Ferrero Rocher Toetjes
Prep time:
Cook time:
Serves: 4 stuks
Ferrero Rocher Toetjes
- Aantal personen: 4 stuks
Bereidingswijze:
Chocolade crème:
- 150 gram Oreo koekjes
- 250 gram mascarpone, koud
- 3 eetl. poedersuiker
- 100 ml ongeklopte slagroom, koud
- 3 eetl. Nutella, op kamertemperatuur
Slagroom
- 200 ml ongeklopte slagroom, koud
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
Ook nodig:
- Ferrero rocher bonbons
- 4 glazen
Bereidingswijze:
- 1)
Verkruimel de Oreo koekjes in de machine en verdeel de koekkruimels over 4 glazen.
- 2)
Klop in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig.
- 3)
Giet de koude slagroom er geleidelijk bij en mix de crème in 4-5 minuten romig en stijf.
- 4)
Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.
- 5)
Voeg de Nutella toe bij de crème en mix het voor 2-3 min. door tot de chocolade goed is opgenomen.
- 6)
Ga er met een spatel nog eens doorheen en schep de chocolade crème in een spuitzak.
- 7)
Spuit vervolgens een laagje chocolade crème bovenop de Oreo kruimels.
- 8)
Snijd een Ferrero Rocher bonbons doormidden en druk ze voorzichtig bovenop de chocolade crème.
- 9)
Klop de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak.
- 10)
Spuit bovenop de toetjes en toef slagroom en garneer met gehakte Ferrero Rocher. Enjoy!