Frambozen Cheesecake Rolls

29 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

De meest bekende rolls zijn natuurlijk de cinnamon rolls, maar wat dacht je van rolls met een frambozen cheesecake vulling? Ja ja je raad het al, ze zijn ZO lekker! Luchtige broodjes, heerlijk zacht en niet al te moeilijk om te maken.

Print recept

Frambozen Cheesecake Rolls

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 1 ei
  • 250 ml melk, lauwwarm
  • 1 eetl. boter
  • 1 theel. zonnebloemolie

Cheesecake vulling:

  • 2 eetl. boter
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetl. frambozenjam
  • 2 eetl. witte basterdsuiker
  • 100 gram frambozen, in stukjes

Overig:

  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk
  • 100 gram monchou, op kamertemperatuur
  • 2 eetl. poedersuiker

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen.

  • 2)

    Roer het ei bij de melk en giet het mengsel geleidelijk in de kom terwijl je het deeg kneedt.

  • 3)

    Je kneedt het deeg op middelhoge snelheid in circa 4-5 minuten soepel en zacht.

  • 4)

    Voeg de boter toe en kneed het deeg voor nog eens 1-2 minuten.

  • 5)

    Haal het deeg uit de kom en kneed het met de zonnebloemolie nog even door. 

  • 6)

    Vorm het deeg tot een bal en plaats het deeg in een licht ingevette kom.

  • 7)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Rolls vormen:

  • 1)

    Druk de lucht uit het deeg en bestrooi je werkblad licht met bloem.

  • 2)

    Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.

  • 3)

    Smeer het deeg in met de boter en smeer daarop de mascarpone.

  • 4)

    Verdeel bovenop de frambozenjam, basterdsuiker en de verse frambozen.

  • 5)

    Rol het deeg vanaf de onder stevig op naar boven tot een rol en plaats de naad naar beneden.

  • 6)

    Snijd de rol met een mes in plakjes van 2 cm breed en plaats ze op de bakplaat met bakpapier.

  • 7)

    Dek het deeg af en laat voor nog eens 60 minuten rijzen.

  • 8)

    Roer het eidooier met de melk en bestrijk met het mengsel de rolls.

  • 9)

    Bak de rolls op 200 graden in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.

  • 10)

    Roer de roomkaas met de poedersuiker en smeer hiermee de afgekoelde rolls in.

  • 11)

    Garneer met wat verse frambozen en smullen maar!

20 Comments

  • marina

    29 december 2020 at 15:25

    Dank je wel, ze zien er erg lekker uit kaas ken ik niet maar ik zet hem alvast op mijn boodschap lijst!
    ik ga ze zeker maken, alles delen door twee, dan zal ik er nog kunnen uitdelen!
    fijne feesten!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:15

      Hi Marina,

      Leuk! Geniet ervan. Xx

    2. Nadia

      31 december 2020 at 14:08

      Lieve Fatima, ik doe dus én binnen in de rolls Mascarpone en dan erbuiten, als ze gzbakken zijn, nog erover ? Klopt dit ajb ? Oh, en kan ik ook kersen uit een bokaal en kersenconfituur gebruiken ipv frambozen ajb ? Een fijne jaarwisseling gewenst !🎉

      1. Fatima El Irari

        6 januari 2021 at 12:15

        Hi Nadia,

        Ja, je kunt de vulling binnen aanbrengen en nadat ze gebakken zijn ook buiten erop smeren. En ja hoor je kunt ook kersen gebruiken. Xx

    3. Melanie

      5 januari 2021 at 13:34

      Hallo Fatima,
      Kan ik i.p.v frambozen ook aardbeien gebruiken?
      Alvast bedankt 😊

      1. Fatima El Irari

        6 januari 2021 at 12:33

        Hi Melanie,

        Ja, hoor je kunt ook aardbeien gebruiken. Xx

      2. Denise

        6 januari 2021 at 20:55

        Hallo Fatima,

        Hoe kun je het als het gemaakt is het beste bewaren zodat het de dag erna ook nog lekker is..

      3. Fatima El Irari

        13 januari 2021 at 12:25

        Hi Denise,

        Ik dek de rolls af met plasticfolie of ik gebruik een plastic zak en doe daar dan een theedoek overheen. Op deze manier blijven de broodjes lekekr zacht.

  • Sarah

    29 december 2020 at 15:46

    Ziet er heerlijk uit.! Dank je wel voor het delen van je recept. Ik wil ze morgen maken, mag ik vragen welke boter je gebruikt zowel in het deeg als voor het bestrijken van het deeglap voordat de mascarpone erop gesmeerd moet worden?

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:16

      Hi Sarah,

      Ik gebruik BlueBand uit een kuipje. Geniet ervan! Xx

  • Lale

    30 december 2020 at 03:56

    Hoi Fatima,

    Ziet er verrukkelijk uit,ga zeker maken.

    Wat kan ik plaats van mascarpone gebruiken??

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:19

      Hi Lale,

      Dankjewel! Je kunt elk soort roomkaas gebruiken of helemaal weglaten kan ook.

  • Raischrie

    30 december 2020 at 18:13

    Hi Fatima, ten eerste bedankt voor het delen van je heellijke recepten. Ik heb hem vandaag gemaakt. Hij komt net uit de oven ben zo benieuwd of het goed zal smaken.

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:19

      Hi Raischrie,

      Heel graag gedaan! Xx

  • Rachida

    4 januari 2021 at 21:52

    Hoi Fatima,

    Zou ik ook diepvriesfruit kunnen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:31

      Hi Rachida,

      Ja, dat kan ook maar dan zou ik de ontdooide frambozen wel eerst goed droog deppen.

  • Siham

    6 januari 2021 at 20:46

    Salaam, vraagje moeten de broodjes niet voor de tweede keer rijzen nadat ze in de schaal worden gelegd?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:25

      Alaikoem salaam Siham,

      Ja, klopt bij stap 7 wordt aangegeven dat het deeg voor de tweede keer moet rijzen.

  • Iris

    12 januari 2021 at 21:00

    Hoi Fatima,

    Hoe kan je het beste je deeg laten rijzen? Mijn deeg verdubbeld nooit zo erg en wordt daardoor niet zo lekker luchtig

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:57

      Hi Iris,

      Je kunt het deeg het beste op kamertemperatuur laten rijzen, op een iets warmere plek. Verder is het ook altijd belangrijk om lauwwarme water of melk te gebruiken. En wat ook belangrijk is, voeg het zout nooit direct met de gist toe. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept