GEBOORTEKOEKJES YANIS

12 februari 2019Fatima El Irari

Hij is er eindelijk! Onze lieve zoon Yanis is op vrijdag 1 februari 2019 geboren om 15:00 uur. Ons liefste, kleine en meest bijzonder mooie geschenk. Wat zijn wij toch blij en gelukkig met jou in ons leven! Ik ben nog wel eventjes met verlof, maar ik wilde toch even deze schattige geboortekoekjes met jullie delen, die ik van de week maakte voor onze kleine man. Bij een geboorte denk je vaak aan beschuit met muisjes, maar hoe leuk is het om toch iets meer uit te pakken en wat lekkers feestelijks te bakken zoals deze geboortekoekjes. Leuk voor je de kraamvisite of voor een babyshower!

Ingrediënten: (30 stuks)
.
Voor het koekjesdeeg:
.
  • 250 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 120 gr. roomboter
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
Extra:
.
  • fondant
  • poedersuiker
  • jam

Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet apart. Mix in een andere kom de zachte roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 2 minuten mooi lichtgeel en luchtig. Klop het ei los en voeg deze erbij en mix nog eens voor 60 seconden.

Stap 2.
.

Voeg de helft van het bloemmengsel toe en mix tot de bloem is opgenomen. Voeg de overige bloem toe en mix nogmaals samen tot een mooi zacht koekjesdeeg. Schep het deeg uit de kom en kneed het deeg met de hand tot een bal. Plaats het deeg in een diepvrieszak en druk het deeg uit tot een plak. Sluit de zak en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 3.
.

Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte. Druk met een koekjesvorm  de gewenste vormen uit het deeg en plaats de koekjes op een bekleed bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 a 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4.
.

Rol het fondant uit met wat poedersuiker tot de gewenste dikte en druk met precies dezelfde koekjesvorm vormpjes uit het fondant. Smeer een dun laagje jam bovenop het afgekoelde koekje en plaats het fondant bovenop het koekje. Druk eventueel een leuke tekst in het fondant en klaar zijn je koekjes!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

Print recept

62 Comments

  • Salma

    12 februari 2019 at 12:11

    Gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje. Ik ga dit recept zeker opslaan. Ook wij verwachten een zoontje in juni insha’allah, dus dan is dit koekje ideaal als extraatje. Dank je wel. Nog veel sterkte gewenst met je herstel en geniet van je kleine prins?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 13:22

      Dankjewel lieve Salma! Ik wens je nog een fijne zwangerschap en inschAllah een gemakkelijke bevalling!?

  • Ann

    12 februari 2019 at 12:38

    Zien er prachtig uit! Vanwaar kan ik dezelfde koekjesvorm en letter drukker kopen?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 13:23

      Hi Ann,

      De koekjes uitsteker komt van http://www.deleukstetaartenshop.nl en de letterstempel kocht ik een tijd terug bij de Wibra.❤️

  • Yas

    12 februari 2019 at 12:56

    Gefeliciteerd! Zien er leuk uit de koekjes. Met wat heb je de naam bedrukt?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 13:24

      Dankjewel Yas! Ik heb hiervoor een koekjesstemepel gebruikt.❤️

  • Nurgul

    12 februari 2019 at 13:16

    Heerlijk! Gefeliciteerd met geboorte van uw zoon. Hoe heb jij ze ingepakt ?Is het doorzichtige folie of zakjes ?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 13:27

      Dankjewel Nurgul! Ik heb hiervoor doorzichtige inpakfolie gebruikt die ik in vierkantjes heb geknipt. Vervolgens het koekje in het midden geplaatst en aan de bovenkant dichtgeknoopt met lint.??❤️

  • Salma

    12 februari 2019 at 13:38

    Hoi ik ben op zoek naar de uitstekers waarmee je letters in het fondant kan drukken. Waar kan ik deze vinden? Xxx

  • Fatima

    12 februari 2019 at 13:42

    Gefeliciteerd met je zoon!
    Ik heb nog een vraagje hoelang kan je de koekjes bewaren

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 14:44

      Dankjewel lieve Fatima! Je kunt de koekjes voor zeker 2 weken bewaren in een afgesloten trommel of zelfs voor een paar maanden invriezen.

  • saida

    12 februari 2019 at 13:47

    gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje!

    Hoe lang blijven de koekjes goed?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 14:44

      Dankjewel lieve Saida! Je kunt de koekjes voor zeker 2 weken bewaren in een afgesloten trommel of zelfs voor een paar maanden invriezen. De fondant doe ik er wel pas op wanneer ik de koekjes serveer/weggeef, maar dit kun je ook een dag van tevoren doen.

      1. Loubna

        9 april 2019 at 08:48

        Nog van harte gefeliciteerd! Hoeveel fondant heb je ongeveer nodig voor 30 koekjes?

      2. Fatima El Irari

        9 april 2019 at 09:24

        Dankjewel Loubna! Ik gebruik 2 pakjes fondant van 250 gram, dus 500 gram in totaal.❤️

  • Fatma

    12 februari 2019 at 14:06

    Hoi Fatima,
    Gefeliciteerd met jullie prins Yanis. Ik vroeg mij af hoeveel fondant je hebt gebruikt voor de 30 koekjes?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 14:42

      Hi Fatma,

      Dankjewel lieverd!❤️ Ik heb in totaal 2 kleuren fondant gebruikt waarvan elk blokje 250 gram weegt.

  • Leyla

    12 februari 2019 at 14:20

    HOi Faatje, ik wil deze graag nu maken, maar ik heb momenteel 90 gram roomboter. Zou ok het kunnen aanvullen met zonnebloemolie?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 14:40

      Hi Leyla,

      Heb je misschien ook smeerboter in huis? Dus boter die je op een boterham smeert? Die kun je ook gebruiken.

      1. Leyla

        12 februari 2019 at 19:06

        Super! Thanks voor de snelle reactie. Hoelang blijven deze goed in een goeie koektrommel?

      2. Fatima El Irari

        12 februari 2019 at 21:31

        Hi Leyla,

        Je kunt koekjes voor zeker een maand goed bewaren in een afgesloten trommel.??❤️

  • Shafina

    12 februari 2019 at 14:30

    Gefeliciteerd .. en ik had een vraagje of ik dit bij jou kan bestellen

    Gr shafina

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 14:39

      Dankjewel Shafina! Nee, sorry ik maak geen koekjes op bestelling. Maar je zou ze natuurlijk ook zelf kunnen maken. Is echt niet moeilijk.❤️

  • Najat

    12 februari 2019 at 19:53

    Salam eerst en vooral dikke proficiat met je kleine prins? Inshallah gaat alles goed met jullie. Mag het ook soja boter zijn (bakken en braden). Lief van je dat je de recept met ons wilt delen terwijl je pas bevallen bent ❤️

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2019 at 21:29

      Alaikoem salaam Najat,

      Dankjewel lieverd!❤️ Zelf heb ik deze boter nog nooit gebruikt. Is dit een roomboter?

  • Femke

    13 februari 2019 at 05:02

    Nogmaals gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje, lekker genieten! Want het vlieg écht zo voorbij. Mooie koekjes en ze zullen ongetwijfeld erg lekker zijn. Ik ga ze opslaan, leuk om voor allerlei gelegenheden te maken :-).

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2019 at 10:20

      Super bedankt lieve Femke! De koekjes vielen goed in de smaak, dus zeker een aanrader! Xx

  • Nouha

    13 februari 2019 at 12:57

    Salam Lieve Fatima,

    aller eerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Yanis. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik had een vraagje.. van waar heb je je koekvorm? ik heb de lettertjes en de cijfers al maar ik vind die koekvorm zo mooi! En welke fondant raad je aan?

    Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2019 at 14:18

      Alaikoem salaam Nouha,

      Dankjewel lieverd! Alles gaat goed met ons. De koekjesvorm komt van deleukstetaartenshop. Zie hieronder de link. De fondant die ik altijd gebruik is van het merk Funcakes en deze is ook te bestellen bij deleukstetaartenshop.

      https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/uitstekers/plaque-uitstekers/pme-plain-fluted-oval-cutter-set-4
      https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/decoratie/fondant-1

  • Tugba

    13 februari 2019 at 19:20

    Hoi Fatima,

    Gefeliciteerd met je kleine!
    Heb je misschien tips wat ik evt kan gebruiken ipv jam? Ben niet zo een jam liefhebber namelijk en kom zo 1,2,3 niet op wat anders als smeerlaag

    Groetjes! Tugba

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2019 at 14:08

      Hi Tugba,

      Dankjewel lieverd! Je zou ook Nutella kunnen gebruiken of honing. Je hebt echt maar heel weinig nodig zodat de fondant blijft plakken.??❤️

  • Dalya

    15 februari 2019 at 08:00

    Gefeliciteerd met je kleine!
    Ik heb een vraag over het ei. Welke groote precies? Want ik woon in Duitsland en we hebben hier Small- Medium- Large groote?

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2019 at 15:57

      Hi Dalya,

      Dankjewel lieverd! Het ei dat ik gebruik is maat m. ❤️

  • Nadia

    15 februari 2019 at 16:34

    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine wonder Yanis. Wat een prachtige naam hebben jullie gekozen. Mabrouk! En wat een geweldig idee deze koekjes.

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2019 at 16:02

      Dankjewel lieve Nadia! Heel lief van je.??

  • Narjiss

    22 februari 2019 at 14:44

    Hey fatima allereerst gefeliciteerd met je zoontje!
    Ik maak voor mijn nicht haar sab7ah deze koekjes. En hoe moet de structuur van de deeg zijn? Ik heb nu het recept gevolgd maar na het mixen ziet de deeg er nog best nat uit en niet erg sterk. Ik heb al iets meer bloem toegevoegd maar weet niet zeker of de deeg gewoon zo hoort of niet. Alvast bedabkt voor de moeite!

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2019 at 10:54

      Hi Narjis,

      Dankjewel lieverd!? Het hoort een samenhangend deeg te worden, dus geen nat deeg. Als het deeg nog iets nattig is, dan mag je er telkens 2 eetlepels bloem bijdoen en het deeg weer kneden. Het deeg hoort uiteindelijk niet te plakken. Succes lieverd!

  • Sarah Jamai

    22 februari 2019 at 15:21

    Hoi,

    Allereerst gefeliciteerd met de geboorde van jullie zoon.

    Ik sta momenteel in de keuken in de hoop dat mijn koekjes er net zo mooi als die van jou uit zullen zien. Ik vroeg me af of je de roomboter eerst laat smelten voordat je het mixt met de kristal- en vanille suiker?

    Groetjes, Sarah

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2019 at 10:58

      Hi sarah,

      Dankjewel lieve schat!? De roomboter hoort gewoon lekker zacht op kamertemperatuur te zijn. Mocht je de roomboter vergeten uit de koelkast te halen, dan kun je de boter voor 1 minuut verwarmen in de magnetron.?

  • Lem

    24 februari 2019 at 10:21

    Kun je ze invriezen? En dan afgesloten in den bak?

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2019 at 11:02

      Hi Lem,

      Jazeker, dat kan.???

  • Miriam

    25 februari 2019 at 14:21

    Gefeliciteerd lieve Fatima?
    De koekjes zien er erg mooi uit Tbarkelah 3lik??. Geniet van jou verlof en jullie mooiste geschenk schat. Xxx Miriam
    OumamiFood

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2019 at 22:20

      Dankjewel lieve Miriam!??

  • Nora

    16 maart 2019 at 20:42

    Gefeliciteerd met je prins!
    Zou je hier misschien ook een video van willen maken? Xxx

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2019 at 12:22

      Dankjewel lieve Nora!? Als je graag stap voor stap foto’s wilt zien, dan kun je dit recept bekijken voor de foto’s. https://uitdekeukenvanfatima.nl/harten-koekjes-met-tekst/

  • Vandenberghe Sylvie

    5 april 2019 at 23:21

    Gekukwensen heb ze ook gemaakt prachtig gewoon en heel leuk om te maken heb ze in roze en wit gemaakt.
    Dank zij jou een beetje keukenprinses??

    1. Fatima El Irari

      6 april 2019 at 08:00

      Wat goed Sylvie! Ik ben blij dat het je is gelukt hihi!❤️

  • Hanane

    13 april 2019 at 15:39

    Ik weet niet wat er mis is gegaan bij mij, maar ik heb er maar 12 koekjes uit gekregen

    1. Fatima El Irari

      13 april 2019 at 19:06

      Hi Hanane,

      Welke vorm heb je gebruikt? Misschien is jouw koekjesvorm groter en heb jij het deeg niet dun uitgerold.

  • Halima

    14 april 2019 at 13:50

    Dag Fatima!

    Is ongezouten roomboter ook goed?

    Groeten,

    Halima

    1. Fatima El Irari

      14 april 2019 at 14:20

      Hi Halima,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.

  • Siham

    21 mei 2019 at 16:38

    Kan ik deze op voorhand maken en in een doos steken en in de diepvries bewaren tot op l 3aid In shaa allah?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:24

      Hi Siham,

      Dat kan, maar ik zou de fondant er wel een of 2 dagen van tevoren op doen. Xx

  • Faiza

    3 juni 2019 at 23:11

    Hoe horen ze te worden? Zacht of hard?
    De mijne zijn namelijk zacht??

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:40

      Hi Faiza,

      Deze koekjes horen krokant te zijn en niet zacht.

  • Roosje

    10 juni 2019 at 13:33

    Van Harte Gefeliciteerd met jullie zoon! Geniet van deze mooie tijd.

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 14:28

      Dankjewel Roosje! Xx

  • Neslihan Celikel

    16 oktober 2019 at 12:15

    Hoelang zijn de koekjes houdbaar zoals je het maakt?

    1. Fatima El Irari

      16 oktober 2019 at 14:20

      Hi Neslihan,

      Ik heb ze 2 weken bewaard, maar de koekjes zijn zeker 1 maand te bewaren als je ze in een luchtdicht trommel stopt.

  • Ner

    9 februari 2020 at 22:11

    Hallo,
    Ziet er echt lekker uit, ga het zeker ook proberen. Kan je deze koekjes maken en dan invriezen? En bijvoorbeeld een week later eruit halen? Zullen ze dan nog lekker smaken?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 10:12

      Hi Ner,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt de koekjes prima invriezen. Als je ze Amat wel goed verpakt.👍🏼❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept