Gebakken Sardine

Prep time: 20 uur
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Gebakken Sardine
- Voorbereidingstijd 20 uur
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de charmoula:
- 3 eetl. fijngehakte peterselie
- 3 eetl. fijngehakte koriander
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. tomatenpuree
- 1 verse citroen , uitgeperst
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. harissapoeder
- 50 ml olijfolie
Ook nodig:
- 1 kilo verse sardine
- 500 gram bloem
- verse peterselie
- 1 citroen
Bereiding:
Sardine schoonmaken:
- 1)
Snijd de zijkanten in, verwijder de ingewanden, schubben en de kop van de vis.
- 2)
Spoel de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
- 3)
Laat de sardines in een vergiet goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.
Charmoula (marinade)
- 1)
Meng in een kom al de ingrediënten voor de charmoula samen.
- 2)
Proef en breng de charmoula eventueel extra op smaak met peper en zout.
- 3)
Hou je van extra pittig? Voeg dan een lepel sambal toe en roer het weer samen.
- 4)
Verdeel een volle lepel charmoula over de binnenzijde van de sardine.
- 5)
Leg een andere sardine bovenop en druk deze ietsjes aan.
- 6)
Leg alle sardines op een bord en wrijf de overige charmoula erover.
- 7)
Laat de marinade voor minstens 30 minuten in de sardine trekken.
- 8)
Haal de vis door de bloem, zodat deze een klein laagje krijgt.
- 9)
Verhit een bodempje zonnebloemolie in de koekenpan op hoog vuur.
- 10)
Bak de sardientjes om en om goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
- 11)
Laat de sardines uitlekken op papier en serveer met verse peterselie en citroen. Enjoy!