Garnalen Bowl

14 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves:

Zoals ik al eerder vertelde kookt mijn man dus bijna nooit, maar wanneer die kookt is het vaak wel echt lekker! Gisteren maakte hij deze Garnalen bowl met mais, aardappelen en sugar snaps en het was zo lekker! Jullie vroegen massaal om het recept, dus bij deze het recept!

Print recept

Garnalen Bowl

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten:

Garnalen marinade:

  • 1 theelepel Ketjap Manis
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprika kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Groenten:

  • 500 gram krieltjes
  • 2 maiskolven voorgekookt
  • 150 gram sugar snaps
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gram mix van garnalen, naar keuze
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Saus voor in de wok:

  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 1 theelepel paprika kruiden
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel harissa kruiden

Bereidingswijze:

Garnalen marinade:

  • 1)

    Maak de garnalen schoon en dep ze met papier droog.

  • 2)

    Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade en roer de  garnalen erbij. Zet opzij.

Groenten:

  • 1)

    Vul een pan met water en kook de krieltjes gaar voor 8-10 minuten.

  • 2)

    Giet het water af en spoel de krieltjes onder koud water.

  • 3)

    Verwarm in een wokpan de roomboter en zonnebloemolie. 

  • 4)

    Snijd de voorgekookte mais in zes stukjes en voeg ze met de sugar snaps toe in de wok.

  • 5)

    Voeg de knoflook en de peterselie mee en wok het samen voor 2-3 minuten.

  • 6)

    Voeg de gekookte krieltjes erbij en roer ze voorzichtig in de wok.

Saus voor in de wok:

  • 1)

    Roer in een kommetje de Ketjap, paprika kruiden, harissa kruiden en de zwarte peper samen.

  • 2)

    Giet de marinade in de kom en wok het geheel op hoog vuur voor 3-5 minuten. 

  • 3)

    Voeg als laatste de garnalen erbij en wok ze mee tot ze mooi roze van kleur zijn.

  • 4)

    Schep de garnalen en groenten in een ovenschaal, garneer met fijngesneden peterselie en eet smakelijk!

Extra tips&tricks:

  • Mocht je verse mais gebruiken, dan moet je ze even voorkoken.
  • Harissa kruiden is te vervangen door cayennepeper.
  • De garnalen die wij gebruikte zijn; tijger garnalen, wok garnalen en kleine garnalen.

29 Comments

  • Simone

    14 april 2020 at 10:10

    Wat heeerlijk! Deze ga ik onthouden! Je harira heb ik gisteren gemaakt en kan ik zo weer lekker eten voor lunch, je kip in honingmosterdsaus staat vanavond op het menu. Ik word er helemaal blij van!

    1. Fatima El Irari

      14 april 2020 at 17:46

      Hi Simone,

      Wat leuk! Ben blij dat je zo enthousiast bent over de recepten! Xx

  • Marieke

    14 april 2020 at 10:58

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb geen Harissa kruiden. Wat zou Ik hiervoor in de plaats kunnen doen? 🙂

    1. Fatima El Irari

      14 april 2020 at 17:45

      Hi Marieke,

      Was ook echt lekker! Je kunt harissa kruiden vervangen door cayennepeper. Xx

      1. Sana

        30 april 2020 at 06:04

        Hoi Fatima,

        Ben nu al sinds de Ramadan jouw recepten aan het maken, elke dag wat anders, heb zelfs je boek aangeschaft en ik moet zeggen dat ik eindelijk begin te genieten van het koken met jouw recepten!! ( namelijk voorheen van allerlei recepten van kokers gemaak via youtube, sites ectr…) maar weinig voldoening. Het is heerlijk en thuis vragen ze nu “wat ga je maken vandaag “? .Ben van plan om inchallah na de Ramadan gewoon door te gaan met jouw recepten. Dank je wel !! Ps; zou je de vissoep recept willen maken, deze wil ik ook graag maken maar zag nog nergens dat je het had. Alvast dank 😚😚

      2. Fatima El Irari

        30 april 2020 at 14:31

        Hi Sana,

        Wat leuk! Ik ben blij dat je door mijn recepten meer zin hebt gekregen in het koken, echt leuk om te lezen! Bedankt lieverd en ik zal snel een een recept plaatsen van een vissoep. Xx

    2. Bouchra

      10 juli 2020 at 10:59

      Hey Fatima,

      Ziet er lekker uit! Ik wil dit recept ook maken. Maar als ik het goed begrijp hoeft dit dus niet de oven in? Alleen voorkoken en wokken?

      Xx

      1. Fatima El Irari

        10 juli 2020 at 21:15

        Hi Bouchra,

        Klopt, het hoeft niet perse in de oven. Xx

  • Imane

    14 april 2020 at 18:17

    Hoi Fatima,

    Heerlijk recept 😍 ik ga het deze week proberen. Ik vroeg mij af welke paprika kruiden je bedoelt? Gewoon paprika poeder of wat anders? En waar kan ik dat halen eventueel.
    Dank je wel.

    Liefs xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:41

      Hi Imane,

      Bedankt lieverd! Ik dacht dus ook dat mijn man paprikapoeder heeft gebruikt, maar hij had dus echt paprika kruiden gemixt. Deze is verkrijgbaar bij de Jumbo. Xx

      1. Eve

        6 mei 2020 at 13:36

        Hi Fatima,
        Ik kan geen paprikakruiden bij de jumbo vinden, wel twee verschillende soorten paprikapoeder (gerookt, mild en pikant). Heeft hij deze drie gemixt?

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:18

        Hi Eve,

        Nee, hij heeft echt paprikakruiden gekocht in een potje. Je zou die drie kruiden kunnen mixen en kunnen gebruiken. Of je gebruikt er een is ook voldoende hoor. Ik denk dat de pikante wel lekker zal zijn bij dit gerecht.

  • Saloua

    15 april 2020 at 17:09

    Slm Fatima,
    Ziet er lekker uit!!
    Voor hvl personen is dit? Xx

    1. Fatima El Irari

      15 april 2020 at 19:25

      Alaikoem salaam Saloua,

      Dit gerecht is voor ongeveer 4 personen. Xx

    2. Salima el Irari

      6 mei 2020 at 15:29

      Knapste zus. ❤️

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:18

        Hahaha wat doe jij nou hier!!

  • Halima

    28 april 2020 at 09:33

    Hey fatima! Mag ik vragen welke ketjap manis je gebruikt?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:39

      Hi Halima,

      Ik gebruik ketjap manis van Jumbo merk.

      1. Halima

        28 april 2020 at 16:54

        Kan je ook de ketjap manis van go tan gebruiken? Die heb ik namelijk in huis

      2. Fatima El Irari

        28 april 2020 at 18:39

        Hi Halima,

        Ja, hoor die kun je ook gebruiken.

  • V

    6 mei 2020 at 01:24

    Hallo zou ik mogen vragen of je YouTube niet meer gebruikt om gerechten op te plaatsen tijdelijk of permanent?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:15

      Hi V,

      Dit is tijdelijk! Ik ben van plan om het weer op te pakken.

  • Siha m

    9 juni 2020 at 16:03

    Heb je een foto van die paprikakruiden?

  • Mar

    9 juli 2020 at 13:09

    Hai Fatima,

    Dit recept is echt heerlijk! Ik maak het 1 x per maand en we genieten telkens weer! Bedankt voor het delen!
    Superleuk hoe je alles presenteert via Insta!
    Lfs Mar

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2020 at 14:21

      Hi Mar,

      Wat leuk! Bedankt voor de waardering en voor je lieve bericht.

      Liefs, Fatima

      1. Mar

        18 juli 2020 at 17:16

        Your welcome,
        Lfs Mar 🙂

  • Gina

    8 september 2020 at 12:32

    Hi Fatima, moeten de garnalen eerst worden schoongemaakt?

    1. Fatima El Irari

      8 september 2020 at 12:45

      Hi Gina,

      Jazeker, je kunt garnalen voor elk recept het beste eerst even schoonmaken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept