FLUFFY KIP BROODJES

25 mei 2019Fatima El Irari

Herinneren jullie je nog de broodjes die ik laatst maakte en met jullie deelde op Insta stories? Deze broodjes zijn belegd met kip en ze zijn zo super luchtig en lekker zacht! Met slechts een handvol eenvoudige ingrediënten zet je dit lekkers al op tafel, perfect voor bij de soep vanavond!

Ingrediënten: (8 stuks)
.
Voor het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 etl. melkpoeder
  • 1 tl. zout
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 200 ml lauwwarm water
Vulling:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 300 gr. kipfilet, in kleine stukjes
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1/2. tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout
  • 2 etl. tomatensaus
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Extra:
.
  • tomatensaus
  • 1 tl. oregano
  • geraspte kaas
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en voeg de gist, kristalsuiker en de melkpoeder erbij. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix het kort samen. Mix de zonnebloemolie, het ei en het eiwit samen en giet het in de kom. Mix het kort samen en giet vervolgens het water in stappen bij het deeg en kneed het op middelhoge snelheid voor zeker 3-5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.
.

Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm van het deeg bolletjes van ongeveer 100 gram en plaats ze op een bekleed bakblik of bakplaat. Dek het deeg af en laat het nog eens rijzen voor 30 minuten. Verhit in de tussentijd de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de prei en de knoflook kort aan. Schep de kipfilet en de kruiden erbij en bak het op middelhoog vuur gaar. Roer de tomatensaus en de peterselie erbij en laat de kip op laag vuur even sudderen. Laat de kip vervolgens volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Mix de oregano met de tomatensaus en smeer elk gerezen bolletje deeg in met het tomatenmengsel. Strooi vervolgens wat geraspte kaas bovenop en verdeel daarop weer wat kip. Strooi er nog wat oregano bovenop en bak de broodjes op 180 graden voor ongeveer 30 à 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Op Instagram tref je een korte instructievideo van de stappen.
  • Geen melkpoeder? Vervang die door extra bloem.
  • Gebruik gehakt of enkel groenten.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

18 Comments

  • Noor

    25 mei 2019 at 10:59

    Salam alaikoum.
    Tbark Allah voor al je lekkere recepten.
    Welke melkpoeder gebruik je bij dit recept?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:33

      Allahibarkfiek lieve Noor! Ik gebruik melkpoeder van de Lidl. Xx

  • Maryam

    25 mei 2019 at 13:39

    Kan je de melkpoeder ook vervangen door wat anders?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:29

      Ja, hoor door bloem kun je de melkpoeder vervangen. Xx

  • Saffira

    25 mei 2019 at 22:49

    Salaam alaikum,
    Kan ik ze na het afkoelen afdekken en in de koelkast bewaren, zodat ik ze de dag erna weer even kan opwarmen in de oven?

    Groet,
    Saffira

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 23:25

      Alaikoem salaam Saffira,

      Jazeker, dit kan altijd. Ik warm ze zelf altijd op 100 graden op voor ongeveer 5 a 10 minuten. Xx

  • M

    26 mei 2019 at 16:57

    1 hele ei en dan apart nog eiwit erin?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 19:20

      Klopt, dus 1 hele ei en nog 1 eiwit gaat in het deeg.

  • Samira

    26 mei 2019 at 20:29

    Salaam

    Heb een vraagje
    Zijn dat paprika’s dat ik erop zien?
    Grtjs
    Sam

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 08:24

      Alaikoem salaam Samira,

      Klopt, die staat ook bij de ingrediënten. Xx

      1. Saida

        13 februari 2020 at 22:05

        Hoi Fatima,

        Paprika die staat er niet tussen hoor 😉

      2. Fatima El Irari

        14 februari 2020 at 08:35

        Hi Saida,

        Zojuist erbij gezet, dankjewel! Xx

  • Larissa

    28 mei 2019 at 15:53

    Na de 2de keer rijzen, moeten de lucht dan weer uit de bolletjes worden gedrukt, of gelijk smeren met tomatensaus na die 30 minuten zonder lucht eruit te drukken?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 22:11

      Hi Larissa,

      Je drukt alleen de lucht uit het deeg wanneer het deeg voor de eerste keer heeft gerezen. Dus wanneer je de bolletjes hebt gevormd en ze hebt laten rijzen moet je ze niet meer platdrukken. Je smeert ze daarna in met tomatensaus. Xx

  • Maryam

    29 mei 2019 at 11:01

    Sellam alaikoum,

    Ik heb het gemaakt en pfoe wat was het heerlijk! Bedankt voor het recept!
    1 minpuntje bij mij was dat het heel hoog werd ? heeft u tips hiervoor?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:39

      Alaikoem salaam Maryam,

      Wat goed, haha! Als je de broodjes iets platter wilt, dan kun je de kip/groenten iets meer aandrukken zodra je ze op de broodjes legt. Xx

  • Ana

    31 mei 2019 at 14:26

    Salaam alekoem

    Als ik geen bakblik heb in die afmeting wat kan ik dan het beste gebruiken een ovenschaal of de bakplaat van de oven maar die is denk ik te groot

    Tnx?

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:48

      Alaikoem salaam Ana,

      Je kunt de broodjes ook ook op de oven plaat plaatsen.?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept