FOCACCIA BROOD

17 april 2019Fatima El Irari

Een lekker krokant en luchtig gekruid focaccia brood, die je lekker kunt serveren naast Italiaanse gerechten of voor bij de soep. Lekker vol van smaak en zo luchtig!

Ingrediënten:
.
  • 300 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. zout
  • 180 ml warm water
  • 1 tl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • olijfolie
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • zeezout
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een ruime kom de bloem en het zout samen. Meng in een maatbeker het water, gedroogde gist en de kristalsuiker samen. Dek de maatbeker af en laat het gist papje voor 1 minuut rusten. Giet het gist papje bij de droge ingrediënten in de kom en kneed het deeg goed door tot het nog ietsjes plakkerig is. Vet de kom in met wat olijfolie, vorm het deeg tot een bal en plaats het terug in de kom. Dek de kom af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

Stap 2.
.

Vet een ronde bakvorm in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en druk het deeg plat in de vorm. Dek het deeg nogmaals af met plasticfolie en laat het deeg voor nog eens 30 minuten rusten. 

Stap 3.
.

Verwijder de plasticfolie en druk met je vingers deukjes in het deeg tot je de bodem van de vorm raakt. Verdeel ongeveer 2 eetlepels olijfolie gelijkmatig over het deeg en strooi verse rozemarijn en zeezout bovenop. Bak de focaccia in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 à 30 mooi goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Giet het water tijdens het kneden altijd in stappen toe.
  • Is het deeg iets te plakkerig voeg er dan een eetlepel extra bloem aan toe en kneed door.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

16 Comments

  • Karima

    17 april 2019 at 14:08

    Asalaam oe aleikoum Fatima,

    Ziet er lekker uit. Jammer dat je niet meer foto’s stapgewijs doet. X

    1. Fatima El Irari

      17 april 2019 at 15:36

      Alaikoem saaam Karima,

      Dankjewel lieverd! Bij de iets simpele recepten is dit denk ik overbodig.?❤️

  • Naima

    17 april 2019 at 15:33

    Ziet er lekker uit! Ga het morgen maken, thnx❤️

    1. Fatima El Irari

      17 april 2019 at 15:36

      Graag gedaan!❤️

  • Sabrina

    17 april 2019 at 15:33

    Deeg ligt nu te rijzen. Ben benieuwd!

    1. Fatima El Irari

      17 april 2019 at 15:35

      Geniet ervan!❤️

  • Laila

    17 april 2019 at 15:34

    Fatima, wat een mooi boek! Heb die van mij vandaag ontvangen!??

    1. Fatima El Irari

      17 april 2019 at 15:35

      Wat lief! Dankjewel Laila!❤️

  • Maike

    18 april 2019 at 08:16

    Hey Fatima,
    Ten eerste; wat is je kookboek leuk!!

    En een vraagje; de gist die je gebruikt. Is dit gewoon een zakje gist van bijvoorbeeld het Jumbo merk?
    Liefs!!

    1. Fatima El Irari

      18 april 2019 at 08:26

      Hi Maike,

      Dankjewel lieverd! Klopt, ik gebruik gedroogde gist uit een zakje. Je kunt zowel Jumbo merk gebruiken als Dr. Oetker.??

  • Quiltingmieke

    18 april 2019 at 13:48

    Piep oooh die ziet er super uit,
    De volgende keer dat er patchworkvriendinnetjes op bezoek komen maak ik dit!!

    Knuf

    1. Fatima El Irari

      18 april 2019 at 14:05

      Zeker doen Martine! Xx

  • Amina

    19 mei 2019 at 11:31

    Hoi Fatima,

    Kan ik hiervan ipv een platbrood te maken ook zeg maar bolletjes maken in vorm van een bloem? Zo ja is de tijd voor in de oven dan anders?

    Groetjes,
    Amina

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 13:05

      Hi Amina,

      Jazeker, dat kan ook. De baktijd is hetzelfde en in de tussentijd kun je de broodjes gewoon in de gaten houden.

  • Pebbles

    3 februari 2021 at 14:02

    Hi Fatima,

    Raad je aan om het deeg zelf te kneden met de hand of zou het ook met een keuken machine kunnen.

    Alvast bedankt,
    Liefs Pebbles

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2021 at 00:09

      Hi Pebbles,

      Ja hoor je kunt het deeg zowel met de hand als met de machine gebruiken.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept