Gebakken Zalm met Groene Asperges

28 juni 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Ben je op zoek naar een makkelijk gerecht wat je snel op tafel kunt zetten en ook echt heel erg lekker is? Dan moet je eens deze gebakken zalm met groene asperges en aardappeltjes proberen! Simpel om te maken en ook nog eens heel erg lekker.
Print recept

Gebakken Zalm met Groene Asperges

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Aardappeltjes:

  • 500 gram rode krieltjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. gedroogde Oregano
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 100 ml warm water

Gebakken zalm:

  • 4 stuks verse zalm
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. zeezout
  • 1/2 theel. verse zwarte peper
  • 2 takjes tijm

Groene asperges

  • 500 gram groene asperges
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd de aardappelen in kwarten en spoel ze goed om onder koud water. Zet opzij.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak glazig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de aardappelen, zout, chili vlokken, oregano en de kerriepoeder toe en schep het goed door.

  • 4)

    Giet het water er bij en schep de aardappelen goed door.

  • 5)

    Plaats de deksel op de pan en bak voor 8-10 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.

  • 6)

    Verwarm in een koekenpan de olijfolie en de boter op middelhoog vuur.

  • 7)

    Voeg de geperste knoflook, zout, peper en de tijm toe en bak dit voor 1 minuut.

  • 8)

    Bak de stukjes zalm aan beiden kanten in 2-3 minuten goudbruin en krokant.

  • 9)

    Snijd de houtige onderkanten van de asperges af, circa 2 cm van de onderkant.

  • 10)

    Als de asperges dik zijn kun je ze het beste ook nog even schillen.

  • 11)

    Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de asperges toe.

  • 12)

    Bak de asperges in 9-10 minuten gaar. Draai de asperges om, zodat ze aan alle kanten even gaar bakken.

  • 13)

    Serveer de aardappeltjes, zalm en de asperges met een salade erbij en eet smakelijk!

1 Comments

  • Saida Danad

    28 juni 2021 at 20:44

    Ziet er echr super uit.
    De asperges hoef je dus alleen maar in olijfolie te bakken?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept