Op zoek naar een lekker hartig hapje? Deze knapperige bladerdeeg pakketjes met pittige garnalen, mihoen en groenten zijn heerlijk! Een simpel hapje als voorgerecht of voor bij de soep, je eet je vingers er bij op!
Garnalen Pakketjes
Prep time: 30 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 10 stuks
Garnalen Pakketjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingredients
Garnalen vulling:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 1/2 groene paprika , in stukjes
- 1/2 rode paprika , in stukjes
- 1 teentje knoflook , uitgeperst
- 300 gram cocktail garnalen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chili vlokken
- 1/2 theelepel witte peper
- 1 eetlepel pittige chilisaus
Overig:
- 100 gram mihoen
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
Garnalen vulling:
- 1)
Verwarm de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en knoflook glazig.
- 2)
- 3)
Voeg de garnalen toe en roer de inhoud goed door.
- 4)
- 5)
Bak het op middelhoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten.
- 6)
- 7)
Knip de mihoen in kleine sliertjes en voeg de mihoen samen met de chilisaus toe in de pan.
- 8)
Roer het door en laat het voor 1 minuut op laag vuur bakken.
- 9)
Schep de vulling in een vergiet en laat het volledig afkoelen.
Garnalen pakketjes vullen:
- 1)
Verwijder de plastic van de ontdooide bladerdeeg en leg de droge kant van het bladerdeeg onderop.
- 2)
- 3)
Vouw de punten naar het midden tot een vierkant pakketje en knijp de randen goed samen.
- 4)
Klop het ei los en bestrijk hiermee de pakketjes.
- 5)
- 6)
Bak de pakketje in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte in 12-15 minuten goudbruin.
- 7)
28 Comments
Nawal
14 mei 2020 at 14:46
Kan ik het ook met stukjes kipfile doen.
Fatima El Irari
14 mei 2020 at 17:25
Hi Nawal,
Ja, hoor kan ook.
Nawal
15 mei 2020 at 10:04
Kan ik het ook in een andere vorm doen de bladerdeeg
Nawal
15 mei 2020 at 10:06
Kan ik het het ook in een andere vorm doen de bladerdeeg
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 10:30
Hi Nawal,
Ja, hoor je hoeft niet perse de zelfde vorm de maken.
Tamara
14 mei 2020 at 18:42
Hey Fatima, ziet er weer heerlijk uit. Kan je me vertellen wat voor saus je erbij hebt gemaakt? Dankjewel alvast!
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 09:08
Hi Tamara,
Dankjewel! Ik heb Samurai saus erbij geserveerd. Ook lekker pittig haha.
Saida
14 mei 2020 at 18:49
Salam Fatima,
Heb je een hele pak mihoen gebruikt?
Bedankt voor je lekkere recepten!
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 09:07
Alaikoem salaam Saida,
Nee een blokje mihoen, ongeveer 100 gram. Xx
Sabrina
15 mei 2020 at 12:58
Salam Fatima,
Welke bladerdeeg heb je hiervoor gebruikt, de roomboter of de normale?
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
15 mei 2020 at 14:13
Alaikoem salaam Sabrina,
Ik gebruik hiervoor bladerdeeg zonder roomboter. Xx
Najat
15 mei 2020 at 14:45
Salaam Oehalaikoem Fatima, kan ik er ook iets anders qua vis in doen bv fishfilet, koolvis in combinatie met sirumisticks? Groetjes Najat
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 14:06
Alaikoem salaam Najag,
Ja, hoor dat kan zeker. Xx
Selma
15 mei 2020 at 15:38
Hey Fatima , kan je dit ook met tonijn maken?
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 14:06
Hi Selma,
Ja, hoor kan ook prima met tonijn. Xx
z.m
17 mei 2020 at 09:51
hi als je 20 stuks bladerdeeg wilt maken moet je dan alles 2 x zo veel doen?
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 10:54
Hi Zm,
Ja, je kunt het recept dan het beste verdubbelen.
Soufian
17 mei 2020 at 10:46
Erg fijn hoe je altijd met theelepels en eetlepels werkt i.p.v. gram. Maakt het heel wat makkelijker om snel gerechten voor te bereiden!
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 10:56
Hi Soufia,
Fijn dat je het handig vindt, dankjewel!
Selma Omari
17 mei 2020 at 12:48
hi Fatima, is dat met filodeeg of met baderdeeg?
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 16:40
Hi Selma,
Dit recept is met bladerdeeg.
Ilse Smolders
25 mei 2020 at 14:54
Hoi Fatima,
Hoe kan ik ze het beste bewaren? Normaal bewaar je bladerdeeg hapjes buiten de koelkast, maar omdat er garnalen in verwerkt zijn.. ze zijn trouwens heerlijk!
Groetjes, Ilse
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:29
Hi Ilse,
Ik bewaar ze ook gewoon afgedekt in de koelkast. Mogen garnalen niet in de koelkast dan?
Deborah
26 april 2021 at 07:37
Salam Aleikum Fatima,
In welke afmetingen moet ik mijn bladerdeeg snijden voor de pakketjes?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:42
Alaikoem salaam Deborah,
Je hoeft het bladerdeeg helemaal niet te snijden. Je gebruikt gewoon heel het plakje deeg.
Manolito van Galen
30 april 2021 at 11:03
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit.
Hoeveel bladerdeeg is nodig?
Ik zie het niet bij de ingrediënten staan.
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:58
Hi Manolito,
Dankjewel! Je hebt 10 stuks nodig.
Sarah
1 november 2022 at 23:49
Salam Fatima,
Hoeveel mm moet de bladerdeeg zijn? Ik heb het georobeerd maar was precies niet genoeg gebakken.
Dank je xx