden.
Dit was de eerste keer dat ik een hele kip op onze Weber ging bereiden en je raadt het vast al, het was finger licking good mensen! Doordat de Weber barbecue over een grote deksel beschikt, wordt de warmte goed vastgehouden wanneer je de barbecue sluit en hierdoor gaart de kip nog sneller dan normaal. Dit zorgt voor lekker zacht vlees en de buitenkant blijft lekker cripsy. Zeker voor herhaling vatbaar!

Print recept

Gebraden Kip van de Barbecue

  • Voorbereidingstijd 60 minuten
  • Kooktijd 60 minuten
  • Totale tijd 2 uur
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 4 stuks aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 stuks uien
  • 2 stuks tomaten
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetl. kip kruiden

Kip marinader:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 50 ml warm water
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. zout
  • 1/2 theel. harissa kruiden

Bereidingswijze:

Kip marineren:

  • 1)

    Maak de kip grondig schoon en zet die even apart.

  • 2)

    Meng in een kom de ingrediënten voor de kip marinade samen.

  • 3)

    Breng de marinade goed aan in de binnen en buitenzijde van de kip en onder de huid.

  • 4)

    Dek de kip af en laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken.

Groenten:

  • 1)

    Schil en snijd de aardappelen in partjes en zet apart.

  • 2)

    Halveer de tomaten en de uien en leg beide in de Weber braadslede. 

  • 3)

    Leg de kip met de borst naar beneden in de Weber braadslede en giet de overige marinade erbij.

  • 4)

    Smeer de kip rondom in met de roomboter en bestrooi licht met kip kruiden.

  • 5)

    Leg de takjes rozemarijn erbij en plaats de deksel van de Weber braadslede erop.

  • 6)

    Stel de barbecue in op indirecte warmte, tot ongeveer 200 °C.

  • 7)

    Zet de braadslede in de barbecue en sluit de barbecue voor 40 minuten.

  • 8)

    Open na 40 minuten de braadslede en voeg de aardappelpartjes erbij.

  • 9)

    Bak voor nog eens 15-20 minuten tot de kip krokant is en de aardappelen gaar zijn.

  • 10)

    Serveer de kip warm met een frisse salade erbij en genieten maar!

    Dit artikel is in samenwerking met Weber.

10 Comments

  • Layla

    17 december 2021 at 11:59

    Salam aliekoem Fatima,

    Zou dit recept ook in de oven kunnen?

    Liefs Layla

    1. Fatima El Irari

      22 december 2021 at 00:56

      Alaikoem salaam Layla,

      Jazeker, dit kan ook prima in de oven.

  • Soumia

    17 december 2021 at 12:16

    Hey! Is er een alternatief hoe je dit kan voorbereiden als je de bbq niet tot je beschikking hebt?

    1. Fatima El Irari

      22 december 2021 at 00:55

      Hi Soumia,

      Je kunt dit gerecht ook prima in de oven klaarmaken.

  • Malak Hasan

    17 december 2021 at 12:37

    Hoeveel woog jou kip ongeveer 🙂
    Ik ga dit gewoon klaarmaken in de oven want ik heb helaas geen Weber

    1. Fatima El Irari

      22 december 2021 at 00:55

      Hi Malak,

      Durf ik echt niet te zeggen, maar het was gewoon een middelgrote kip. Ja, hoor dit kan ook prima in de oven.

  • Faar

    19 december 2021 at 21:24

    Hi Fatima,

    Kan de kip ook in de oven? Ik heb namelijk geen bbq.

    Bedankt!

    1. Fatima El Irari

      22 december 2021 at 00:55

      Hi Faar,

      Jazeker, dit kan ook prima in de oven.

  • Nassira

    20 december 2021 at 17:03

    Hoi Fatima, wat ziet dit er weer goed uit tbarkellah! Kan dit toevallig ook in de oven? Wij hebben helaas niet zo’n mooie bbq staan.

    1. Fatima El Irari

      22 december 2021 at 00:54

      Hi Nassira,

      Dankjewel! Jazeker, dit kan ook prima in de oven.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept