Gebakken Tortilla’s

26 juni 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (8 stuks)
  • 200 gr. gehakt
  • 3 uien
  • 1 etl. kaneel
  • 1/2 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. kurkuma
  • 8 tortilla wraps
  • 1 etl. bloem
  • 1 etl. water
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • chilisaus
Bereidingswijze:

Marineer het gehakt zoals je gewend bent of gebruik mijn recept op het gehakt te marineren, en zet het gehakt even apart. Pel de uien en snijd de uien in schijfjes. Doe dan ongeveer twee eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan en laat het warm worden. Bak hierin de uien glazig, en doe hier dan de kaneel, kristalsuiker en de kurkuma bij. Roer dit even om, en laat de uien mooi goudbruin bakken voor ongeveer 20 minuten. Giet de uien vervolgens op een bord, en zet het bord even apart.

IMG_6785

Doe in dezelfde koekenpan nogmaals twee eetlepels zonnebloemolie en laat dit weer warm worden. Bak in de koekenpan het gemarineerde gehakt mooi goudbruin voor ongeveer 10 minuten. Pak het bord met de uien er weer bij en gooi dit bij het gehakt. Roer dit samen, en laat het gehakt samen met de uien voor nog eens 10 minuten doorbakken. Giet het mengsel vervolgens op een bord of vergiet en laat de vulling goed afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

IMG_9063

Stap 1.

Haal de tortilla wraps uit de verpakking en leg ze even apart op een bord. Maak dan per een de tortilla wraps vochtig met een beetje water en verwarm ze kort in een koekenpan. En met kort bedoel ik dus echt iets van 10 seconden, net totdat de tortilla wraps zacht worden en je de tortilla wraps goed kunt buigen. Wat ik doe is telkens een tortilla wrap warm maken, en dan direct vullen. Dus niet alle tortilla wraps warm maken, en dan pas gaan vullen. Op deze manier kunnen de wraps afkoelen, en dan zullen de tortilla wraps niet meer zo makkelijk op te rollen zijn. Voor het dichtplakken van de tortilla wraps gebruik je een bloem mengsel die je maakt met bloem en water. Doe in een kommetje de eetlepel bloem, en de eetlepel water. Meng dit goed samen tot een vloeibaar mengsel. Met dit mengsel ga je dus straks de randen van de tortilla wrap dicht plakken.

IMG_9098

Stap 2.

Leg een voorverwarmde tortilla wrap op je werkplek. Leg 2 eetlepels gehakt vulling net onder het midden van de tortilla wrap en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de tortilla wrap wel vrij van de vulling.

IMG_9073

Stap 3.

Pak de onderzijde van de tortilla wraps en leg deze over de vulling heen, en schuif deze iets onder de vulling door.

IMG_9076

Stap 4.

Rol de tortilla wraps voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de tortilla wraps blijf je de tortilla wrap strak naar je toetrekken. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet al te hard kunt trekken, want dan zal de tortilla wraps scheuren. Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.

IMG_9083

Stap 5.

Rol de tortilla wraps voor de helft stevig op, en bestrijk de randen van de bovenkant met een theelepel van het bloem mengsel die je hebt gemaakt, en rol vervolgens de tortilla wrap strak weer verder op naar boven.

IMG_9110

IMG_9086

Stap 6.

Leg de gevulde tortilla wraps op een bord en werk zo de rest af. Klop in een ruime kom de twee eieren, en in een andere kom doe je de paneermeel. Ik heb dit keer gekozen voor de naturel paneermeel van de Lidl, maar je kunt ook kiezen voor een paneermeel waar extra kruiden doorheen zitten, ook erg lekker! Kun je de paneermeel met kruiden niet vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf kruiden aan de paneermeel toevoegen. 

Leg de tortilla wrap in het geklopte ei net zo lang totdat de gehele tortilla is bedekt met het eimengsel. Haal de tortilla wrap uit het eimengsel en houd de tortilla wrap boven de kom, en laat het even uitlekken.

IMG_9119

IMG_9129Stap 7.

Leg de tortilla wrap vervolgens direct in de kom met de paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten van de tortilla wrap de paneermeel raken, want anders zal de tortilla wrap tijdens het bakken barsten. Let er ook op dat wanneer je de tortilla wrap uit het eimengsel haalt en je het even hebt laten uitlekken je de tortilla wrap direct in de paneermeel legt, want dan is de tortilla wrap nog nat en zal de paneermeel goed blijven plakken.

Wat bij mij het makkelijkst werkt is om mijn rechter hand te gebruiken wanneer ik de tortilla wrap in het geklopte ei leg en mijn linkerhand te gebruiken voor het paneren. Zo blijven je handen schoon, en gaat er niks plakken wat erg irritant kan zijn haha.

IMG_9134

IMG_9137

Stap 8.

