FLUFFY BOSBESSEN CITROEN PANCAKES

8 juli 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Voor het weekend proberen we in vergelijking met door de weeks vaker wat uitgebreid te ontbijten. En als wij thuis aan een uitgebreid ontbijt denken, dan kunnen deze heerlijke en vooral oh zo luchtige pancakes absoluut niet missen! Deze bosbessen citroen pancakes zijn lekker fris, zacht van smaak en super luchtig! Ideaal voor het ontbijt, maar ook een goed idee voor de lunch of brunch, dus pak je beslagkom alvast erbij en bak deze pancakes!

Ingrediënten (4 personen)

Voor het beslag:
  • 200 gr. bloem, gezeefd
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. baking soda
  • 1/2 tl. zout
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 ml karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 2 eiwitten 
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. citroenrasp
Extra:
  • 200 gr. bosbessen
  • zonnebloemolie of bakspray
Bereiding:
  1. Mix in een ruime kom de bloem, bakpoeder, baking soda, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout samen. Zet de kom opzij.
  2. Voeg de eiwitten toe in een aparte kom en mix de eiwitten met de elektrische handmixer op hoge snelheid stijf.
  3. Mix in een andere kom de karnemelk met de eieren, citroenrasp en de zonnebloemolie voor ongeveer 60 seconden tot een glad mengsel.
  4. Pak dan de kom met de droge ingrediënten erbij, maak een kuiltje in het midden en giet de natte ingrediënten er in een keer bij. 
  5. Mix met de elektrische handmixer de droge ingrediënten samen met de natte ingrediënten op lage snelheid tot een mooi luchtig beslag.
  6. Schep dan het geklopte eiwit bij het beslag en vouw het eiwit met de spatel bij het beslag.
  7. Verhit de grillplaat of een koekenpan met wat zonnebloemolie schep hoopjes beslag van ongeveer 2 volle eetlepels.
  8. Druk dan voorzichtig wat bosbessen in de pancakes en bak de pancakes aan beide kanten voor ongeveer 1 a 2 minuten.
  9. Draai de pancakes om wanneer er zich aan de randen kleine luchtbelletjes vormen en de pancakes mooi goudbruin zijn gekleurd.
  10. Serveer de pancakes met siroop, vers fruit en eventueel met wat slagroom en genieten maar!
Extra tips&tricks:
  • Vervang karnemelk eventueel door melk.
  • Heb je geen baking soda, dan kun je ook bakpoeder gebruiken.
  • Vervang de bosbessen door frambozen of stukjes aardbeien.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

Nutrition

20 Comments

  • Salma

    8 juli 2018 at 08:38

    Hoi schat ziet er heerlijk uit.
    Kan ik ze ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 14:19

      Hi Salma,

      Dankjewel lieverd. Jazeker dat kan altijd als je de pancakes maar even last afkoelen en dan in diepvries zakjes stopt. Xx

  • Benny

    8 juli 2018 at 11:17

    Dag fatima
    Bedankt voor je heerlijke recepten ,ga ik zeker de komende dagen maken
    Vandaag weer eens het lekkere recept gemaakt bihir pannekoekjes
    Groetjes?

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 14:14

      Hi Benny,

      Wat goed! Heel graag gedaan hoor.

      Groetjes,
      Fatima

  • rayhanah

    8 juli 2018 at 17:16

    hey fatima
    wat heerlijke recept
    zal ik vandaag proberen inschallah
    groetjes

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 18:07

      Dankjewel lieverd! Geniet ervan. Xx

  • Benny

    14 juli 2018 at 05:23

    Goedemorgen fatima

    Deze super heerlijke pancakes gemaakt maar zonder bosbessen
    Thanks?

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2018 at 07:37

      Hi Benny,

      Goed bezig! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en natuurlijk graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • sjanny frijters

    16 juli 2018 at 18:41

    hallo Fatima
    wat een heerlijk recept. ik run een kantine in een kantoorgebouw en dit zou een leuk lunchgerecht kunnen zijn. hoelang van tevoren kan ik het beslag maken? kan ik het beslag thuis maken en dan vervoeren en dan 2 uur later de pancakes bakken?
    succes met je foodblog

    groet Sjanny

    1. Fatima El Irari

      17 juli 2018 at 09:28

      Hi Sjanny,

      Ah bedankt voor je lieve compliment! Jazeker, je kunt het beslag van tevoren maken en in de tussentijd afgedekt in de koelkast bewaren. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • Kaouthar

    17 juli 2018 at 18:25

    Salamo’alaykom Fatima,

    Ziet er weer een lekker recept, Barak Allahu fiek! Shokran!
    Moge Allah (swt) je belonen,In Sha Allah!
    Ik heb een vraagje over de eieren.
    Gebruik je in totaal 4 eieren waarvan je er 2 helemaal gebruikt en de andere 2 alleen
    het eiwit ervan of gebruik je in totaal gewoon 2eieren en scheidt je het apart.

    Shokran!
    Liefs Kaouthar

    1. Fatima El Irari

      18 juli 2018 at 06:03

      Alaikoem salaam Kaouthar,

      Allahoema ameen lieverd dankjewel! Ik gebruik in totaal 2 hele eieren en nog eens 2 eiwitten. Xx

  • Laura

    26 augustus 2018 at 11:21

    Was lekker, bedankt!

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:20

      Heel graag gedaan Laura!

  • Saffia

    23 december 2018 at 13:25

    Hi Fatima, kan je de baking soda ook weglaten?

    1. Fatima El Irari

      23 december 2018 at 13:37

      Hi Saffia,

      Ja, en die zou je eventueel kunnen vervangen door bakpoeder.??❤️

  • Mimi

    31 januari 2019 at 00:27

    Hallo ,

    Kan je ook iets gebruiken inplaats van karnemelk wat ik woon nu in Frankrijk en dat hebben ze hier niet gr.

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2019 at 13:39

      Hi Mimi,

      Jazeker, je kunt ook gewoon normale melk gebruiken.??

  • Hospitality Blogger

    30 april 2019 at 12:22

    Oewh ziet er heerlijk uit! 🙂

    1. Fatima El Irari

      30 april 2019 at 14:03

      Dankjewel hoor!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept