Garam Masala Kipballetjes

Prep time: 20 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Garam Masala Kipballetjes
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kipgehakt marinade:
- 500 gram kipgehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 eetl. paneermeel
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. Garam masala kruiden
- 2 eetl. olijfolie
Saus:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 stuk ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. verse gember, gehakt
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 tomaat, in blokjes
- 100 gram Tomato Frito
- 200 gram zoete kokosmelk
- 1 eetl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
- 1 theel. Garam Masala kruiden
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. kerriepoeder
- 1 theel. kardemom
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
- 1)
Meng in een kom het gehakt, ei, koriander, peterselie, knoflook, paneermeel, zout, gemberpoeder, Garam Masala en de olijfolie.
- 2)
Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van ongeveer een limoen.
- 3)
Verwarm twee eetlepels olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- 4)
Bak de balletjes in 7-8 minuten goudbruin van kleur. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken, alleen bruin van kleur.
- 5)
Haal de kipballetjes uit de pan en zet ze op een bord apart.
Saus:
- 1)
Verwarm in dezelfde pan de olijfolie en voeg de ui, knoflook en de gember toe.
- 2)
Bak tot ze zacht zijn in circa 4-5 minuten.
- 3)
Roer de tomatenpuree erbij en bak voor 2-3 minuten.
- 4)
Roer de tomatenblokjes en de tomatensaus erbij en kook voor 2-3 minuten.
- 5)
Voeg de kokosmelk toe en roer het goed door en laat de saus afgedekt pruttelen voor 3-4 minuten.
- 6)
Leg de kipballetjes in de saus en laat sudderen met de deksel op de pan tot de saus is ingedikt en de balletjes gaar zijn.
- 7)
Open zo nu en dan de pan en roer het door.De kipballetjes zijn in circa 15-20 minuten volledig gaar.
- 8)
Serveer de Garam Masala met gekookte rijst en naan. Garneer met verse koriander, eet smakelijk!