Leg de tortilla wrap op een bord en werk zo de rest van de tortilla wraps af. Zet de tortilla wraps vervolgens in de koeling voor zeker 30 minuten, voordat je de tortilla wraps gaat afbakken. Deze stap moet je absoluut niet overslaan! Door de tortilla wraps in de koeling te zetten, wordt de krokante laag goed koud en hierdoor zullen de tortilla wraps niet gaan barsten tijden het bakken.

IMG_9153

Stap 9.

Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Bak de tortilla wraps aan beiden kanten mooi goudbruin. Blijf tijdens het bakken van de tortilla wraps er wel bijstaan, want ze zijn zo klaar.

IMG_9156

Zoals je kunt zien heb je niet veel nodig om deze heerlijke tortilla wraps klaar te maken. Je kunt natuurlijk zoveel variëren in de vulling als je zelf wilt, maar ik raad jullie wel aan om een keer deze vulling te gebruiken, erg lekker! Hier thuis zijn we er echt gek op, en ik zal deze tortilla wraps zeker vaker op onze Ramadan tafel serveren.  Ik wil jullie hierbij ook nog even doorverwijzen naar de Facebook pagina van Cuisine la Nima voor heerlijke gerechten. Veel plezier met het maken van dit lekkers, en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vonden. Hieronder kun je een berichtje achterlaten. ❤

IMG_9187

Print recept

Nutrition

50 Comments

  • Ibtissam

    26 juni 2015 at 18:09

    Yummiee!! Dit lijkt me superlekker! Bedankt voor het delen! X

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:10

      Hallo Ibtissam, graag gedaan meid. <3

  • Rachida

    26 juni 2015 at 18:51

    Lekker!! Hoe heb je het gehakt gemarineerd? Ik ga dit morgen maken in shaa Allah. Shoekran voor het recept!

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:11

      Hallo Rachida, bedankt meid! Zie hieronder het recept van de gehakt marinade.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/uncategorized/gehakt-marinade-2/

  • sofia

    27 juni 2015 at 17:36

    lieverd een vraagje heb je koliander of peterselie gebruikt en is dat paprika poeder dat je hebt gebruikt extra

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:15

      Hallo Sofia, bedoel je in het gehakt of?

  • Fatima

    27 juni 2015 at 18:11

    Ziet er lekker uit. Bedankt!! Xx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:15

      Hallo Fatima, graag gedaan meis! <3

  • Nadia

    29 juni 2015 at 13:02

    Salamo 3alaykom,

    Ik heb deze gisteren gemaakt, maar ik vind de vulling echt niet mijn smaak. Elhemdoellilah. Heb de mini harchas gemaakt en die zijn wel in de smaak gevallen.

    Elhemdoellilah. Bedankt voor het delen van je recepten.

    1. xfaatje

      29 juni 2015 at 14:18

      Salaam 3likoem Nadia, dat kan hoor. Dan kun je de volgende keer jouw eigen recept gebruiken voor de vulling. Ben blij dat de harcha heeft gesmaakt. Graag gedaan. <3

  • sofia

    30 juni 2015 at 21:28

    ja sorry was niet duidelijk in het gehakt bedoel ik is dat rode peper en koliander!!!

  • samantha

    2 juli 2015 at 08:26

    salaam ziet er lekker uit!
    zou dit ook kunnen met iets van tonijn ofzo?

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 10:44

      Salaam Samantha, bedankt meis. Jazeker, is ook hartstikke lekker. Je kunt eigenlijk elke vulling nemen die jij net lekker vindt. <3

  • Laila

    3 juli 2015 at 09:40

    Bedankt voor je recept!
    Heb jij kleine of grote tortila’s gebruitkt? Kan ik ze alsvast oprollen en dan in de koelkast leggen voor in de avond?

    1. xfaatje

      3 juli 2015 at 11:50

      Hallo Laila, graag gedaan meis. Ik heb kleine tortilla’s gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook grote gebruiken. Ja, hoor je kunt ze nu alvast vullen, en in de koelkast zetten. Scheelt je straks werk hihi. Succes en alvast smakelijk. <3

  • Senaa

    6 juli 2015 at 14:57

    Selaam Fatima,

    De wraps plakken bij mij niet. Wat doe ik verkeerd? En besmeer je alleen het laatste stukje met het meelmengsel of de helft? Ik hoor graag van je. Shoukran. Xx

    1. xfaatje

      6 juli 2015 at 15:01

      Salaam Senaa, ik smeer enkel de uiteinde in. Heb je wel genoeg water bij de bloem gedaan?

      1. Senaa

        6 juli 2015 at 15:14

        Shoukran voor je snelle reactie. Eetlepell water staat bij het recept. ☺️ Is dat voldoende?

      2. xfaatje

        7 juli 2015 at 06:45

        Heey Senaa, Ja bij mij was dat voldoende. Het moet echt een papje worden.

  • Salma

    6 juli 2015 at 21:13

    Ik heb het net gemaakt en ze zijn heerlijk echt heerlijk dankje voor het recept!❤️

  • Souad

    10 juli 2015 at 16:35

    Hoi Schat,

    Ik ga deze morgen maken met kip omdat mijn bezoek niet van gehakt is haha.
    Maar kan ik dan de kip in kleine blokjes snijden of kipgehakt nemen wat is het beste?

    Gr Souad

    1. xfaatje

      13 juli 2015 at 13:12

      Hallo Souad, je kunt de kip gewoon in kleine stukjes snijden hoor. Je hoeft er geen gehakt van te maken. Succes. <3

  • NadiyaJaan

    12 juli 2015 at 11:01

    Hey Salaam Faatje! Ik heb ze gisteren gemaakt en mijn ouders broer en man waren er gek op! Ik moet ze vandaag weer maken! Alleen moet ik er nu meer maken… Super lekker recept! Kan niet wachten om nog meer te proberen!

    1. xfaatje

      12 juli 2015 at 19:48

      Salaam Alaikoum, NadiyaJaan, Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Je deze hapjes zo te lezen top bereidt tbarkAllah. Bedankt lieve meid. <3

  • Lamyae

    15 juli 2015 at 17:35

    Ja dat vraag ik me ook af haha. Dankjewel!

  • Seyda

    16 juli 2015 at 07:35

    Ik heb deze gisteren gemaakt en ze waren super lekker! Bedankt voor het recept! xx

    1. xfaatje

      16 juli 2015 at 14:46

      Hallo Seyda, heel graag gedaan hoor!

  • Hayat

    8 augustus 2015 at 14:00

    Moet je deze warm eten? Of zijn ze koud ook lekker

    1. xfaatje

      8 augustus 2015 at 20:53

      Hallo Hayat, deze kun je het beste warm eten, dan zijn ze het lekkerst!

  • salma

    24 januari 2016 at 19:56

    salam aleikoum
    ziet er heerlijk uit.
    ik wil graag vragen of ze ook. kunnen worden ingevroren?

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:30

      Alaikoem salaam Salma,

      Bedankt meid! Jazeker dat kan. Nadat je de tortilla wraps even in de koelkast hebt gezet, kun je ze direct in een trommel of in zakjes inpakken en dan invriezen.

  • Yousra

    16 juni 2016 at 12:20

    Hoi Fatima, kan ik ipv gehakt ook kip gebruiken en dan ook kaneel en suiker er aan toevoegen?

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:35

      Hallo Yousra,

      Ja, hoor dat kan ook!

  • sam

    17 juni 2016 at 09:24

    Hoii

    Kunnen ze ook in de oven?

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 11:45

      Hallo Sam,

      Dat kan ook!

  • anissa

    19 juni 2016 at 13:10

    Salaam, ik wil graag het recept uitproberen. Kan ik ze ook invriezen?

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 12:08

      Jazeker, dat kan ook!

  • Missess

    23 juni 2016 at 11:59

    Salaam .. Dat ziet er lekker uit zou er ook kaas in kunnen. En als het koud is, is het dan ook lekker.

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 14:06

      Oh ja hoor er kan zeker kaas! Ik raad je wel aan om deze hapjes warm te eten, want dan zijn ze echt het lekkerst!

  • siham

    28 juni 2016 at 12:51

    Hoii had even een vraagje.. heb je een alternatief voor paneermeel? Kan ik cornflakes gebruiken bijvoorbeeld? Of meel..

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 14:21

      Hallo Siham,

      Ja je kunt cornflakes gebruiken als je deze even ietsjes fijnmaalt.

      1. siham

        29 juni 2016 at 00:32

        Super bedankt voor je snelle reactie! Je reageert overal erg snel, zelfs op YouTube! Tbarkellah 3liek! Je bent een topvrouw! Keep up the good work honey

      2. xfaatje

        29 juni 2016 at 09:02

        Hallo Siham,

        Allah ibarkfiek lieve meid erg lief van je! Dankjewel schat! Xx

  • Wassila83

    30 juni 2016 at 19:05

    Salaam Fatima ik was al fan van je op m.nl en nu volg ik je op FB . Tbark Allah 3liek. ..

    Ik heb deze vandaag gemaakt ben zeer benieuwd naar de smaak. .

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:12

      Alaikoem salaam Wassila, aah zo super lief! Dank je wel lieve schat erg lief! Xx

  • soraya

    1 juli 2016 at 11:16

    Heerlijk recept!! we hebben er echt van genoten en de vulling is super lekker.
    Ik vond het eerst een beetje gek kaneel, suiker met gehakt, maar wat was het lekker!

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:29

      Aah super meis! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt hmdl!

  • Laila

    7 juni 2017 at 13:24

    Salaam

    Is het ook mogelijk om ze met kleine wraps te maken?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      7 juni 2017 at 14:59

      alaikoem salaam Laila,

      Ja hoor kan ook!

  • Auatif

    8 juni 2017 at 12:39

    Salam,,

    Is het mogelijk om ze ook in homie airfryer te doen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept