Garam Masala Kipballetjes
Prep time: 20 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Garam Masala Kipballetjes
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kipgehakt marinade:
- 500 gram kipgehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 eetl. paneermeel
- 1 theel. zout
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. Garam masala kruiden
- 2 eetl. olijfolie
Saus:
- 2 eetl. olijfolie
- 1 stuk ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. verse gember, gehakt
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 tomaat, in blokjes
- 100 gram Tomato Frito
- 200 gram zoete kokosmelk
- 1 eetl. koriander, fijngesneden
Kruiden:
- 1 theel. Garam Masala kruiden
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. kerriepoeder
- 1 theel. kardemom
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
- 1)
Meng in een kom het gehakt, ei, koriander, peterselie, knoflook, paneermeel, zout, gemberpoeder, Garam Masala en de olijfolie.
- 2)
Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van ongeveer een limoen.
- 3)
Verwarm twee eetlepels olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- 4)
Bak de balletjes in 7-8 minuten goudbruin van kleur. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken, alleen bruin van kleur.
- 5)
Haal de kipballetjes uit de pan en zet ze op een bord apart.
Saus:
- 1)
Verwarm in dezelfde pan de olijfolie en voeg de ui, knoflook en de gember toe.
- 2)
Bak tot ze zacht zijn in circa 4-5 minuten.
- 3)
Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak het mee voor 2-3 minuten.
- 4)
Roer de tomatenblokjes en de tomatensaus erbij en kook voor 2-3 minuten.
- 5)
Voeg de kokosmelk toe en roer het goed door en laat de saus afgedekt pruttelen voor 3-4 minuten.
- 6)
Leg de kipballetjes in de saus en laat sudderen met de deksel op de pan tot de saus is ingedikt en de balletjes gaar zijn.
- 7)
Open zo nu en dan de pan en roer het door.De kipballetjes zijn in circa 15-20 minuten volledig gaar.
- 8)
Serveer de Garam Masala met gekookte rijst en naan. Garneer met verse koriander, eet smakelijk!
13 Comments
Inge Bennink
22 december 2021 at 15:32
Ik voel me weer zo gezegend in mijn huwelijk nadat Dr. Igbinovia mijn man terugbracht die 3 maanden van mij gescheiden was. Am Inge Bennink, genaamd uit Zutphen, Nederland Ook al heb ik monden over mijn hele lichaam, het zal niet genoeg zijn om Dr. Igbinovia te bedanken voor zijn hulp aan mijn leven. Mijn man is 3 maanden van mij gescheiden en ik heb pijn en pijn gehad zonder hem, dus ik zocht overal naar hulp, maar niets werkte, pas toen ik Dr. Igbinovia bedoelde met wie ik online contact opnam, legde ik mijn situatie aan hem uit en hij beloofde dat mijn man binnen drie dagen contact met me opneemt voor zover mijn hart nog steeds voor hem klopt. Ik geloofde in hem en hij bereidde een spreuk voor mij voor en mijn man belde me precies zoals Dr. Igbinovia zei. Hij smeekte en zei dat hij me terug nodig heeft en nu leven we weer gelukkig. Iedereen die mijn artikel leest en hulp nodig heeft, moet contact opnemen met zijn e-mail doctorigbinovia93@gmail.com of whatsapp +12162022709 en viber +12066713285 de beste manier om je huwelijk te redden
Hanane Zaid
23 december 2021 at 05:48
Hey Fatima,
Weer bedankt voor dit heerlijk recept! Dat ga ik zeker eens proberen inschaalah. De kruiden die eronder staan in het recept, wanneer voeg je die toe? Want ik vind ze niet terug in de bereiding :-). De kruiden van het gehakt staan er apart bij.
Najat
23 december 2021 at 22:35
Hi Fatima,
Ziet er weer heerlijk uit, dank je wel voor het recept! We houden hier niet zo van kokosmelk, wat zou ik in plaats daarvan kunnen gebruiken?
Liefs, Najat
Saar
25 december 2021 at 18:09
Hoi Fatima, kan dit ook in een slow cooker bereid worden als je de gehaktballen hebt moeten invriezen?
Xx
Stefanie van Werven
30 december 2021 at 17:41
Hoi Fatima,
Ik ben dit recept aan het maken, maar het is mij niet duidelijk bij welke stap de ingrediënten onder het kopje kruiden moeten worden toegevoegd. Heb ik iets gemist?
Groet Stefanie
Ilona
19 januari 2022 at 15:14
Hoi, wanneer gebruik je precies de kruiden onder het kopje ‘kruiden’?
Pas bij het serveren?
monique
26 januari 2022 at 16:03
Ik ben nu bezig met het recept, maar de kruiden die bij kruiden genoemd worden, komen niet voor in het recept, helpppp. Waar moeten die kruiden in?
Hajar
6 april 2022 at 17:27
Hi Fatima,
Wanneer voeg je de kruiden toe aan de saus? Dat staat volgens mij niet in het recept..
Groetjes,
Hajar
Elisa
3 mei 2022 at 10:13
hello, een heerlijk recept, de kruiden onderaan de lijst deed ik in de pan met de ui, knoflook en gember. Kan het niet in het recept vinden.
Maar nogmaals, al veel recepten van je site gemaakt en alles smaakt lekker.
fijne dag vanuit Zwitserland.
Leroy
6 mei 2022 at 17:15
Vandaag bij toeval dit recept gevonden en gemaakt. Wat een smaak explosie. Heerlijk.
Makeeba
13 juni 2022 at 21:02
Hey Fatima!
Is het toevallig mogelijk om er bij te noteren van waar je je producten juist haalt? Tomaten puree bij 1 merk kan zo verschillend smaken dan een ander merk.
Groetjes
Lies
9 december 2022 at 13:56
Bedankt voor dit recept, Fatima! Het was heerlijk!
Jac
29 april 2023 at 15:48
Ziet er heerlijk uit. Ik mis in de beschrijving het moment dat de beschreven kruiden toegevoegd moeten worden. Ik neem aan dat dit voor de saus bedoeld is?