Garnalen Pakketjes

14 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 10 stuks

Op zoek naar een lekker hartig hapje? Deze knapperige bladerdeeg pakketjes met pittige garnalen, mihoen en groenten zijn heerlijk! Een simpel hapje als voorgerecht of voor bij de soep, je eet je vingers er bij op!

Print recept

Garnalen Pakketjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingredients

Garnalen vulling:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1/2 groene paprika , in stukjes
  • 1/2 rode paprika , in stukjes
  • 1 teentje knoflook , uitgeperst
  • 300 gram cocktail garnalen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1 eetlepel pittige chilisaus

Overig:

  • 100 gram mihoen
  • 1 ei
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Garnalen vulling:

  • 1)

    Verwarm de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en knoflook glazig.

  • 2)

    Verwijder de staart van de garnalen en snijd ze in kleine stukjes.

  • 3)

    Voeg de garnalen toe en roer de inhoud goed door.

  • 4)

    Voeg het zout, chili vlokken en de witte peper toe en roer het door.

  • 5)

    Bak het op middelhoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten.

  • 6)

    Leg de mihoen in een kom en giet er kokend water bij en laat het staan voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Knip de mihoen in kleine sliertjes en voeg de mihoen samen met de chilisaus toe in de pan.

  • 8)

    Roer het door en laat het voor 1 minuut op laag vuur bakken.

  • 9)

    Schep de vulling in een vergiet en laat het volledig afkoelen.

Garnalen pakketjes vullen:

  • 1)

    Verwijder de plastic van de ontdooide bladerdeeg en leg de droge kant van het bladerdeeg onderop.

  • 2)

    Verdeel in het midden een volle eetlepel van de garnalen vulling.

  • 3)

    Vouw de punten naar het midden tot een vierkant pakketje en knijp de randen goed samen.

  • 4)

    Klop het ei los en bestrijk hiermee de pakketjes.

  • 5)

    Verdeel op elk pakketje geraspte kaas en wat extra chili vlokken.

  • 6)

    Bak de pakketje in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte in 12-15 minuten goudbruin.

  • 7)

    Serveer de garnalen pakketjes warm met een saus naar keuze, eet smakelijk!

23 Comments

  • Nawal

    14 mei 2020 at 14:46

    Kan ik het ook met stukjes kipfile doen.

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:25

      Hi Nawal,

      Ja, hoor kan ook.

      1. Nawal

        15 mei 2020 at 10:04

        Kan ik het ook in een andere vorm doen de bladerdeeg

      2. Nawal

        15 mei 2020 at 10:06

        Kan ik het het ook in een andere vorm doen de bladerdeeg

      3. Fatima El Irari

        15 mei 2020 at 10:30

        Hi Nawal,

        Ja, hoor je hoeft niet perse de zelfde vorm de maken.

  • Tamara

    14 mei 2020 at 18:42

    Hey Fatima, ziet er weer heerlijk uit. Kan je me vertellen wat voor saus je erbij hebt gemaakt? Dankjewel alvast!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 09:08

      Hi Tamara,

      Dankjewel! Ik heb Samurai saus erbij geserveerd. Ook lekker pittig haha.

  • Saida

    14 mei 2020 at 18:49

    Salam Fatima,

    Heb je een hele pak mihoen gebruikt?
    Bedankt voor je lekkere recepten!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 09:07

      Alaikoem salaam Saida,

      Nee een blokje mihoen, ongeveer 100 gram. Xx

  • Sabrina

    15 mei 2020 at 12:58

    Salam Fatima,

    Welke bladerdeeg heb je hiervoor gebruikt, de roomboter of de normale?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 14:13

      Alaikoem salaam Sabrina,

      Ik gebruik hiervoor bladerdeeg zonder roomboter. Xx

  • Najat

    15 mei 2020 at 14:45

    Salaam Oehalaikoem Fatima, kan ik er ook iets anders qua vis in doen bv fishfilet, koolvis in combinatie met sirumisticks? Groetjes Najat

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 14:06

      Alaikoem salaam Najag,

      Ja, hoor dat kan zeker. Xx

  • Selma

    15 mei 2020 at 15:38

    Hey Fatima , kan je dit ook met tonijn maken?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 14:06

      Hi Selma,

      Ja, hoor kan ook prima met tonijn. Xx

  • z.m

    17 mei 2020 at 09:51

    hi als je 20 stuks bladerdeeg wilt maken moet je dan alles 2 x zo veel doen?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:54

      Hi Zm,

      Ja, je kunt het recept dan het beste verdubbelen.

  • Soufian

    17 mei 2020 at 10:46

    Erg fijn hoe je altijd met theelepels en eetlepels werkt i.p.v. gram. Maakt het heel wat makkelijker om snel gerechten voor te bereiden!

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:56

      Hi Soufia,

      Fijn dat je het handig vindt, dankjewel!

  • Selma Omari

    17 mei 2020 at 12:48

    hi Fatima, is dat met filodeeg of met baderdeeg?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 16:40

      Hi Selma,

      Dit recept is met bladerdeeg.

    2. Ilse Smolders

      25 mei 2020 at 14:54

      Hoi Fatima,

      Hoe kan ik ze het beste bewaren? Normaal bewaar je bladerdeeg hapjes buiten de koelkast, maar omdat er garnalen in verwerkt zijn.. ze zijn trouwens heerlijk!

      Groetjes, Ilse

      1. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 10:29

        Hi Ilse,

        Ik bewaar ze ook gewoon afgedekt in de koelkast. Mogen garnalen niet in de koelkast dan?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept