Ferrero Rocher Toetjes

5 april 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 stuks

Ben jij ook een zoetekauw en dol op chocolade? Dan is dit Ferrero Rocher toetje zeker iets voor jou! Dit toetje is súper makkelijk om te maken én je kunt het al een dag of een paar uur van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Echt een heer-lijk toetje, waar je gegarandeerd heel wat mensen blij mee gaat maken!

Print recept

Ferrero Rocher Toetjes

  • Aantal personen: 4 stuks

Bereidingswijze:

Chocolade crème:

  • 150 gram Oreo koekjes
  • 250 gram mascarpone, koud
  • 3 eetl. poedersuiker
  • 100 ml ongeklopte slagroom, koud
  • 3 eetl. Nutella, op kamertemperatuur

Slagroom

  • 200 ml ongeklopte slagroom, koud
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker

Ook nodig:

  • Ferrero rocher bonbons
  • 4 glazen

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verkruimel de Oreo koekjes in de machine en verdeel de koekkruimels over 4 glazen.

  • 2)

    Klop in een kom de mascarpone met de poedersuiker in 2-3 minuten glad en romig.

  • 3)

    Giet de koude slagroom er geleidelijk bij en mix de crème in 4-5 minuten romig en stijf.

  • 4)

    Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.

  • 5)

    Voeg de Nutella toe bij de crème en mix het voor 2-3 min. door tot de chocolade goed is opgenomen.

  • 6)

    Ga er met een spatel nog eens doorheen en schep de chocolade crème in een spuitzak.

  • 7)

    Spuit vervolgens een laagje chocolade crème bovenop de Oreo kruimels.

  • 8)

    Snijd een Ferrero Rocher bonbons doormidden en druk ze voorzichtig bovenop de chocolade crème.

  • 9)

    Klop de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak.

  • 10)

    Spuit bovenop de toetjes en toef slagroom en garneer met gehakte Ferrero Rocher. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept