Gebakken Zalm met Groene Asperges
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Gebakken Zalm met Groene Asperges
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Aardappeltjes:
- 500 gram rode krieltjes
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. gedroogde Oregano
- 1 theel. kerriepoeder
- 100 ml warm water
Gebakken zalm:
- 4 stuks verse zalm
- 2 eetl. roomboter
- 1 eetl. olijfolie
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. zeezout
- 1/2 theel. verse zwarte peper
- 2 takjes tijm
Groene asperges
- 500 gram groene asperges
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. roomboter
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Bereidingswijze:
- 1)
Snijd de aardappelen in kwarten en spoel ze goed om onder koud water. Zet opzij.
- 2)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak glazig voor 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de aardappelen, zout, chili vlokken, oregano en de kerriepoeder toe en schep het goed door.
- 4)
Giet het water er bij en schep de aardappelen goed door.
- 5)
Plaats de deksel op de pan en bak voor 8-10 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.
- 6)
Verwarm in een koekenpan de olijfolie en de boter op middelhoog vuur.
- 7)
Voeg de geperste knoflook, zout, peper en de tijm toe en bak dit voor 1 minuut.
- 8)
Bak de stukjes zalm aan beiden kanten in 2-3 minuten goudbruin en krokant.
- 9)
Snijd de houtige onderkanten van de asperges af, circa 2 cm van de onderkant.
- 10)
Als de asperges dik zijn kun je ze het beste ook nog even schillen.
- 11)
Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de asperges toe.
- 12)
Bak de asperges in 9-10 minuten gaar. Draai de asperges om, zodat ze aan alle kanten even gaar bakken.
- 13)
Serveer de aardappeltjes, zalm en de asperges met een salade erbij en eet smakelijk!
1 Comments
Saida Danad
28 juni 2021 at 20:44
Ziet er echr super uit.
De asperges hoef je dus alleen maar in olijfolie te bakken?