Garnalen Taco’s

26 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 5 minuten

Serves: 8 stuks

Deze garnalen taco’s zijn de perfecte keuze als je nog op zoek bent naar een last minute avondmaal! Lekker pittige garnalen taco’s met zelfgemaakte Guacamole, die je in minder dan 30 minuten op tafel zet!

Print recept

Garnalen Taco's met Guacamole

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 5 minuten
  • Totale tijd 20 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Marinade:

  • 500 gram wokgarnalen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cajun
  • 1/2 theelepel rode chili vlokken
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse limoensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel rode chili vlokken

Extra:

  • tortilla 8 stuks
  • sla naar keuze
  • peterselie

Bereidingswijze:

  • 1)

    Om de garnalen te marineren leg je de garnalen in een kom en voeg je de zonnebloemolie, knoflook, limoensap, peterselie, zout, cajun, rode chili vlokken en de zwarte peper toe. Schep de garnalen goed door en laat de marinade voor minstens 10 minuten intrekken.

  • 2)

    Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado met een vork goed glad te prakken. Voeg de Griekse yoghurt, de citroensap, rode chili vlokken en het zout toe en roer de guacamole glad. Proef tussendoor of het zout goed is en voeg eventueel meer toe naar smaak. Zet de guacamole apart.

  • 3)

    Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend in 3-5 minuten gaar. Let er op dat je de garnalen niet te lang bakt, want anders worden ze droog en taai. 

  • 4)

    Verwarm de tortilla’s kort in de koekenpan en verdeel wat sla in het midden. Schep de garnalen bovenop en drizzle de guacamole bovenop de garnalen. Serveer de taco’s warm en smullen maar!

     

     

4 Comments

  • Ghazal

    26 februari 2020 at 11:47

    Leuk recept! Kan je ook diepvries garnalen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2020 at 14:54

      Hi Ghazal,

      Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt ook garnalen uit de diepvries gebruiken. Als je ze maar wel eerst volledig laat ontdooien en ze droog dept.

  • Dounia

    9 maart 2020 at 16:51

    Hi Fatima Ik heb helaas geen Cajun in huis wat kan ik daar in vervangen ?

    Gr Dounia

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2020 at 23:29

      Hi Dounia,

      Die kun je weglaten of eventueel vervangen door harissa of cayennepeper. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept