FERRERO ROCHER CAKE

12 mei 2017Fatima El Irari

We weten allemaal wel hoe lekker de Ferrero Rocher bonbons zijn, dus ik hoef jullie denk ik ook niet te vertellen hoe onwijs lekker deze Ferrero Rocher cake is! Afgelopen week bracht ik mijn schoonouders een bezoekje en nam ik deze Ferrero Rocher cake mee en je kunt je denk ik wel voorstellen dat dit lekkers binnen een mum van tijd op was, haha! De chocoladecake is zo lekker smeuïg en de heerlijke zachte room waarmee de cake gevuld is zorgt voor de perfecte combinatie. Oh wat gaat dit recept vele gelukkig maken!

Ingrediënten (15 personen)
.
Chocoladecake:
..
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 180 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 etl. cacaopoeder
Room vulling:
..
  • 250 ml slagroom
  • 1.5 etl. witte basterdsuiker
  • 200 gr. zachte roomkaas
  • 1.5 etl. witte basterdsuiker
Chocolade ganache:
..
  • 200 gr. melkchocolade
  • 150 ml slagroom
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker mooi luchtig. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nog eens samen. Zeef de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder bij het beslag en giet giet de melk erbij. Mix het geheel samen op lage snelheid. bij en mix het geheel samen op de lage snelheid.

Stap 2.
.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem eruit en giet het beslag in de bakvorm. Strijk het beslag glad en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten gaar. Haal de chocoladecake uit de oven en laat de cake volledig afkoelen op een rooster. 

IMG_6847

Stap 3.
.

Schep de roomkaas uit het kuipje, voeg de basterdsuiker erbij en roer het flink samen tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet de slagroom in een aparte kom en mix de slagroom met de basterdsuiker ietsjes stijf. Voeg het roomkaas mengsel erbij en vouw de roomkaas met een spatel door de slagroom. Dek de kom af en zet deze voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 4.
.

Haal de afgekoelde chocoladecake uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden. Schep het room mengsel op de eerste laag en strijk deze glad. Plaats de tweede laag bovenop en druk deze voorzichtig aan. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet de slagroom erbij. Roer het samen en laat de chocolade op zacht vuur smelten. Wanneer de chocolade ganache dikker begint te worden en de chocolade is gesmolten verwijder je het steelpannetje van het vuur. Laat de chocolade ganache afkoelen en je zult zien dat de chocolade ganache dikker wordt. Giet dan de afgekoelde ganache bovenop en aan de zijkanten van de cake en strijk het glad met de spatel. Snijd de cake vervolgens in stukken en garneer elke stuk met een lekkere Ferrero Rocher Bonbon.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima IMG_7000

Print recept

267 Comments

  • Djemmii

    12 mei 2017 at 08:23

    Omgg faatje! Ik wachtte hier al zoooo lang op. Sokranee ❤️

    1. Meisa

      26 januari 2019 at 13:37

      Hey ik had een vraagje kan je ook de smeerkaas vervangen met monchou❤️

      1. Fatima El Irari

        28 januari 2019 at 14:10

        Hi Meisa,

        Smeerkaas is wat anders lieverd. Je kunt een andere roomkaas gebruiken, bijvoorbeeld die van de Lidl of Philadelphia.??❤️

  • Yamina

    12 mei 2017 at 08:27

    Hi Fatima, ik wachtte zo lang op dit recept. Waarschijnlijk was het niet lang maar gevoelsmatig wel haha. Ik wil deze cake namelijk graag uitproberen. Ik had nog wel een vraagje. Hoe groot is de bakblik die je hebt gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:45

      Hallo Yamina,

      Nou lieverd het duurde wel lang hoor!(ik heb het wat drukjes gehad haha!) Maar goed het recept staat er, dus je kunt lekker aan de slag! Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

      1. Yamina

        13 mei 2017 at 06:12

        Hi Fatima super lief van je, een ronde bakblik heb ik wel thuis liggen. Maar de vorm die jij hebt gebruikt vind ik zo mooi! Ik ben begonnen met dieeten maar hier ga ik dus echt een uitzondering voor maken

    2. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:36

      Hallo Yamina,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      1. Yamina

        15 mei 2017 at 15:39

        Super lief thx Fatima!

  • Fati

    12 mei 2017 at 08:34

    Ziet er super uit ik?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:45

      Hallo Fati,

      Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Sab

    12 mei 2017 at 08:38

    Hoe groot is je bakvorm

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:46

      Hallo Sab,

      Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

    2. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:36

      Hallo Sab,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      1. Souhailla

        12 april 2019 at 00:45

        Hey Fatima ik heb enkel een rechthoekige van 39op 27cm wat moet ik dan juist vermeerderen van ingrediënten?

      2. Fatima El Irari

        12 april 2019 at 10:34

        Hi Souhaila,

        Ik zou dan de ingrediënten voor de Chocoladecake verdubbelen. Mocht je een extra roomlaag willen, dan kun je die ingrediënten ook verdubbelen.

  • Chaima

    12 mei 2017 at 08:41

    Als je geen smeerkaas hebt wat kan je dan in plaats van de smeerkaas doen?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:47

      Hallo Chaima,

      Je kunt de cake ook vullen met enkel slagroom. Je gebruikt dan in totaal 500 ml slagroom(dus 2 bekertjes)

      Liefs,
      Fatima

      1. youssraa

        16 juni 2017 at 15:31

        hoi , kan ik ook botercreme gebruiken als vulling?

      2. Fatima El Irari

        19 juni 2017 at 11:23

        Hallo Youssraa,

        Ja hoor dat kan!

  • Dina

    12 mei 2017 at 08:42

    Je bent echt mijn FAVORIETE blogger echt waar!

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:47

      Hallo DIna,

      Haha wat LIEF zeg! Dankjewel lieve schat echt lief!

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    12 mei 2017 at 08:42

    A salaam alikoum,

    Welke smeerkaas gebruik jij? En de basterdsuiker gebruik je licht of donker?

    Soukran

    1. Samira

      12 mei 2017 at 08:47

      Heb net je filmpje gezien en antwoord dus gekregen. Hihihih

      Xx

    2. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:48

      Alaikoem salaam Samira,

      Ik gebruik de smeerkaas van de Lidl, maar je kunt elk soort gebruiken hoor. En ik gebruik witte basterdsuiker.

      Liefs,
      Fatima

  • M.

    12 mei 2017 at 08:42

    Dit ga ik maken voor zondag haha. Thnx Fatima!

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:48

      Hallo M.

      Ah leuk, voor Moederdag bedoel je? Graag gedaan hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Sanne

    12 mei 2017 at 08:43

    Perfecte video en uitleg! Mag je ook mascarpone gebruiken trouwens?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:49

      Hallo Sanne,

      Dankjewel lieve Sanne! Ja, hoor die kun je ook gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Saïda

    12 mei 2017 at 08:47

    Ziet er heerlijk uit fatima. Deze ga ik zeer binnenkort maken Insha Allah. Maar volgens mij is de kaas roomkaas, toch? Ziet er niet uit als smeerkaas ?

  • Fatima

    12 mei 2017 at 08:50

    Salaam Faatje, onwijs bedankt voor het delen! Ik ga het recept Inscha’Allah uit proberen. Is het smeerkaas of roomkaas wat je gebruikt hebt? Ik denk zelf roomkaas, aangezien de consistentie beter past bij de slagroom? maar goed je weet maar nooit.

    Bedankt alvast voor het reageren!

    Liefs Fatima

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 09:47

      Hallo Fatima,

      Het is inderdaad roomkaas lieverd(foutje!) Heel graag gedaan lieve schat en veel bakplezier toegewenst!

      Liefs,
      Fatima

      1. Souhaila

        19 januari 2020 at 13:57

        Hi Fatima,

        Het is gelukt! Me pa houdt van zoetigheid en dit was zo lekker. Had hem gebakken voor zijn verjaardag zelfs mijn kritische man vond het lekker. Monchou was te machtig(misschien teveel kersenvlaai erop gedaan) maar deze echt niet te zoetig gewoon top. Ik had wat hazelnoot erop geraspt, was toch lekker bezig. Nou vraag ik mij af dit bewaar je gewoon in de koelkast toch vanwege de vulling? Me man denkt van niet. Hij zegt cake wordt dan beetje hard. Ik denk blijft wat langer goed. Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.

        Gr.
        Sou

      2. Fatima El Irari

        20 januari 2020 at 15:35

        Hi Souhaila,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Ja, he kunt de cake het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Als je de cake wilt serveren zou ik hem ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koeling halen zodat doe op kamertemperatuur kan komen.❤️

  • Fatima

    12 mei 2017 at 08:52

    Lieve lieve Fatima,

    Ik had je onlangs gemaild voor dit recept, ik was een beetje ongeduldig?. Super super bedankt voor het delen. Ik ga het VANDAAG meteen proberen te maken. Je motiveerd me echt met al deze lekkere recepten van je Masha Allah! Ga zo door❤️

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 09:50

      Lieve Fatima,

      Aah wat ontzettend lief! Onwijs graag gedaan lieverd en veel bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Aleksandra

    12 mei 2017 at 08:55

    Ik heb een lekker ferrero rocher taart recept van een franse site☺️! Daar doen ze oa gemalen hazelnoot door het beslag?

  • Sema

    12 mei 2017 at 09:05

    ?heerlijk,??
    Wil het ook maken maar ik heb een combi oven, op welke stand moet ik het dan maken. Alvast bedankt
    Gr sema

  • Hiba

    12 mei 2017 at 09:12

    Salam alikomfatima,
    Heerlijk zo een recept ga het ook vandaag uitproberen. Ik heb idd ook een vraag over de smeerkaas. Het ziet eruit als versekaas. Omdat het niet echt plakt is dat het ? want dan heb ik dst thuis.

    Liefs Hiba

  • Yasmina

    12 mei 2017 at 09:15

    Kan de basterdsuiker vervangen worden?

  • Yasmina

    12 mei 2017 at 09:16

    Kan de basterdsuiker vervangen worden?

  • Hanan

    12 mei 2017 at 11:33

    Hoi schat,

    Kan ik roomkaas vervangen door mascarpone?

    xx, Hanan

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 12:02

      Hallo Hanan,

      Jazeker, dat kan ook!

      Liefs,
      Fatima

  • Rajae

    12 mei 2017 at 12:06

    Dag Faatje

    Mag ik vragen welke slagroom en welke roomkaas je gebruikt aub?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 13:34

      Hallo Rajae,

      Ja, natuurlijk mag je dat. Ik gebruik de roomkaas van de Lidl en de slagroom van de Albert Heijn(gewoon AH merk)

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    12 mei 2017 at 13:05

    Hey Fatima,

    Van waar kan ik de cacao poeder halen die jij gebruikt? En je recepten zijn top!! Ik ben pas 14 jaar en ik hou er nu al van om in de keuken te staan vooral door jou overheerlijke recepten?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 13:35

      Hallo Youssra,

      Wauw wat onwijs goed zeg! Ik vind dat altijd zo leuk om te zien dat ik zelfs volgers heb van 14. Heel knap hoor schat! De cacaopoeder is te koop bij de Albert Heijn lieverd en staat als het goed is bij de koffie. Succes lieverd en veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

      1. Youssra

        12 mei 2017 at 16:53

        Dankjewel!ga het gelijk uitproberenxx

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:14

        Graag gedaan hoor!

        Liefs,
        Fatima

  • Sanaa

    12 mei 2017 at 14:27

    Salaam Fatima,

    Ik ben net je recept aan het uitproberen alleen kan ik nergens vinden wanneer ik de melk (180ml) moet toevoegen!
    So please some help 😀

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 14:31

      Alaikoem salaam Sanaa,

      Oh sorry zet ik er nu gelijk bij! Je giet de melk erbij wanneer je de cacaopoeder erbij hebt gezeefd.(zie video) Ben benieuwd naar het resultaat en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

      1. Sanaa

        12 mei 2017 at 14:45

        Thanks voor je snelle reactie!
        Ben zelf ook héél benieuwd..

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:11

        Hallo Sanaa,

        Graag gedaan lieve schat!

        Liefs,
        Fatima

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:11

    Salaam aleykum!

    Ik ben de cake aan het maken, bedankt voor de goede uitleg. Tijdens de video was je de stap vergeten van de ferrero rocher door het beslag. Gelukkig las ik ook de beschrijving er nog bij. In de beschrijving was je de melk vergeten toe te voegen, dus dat zag ik gelukkig weer in het filmpje. Tot nu toe gaat het goed. De cake is aan het afkoelen en de roomvulling is aan het opstijven in de koelkast. Helaas was ik chocolade vergeten maar ik heb gelukkig 2 pakjes chocolade glazuur van dr. Oetker dus die ga ik eroverheen gieten. Hoop dat dat ook mooi wordt! Als het helemaa af is zal ik een foto opsturen. Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:12

      Alaikoem salaam Oemmie,

      Klopt, in de video ben ik die stap vergeten te filmen maar ik heb het erbij vermeld haha. En in het recept ben ik vergeten de melk aan te geven(maar die staat er nu ook bij.)soms ben ik iets te enthousiast en snel haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

    2. Sabah

      11 december 2019 at 19:29

      Salam Fatima,
      Mag ik vraagen wwlke springvorm je gebruikt ik heb zelf een van de Bloker die ik vierkand allen weet ik niet hoe groot hij is. Jammer dat ik je geen foto kan laten zien. Wil het heel graag maken voor mijn twee zoontjes voor kerst dine. En nog iets ik ben ongeloofelijk blij met jou. Je recepten zijn top heb zelfs je boek ook thuis. Heel erg bedankt dat je, je recepten met ons deelt.

      1. Fatima El Irari

        12 december 2019 at 10:56

        Alaikoem salaam Sabah,

        Ik heb hier een springvorm van 24 cm gebruikt. Je kunt mij een foto mailen dan kijk ik er even naar; info@uitdekeukenvanfatima.nl Xx

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:12

    Oja meiden, ik gebruik gewoon de bakvorm die Fatima ook gebruikt heeft voor het dorade recept uit de oven! Van de actio is die, zwart en heeft 2 handvaten aan de zijkant.

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:51

    Update: Jullie kunnen beter niet deze braadslede gebruiken die ik zojuist heb gebruikt, hij zag er in eerste instantie heel mooi uit maar hij was door de afmeting toch de plat geworden waardoor ik hem niet mooi door midden kon snijden. De bovenste laag ging erdoor scheuren dus ik heb het helemaal als puzzelstukken bovenop de crème moeten plakken. 🙁 nu hopen dat de chocolade glazuur alles verbergt!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:14

      Hallo Oemmie,

      Oh dan is die bakvorm toch te groot dus! Bedoel je de glazen bakvorm die ik voor de visschotel heb gebruikt of?

      Liefs,
      Fatima

  • S

    12 mei 2017 at 20:06

    Salaam Fatima,

    Welke bakvorm heb je gebruikt? ik wil hem heel graag dit weekend maken.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:19

      Alaikoem salaam S,

      Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm en de prijs is 8,- euro.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    12 mei 2017 at 20:54

    Salam faat tbarkellaah machalllah??

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:19

      Allah ibarkfiek lieve Fatima!

      Liefs,
      Fatima

  • Loubna

    12 mei 2017 at 22:45

    Haai,
    Ik heb een vraag over de witte basterdsuiker die je gebruikt. Kan ik in plaats daarvan ook bruine basterdsuiker gebruiken of kristalsuiker?
    Xx

  • Ikram

    13 mei 2017 at 06:22

    Wat is de afmeting van je bakvorm?

    Gr

  • Havin

    13 mei 2017 at 13:08

    Heeyy
    Ff een vraagjee
    Kun je inplaats van de smeerkaas die jij gebruikt ook monchou gebruiken

    Xxx Havin

  • Viktor

    13 mei 2017 at 20:28

    Yummmy, omg, FR is my favourite, you just killed me, this is much more than awesome, thank you!