Fruittaartjes met Banketbakkersroom

9 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 10 stuks

Met deze heerlijke fruittaartjes met romige banketbakkersroom ga je ook jouw mama (of vrouw) gegarandeerd gelukkig maken! Mijn mannen kunnen dit nog niet, maar zodra Yanis wat ouder is verwacht ik wel iedere moederdag een zelfgebakken taartje hoor hoor!

Print recept

Fruittaartjes met Banketbakkersroom

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 180-200 gram bloem

Banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 60 gram kristalsuiker
  • 20 gram maizena

Extra:

  • 10 muffin papiertjes
  • fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Meng in een ruime kom het ei, kristalsuiker, vanillesuiker en de zonnebloemolie romig.

  • 2)

    Roer de bakpoeder, zout en de bloem samen en voeg de helft toe bij de natte ingrediënten.

  • 3)

    Roer het samen en voeg dan de overige ingrediënten erbij.

  • 4)

    Kneed het deeg mooi soepel en vorm er een bal van.

Deeg uitsteken:

  • 1)

    Leg twee muffin papiertjes op zijn kop op de bakplaat. 10 stuks in totaal.

  • 2)

    Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte.

  • 3)

    Steek met een ronde vorm rondjes uit het deeg.

  • 4)

    Plaats het deeg bovenop het muffin papiertje en druk het ietsjes aan (zie foto).

  • 5)

    Bak de taartjes in de oven op 180 graden (boven-onder) warmte voor 13-15 minuten lichtbruin.

  • 6)

    Laat de taartjes op een rooster volledig afkoelen en verwijder de paiertjes.

Banketbakkersroom:

  • 1)

    Giet de melk in een steelpannetje.

  • 2)

    Schraap de merg van het vanillestokje eruit en voeg deze samen met het stokje toe bij de melk.

  • 3)

    Verwarm de melk op middelhoog vuur en giet het mengsel door een zeef.

  • 4)

    Roer in een kom de eieren, kristalsuiker en de maizena goed glad.

  • 5)

    Giet de warme melk er in stappen bij en blijf ondertussen flink doorroeren.

  • 6)

    Giet het mengsel terug in de pan en kook de banketbakkersroom op middelmatig tot het indikt.

  • 7)

    Haal de pan van het vuur en haal de banketbakkersroom door een zeef.

  • 8)

    Verdeel in elk taartje ongeveer twee volle eetlepels van de banketbakkersroom.

  • 9)

    Strijk de banketbakkersroom aan de bovenzijde mooi glad.

  • 10)

    Garneer de taartjes met het fruit en serveer de taartjes lekker koud.

Extra tips&tricks:

  • Je hebt tussen de 180 en 200 gram bloem nodig. Als het deeg na 180 gram nog iets te zacht is voeg je meer bloem toe, zo niet dan laat je 20 gram over.
  • Je kunt de taartjes altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

40 Comments

  • Hanane

    9 mei 2020 at 13:59

    Hoi Fatima,

    Mag je ook vanille aroma ipv een vanillestokje gebruiken? En wat is dan de hoeveelheid?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2020 at 23:52

      Hi Hansen,

      Ja, hoor dat kan zeker. Je gebruikt dan een theelepel aroma.

      1. Sara

        10 mei 2020 at 16:11

        Salam schat alles goed met u. Zit lekker uit ma scha Allah. Vraagje kan ik in plaats van vanillestokjes vanillesuiker dank u

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:39

        Alaikoem salaam Sara,

        Ja, hoor dat kan prima. Xx

  • Hiba

    9 mei 2020 at 23:40

    Vandaag gemaakt en het was heerlijk! Ze zijn allemaal op.😂

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2020 at 23:51

      Hi Hiba,

      Ah fijn om te horen haha!🥰

    2. Sara

      10 mei 2020 at 15:42

      Halloo,

      Kan ik de fruittaartjes ook een dag daarvoor voorbereiden of moet dat op hetzelfde dag ?
      Het is voor een verjaardag .

      xx

      1. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:38

        Hi Sara,

        Ja, hoor dat kan prima. Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren.

      2. Ikram Ez-Zkak

        15 mei 2020 at 15:56

        Hoor dit hard te zijn? Dat koekje? Ik heb het gebakken en het is hard, als koek..

      3. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 14:07

        Hi Ikram,

        De taartjes zijn krokant zoals koekjes, maar niet hard. Als ze hard zijn, dan zijn ze waarschijnlijk te lang gebakken.

    3. Jil

      17 mei 2020 at 08:04

      Goedemorgen Fatima,
      Het ziet er weer heerlijk uit. Ik wil het voor vanavond maken. Kan ik de maïzena weglaten?

      Ik sta behoorlijk vaak in de keuken nu door je, haha.

      Liefs,
      Jil

      1. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:53

        Hi Jill,

        Wat leuk haha! Je kunt de maizena vervangen door bloem. Xx

  • Nina

    10 mei 2020 at 10:56

    Gisteren deze taartjes gemaakt voor mijn moeder vandaag en ze was zo blij! Ik had in totaal 190 gram nodig want had ook een kleine ei (denk dat het daar aan licht)

    Bedankt voor dit fijne recept Fatima!

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:18

      Hi Nina,

      Wat leuk! Fijn om te horen dat je mama er zo blij mee was. Klopt, als je een iets kleinere ei gebruikt, dan heb je automatisch al minder bloem nodig. Daarom heb ik er ook bijgezet dat je tussen de 180 en 200 gram bloem nodig hebt. Xx

      1. Ouarda

        21 mei 2020 at 19:04

        Salaam Fatima, mijn deeg is heel kruimelig geworden en vormt moeilijk een geheel. Weet jij mss wat ik verkeerd gedaan heb? Alvast bedankt. Xx

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2020 at 09:14

        Hi Ouarda,

        Dan is het deeg te droog. Je kunt er een beetje boter of margarine bijdoen en het even doorkneden, dan wordt het weer zacht.

  • Mimouna

    10 mei 2020 at 10:57

    Vandaag ga ik dit maken! Kan ik ook vanillesuiker gebruiken ipv vanillestokje?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2020 at 11:18

      Hi Mimouna,

      Ja, hoor je kunt ook vanillesuiker gebruiken ipv een vanillestokje.

    2. Senna Abidi

      10 mei 2020 at 12:11

      Ik had een vraagje zou ik dit ook met glutenvrijmeel kunnen maken voor iemand die intolerant is?

      1. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:35

        Hi Senna,

        Jazeker, kan ook.

  • Leena

    10 mei 2020 at 16:51

    Salem Fatima, ik vroef ne af waar je die oranje ronde vorm hebt gehaald?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:39

      Alaikoem salaam Leena,

      Deze komt van de Wibra. Xx

  • Amelle

    10 mei 2020 at 19:02

    Net gemaakt voor moederdag. Ze zien er heel lekker uit, kan niet wachten tot iftar om ze te proeven!
    Bedankt voor het leuk en gemakkelijk te volgen recept! Xxx

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:41

      Hi Amelle,

      Wat leuk! Heel graag gedaan lieverd. Xx

    2. Amina

      23 mei 2020 at 13:35

      Hi Fatima,
      Kan je het banketbakkersroom een dag van te voren maken? Hoe lang kan je het bewaren?

      Groetjes,
      Amina

      1. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 09:27

        Hi Amina,

        Ja, hoor dat kan als je het maar goed afgedekt in de koelkast bewaard. Je kunt het zeker voor 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

  • Nad

    12 mei 2020 at 07:07

    Lieve Fatima,

    Ik heb je recept gevolgd en de taartjes waren lekker! Wel werden de cups/deeg heel snel zacht en slap, hoe kan ik dit voorkomen? De cups insmeren met een laagje chocola voor het bakken of heb ik iets verkeerd gedaan? Heb ze eerst laten afkoelen en toen in de koelkast gezet. Laatste vraag: waar heb jij je uitsteekvorm gekocht?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:53

      Hi Nad,

      Ah fijn om te horen! Je kunt de taartjes het beste direct serveren en als je ze wilt bewaren, dan kun je ze eht beste afgedkt in de koelkast zetten. Op deze manier blijft de bodem lekker krokant. Vorm komt van de Wibra. Xx

  • Laila

    12 mei 2020 at 11:39

    Hey Fatima,

    Allereerst wat zien ze er heerlijk uit! Zijn deze deegjes krokant (koekjesachtig)?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:34

      Hi Laila,

      Ja, als ze uit de oven komen zijn ze krokant zoals koekjes. Als je ze in de koelkast bewaard dan blijven ze ook krokant.

  • S

    13 mei 2020 at 10:29

    Hey, kan je ipv die omgekeerde cupcake vormpjes ook meteen tartelette vormpjes gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:42

      Hi S,

      Ja, hoor dat kan zeker.

    2. Roxy

      16 mei 2020 at 15:00

      Assalaam aleykoum fatima,

      Zou ik dit recept ook als een taart kunnen maken?
      Dus dat ik ipv cupcakevormpjes gewoon een springvorm gebruik?

      Groetjes,
      Roxy

      1. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 15:31

        Alaikoem salaam Roxy,

        Ja, hoor je kunt er ook een grote taart van maken.

  • Yasemin

    16 mei 2020 at 10:16

    Hoi Fatima,

    Ik ben een fan van je wat een geweldige recepten allemaal.

    Ik heb bij dit recept wel een vraag ipv vanillestok is dan 1 zak vanillesuiker voldoende.

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:28

      Hi Yasemin,

      Bedankt lieverd! Ja, hoor je kunt ook een zakje vanillesuiker gebruiken. Xx

  • hajar

    16 mei 2020 at 11:04

    hey Fatima,

    kun je i.p.v. maïzena ook bloem gebruiken

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:18

      Hi Hajar,

      Ja, hoor je kunt ook bloem gebruiken.

  • Ebrar

    16 mei 2020 at 17:25

    Hoi Fatima, hoeveel cm zijn je muffin vormpjes?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:47

      Hi Ebar,

      Deze zijn ongeveer 8-10 cm breed.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept