Garam Masala Kipballetjes

22 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Met deze heerlijke Indiase Garam Masala met zelfgemaakte kipballetjes krijg je vanavond iedereen aan tafel! Een lekker en snel gerecht die binnen 30 minuten op tafel staat. Een heerlijke romige saus bomvol specerijen zoals kerrie, kardemom, komijn, koriander en natuurlijk garam masala. Lekker met een portie rijst of met warme naan, om lekker in de saus te soppen, zó lekker!
Print recept

Garam Masala Kipballetjes

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Kipgehakt marinade:

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eetl. paneermeel
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. Garam masala kruiden
  • 2 eetl. olijfolie

Saus:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 stuk ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. verse gember, gehakt
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 100 gram Tomato Frito
  • 200 gram zoete kokosmelk
  • 1 eetl. koriander, fijngesneden

Kruiden:

  • 1 theel. Garam Masala kruiden
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. kardemom
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. chilivlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng in een kom het gehakt, ei, koriander, peterselie, knoflook, paneermeel, zout, gemberpoeder, Garam Masala en de olijfolie.

  • 2)

    Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van ongeveer een limoen.

  • 3)

    Verwarm twee eetlepels olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.

  • 4)

    Bak de balletjes in 7-8 minuten goudbruin van kleur. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken, alleen bruin van kleur.

  • 5)

    Haal de kipballetjes uit de pan en zet ze op een bord apart.

Saus:

  • 1)

    Verwarm in dezelfde pan de olijfolie en voeg de ui, knoflook en de gember toe.

  • 2)

    Bak tot ze zacht zijn in circa 4-5 minuten.

  • 3)

    Roer de tomatenpuree erbij en bak voor 2-3 minuten.

  • 4)

    Roer de tomatenblokjes en de tomatensaus erbij en kook voor 2-3 minuten.

  • 5)

    Voeg de kokosmelk  toe en roer het goed door en laat de saus afgedekt pruttelen voor 3-4 minuten.

  • 6)

    Leg de kipballetjes in de saus en laat sudderen met de deksel op de pan tot de saus is ingedikt en de balletjes gaar zijn.

  • 7)

    Open zo nu en dan de pan en roer het door.De kipballetjes zijn in circa 15-20 minuten volledig gaar.

  • 8)

    Serveer de Garam Masala met gekookte rijst en naan. Garneer met verse koriander, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept