Ferrero Rochter Cake

12 mei 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

We weten allemaal wel hoe lekker de Ferrero Rocher bonbons zijn, dus ik hoef jullie denk ik ook niet te vertellen hoe onwijs lekker deze Ferrero Rocher cake is! Afgelopen week bracht ik mijn schoonouders een bezoekje en nam ik deze Ferrero Rocher cake mee en je kunt je denk ik wel voorstellen dat dit lekkers binnen een mum van tijd op was, haha! De chocoladecake is zo lekker smeuïg en de heerlijke zachte room waarmee de cake gevuld is zorgt voor de perfecte combinatie. Oh wat gaat dit recept vele gelukkig maken!

Ingrediënten (15 personen)
Chocoladecake:
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 180 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 etl. cacaopoeder
Room vulling:
  • 250 ml slagroom
  • 1.5 etl. witte basterdsuiker
  • 200 gr. zachte roomkaas
  • 1.5 etl. witte basterdsuiker
Chocolade ganache:
  • 200 gr. melkchocolade
  • 150 ml slagroom
Bereiding:
Stap 1.

Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker mooi luchtig. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het nog eens samen. Zeef de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder bij het beslag en giet giet de melk erbij. Mix het geheel samen op lage snelheid. bij en mix het geheel samen op de lage snelheid.

Stap 2.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem eruit en giet het beslag in de bakvorm. Strijk het beslag glad en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten gaar. Haal de chocoladecake uit de oven en laat de cake volledig afkoelen op een rooster. 

Stap 3.

Schep de roomkaas uit het kuipje, voeg de basterdsuiker erbij en roer het flink samen tot een glad mengsel zonder klontjes. Giet de slagroom in een aparte kom en mix de slagroom met de basterdsuiker ietsjes stijf. Voeg het roomkaas mengsel erbij en vouw de roomkaas met een spatel door de slagroom. Dek de kom af en zet deze voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 4.

Haal de afgekoelde chocoladecake uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden. Schep het room mengsel op de eerste laag en strijk deze glad. Plaats de tweede laag bovenop en druk deze voorzichtig aan. Breek de chocolade in een steelpannetje en giet de slagroom erbij. Roer het samen en laat de chocolade op zacht vuur smelten. Wanneer de chocolade ganache dikker begint te worden en de chocolade is gesmolten verwijder je het steelpannetje van het vuur. Laat de chocolade ganache afkoelen en je zult zien dat de chocolade ganache dikker wordt. Giet dan de afgekoelde ganache bovenop en aan de zijkanten van de cake en strijk het glad met de spatel. Snijd de cake vervolgens in stukken en garneer elke stuk met een lekkere Ferrero Rocher Bonbon.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima IMG_7000

Print recept

Nutrition

269 Comments

  • Djemmii

    12 mei 2017 at 08:23

    Omgg faatje! Ik wachtte hier al zoooo lang op. Sokranee ❤️

    1. Meisa

      26 januari 2019 at 13:37

      Hey ik had een vraagje kan je ook de smeerkaas vervangen met monchou❤️

      1. Fatima El Irari

        28 januari 2019 at 14:10

        Hi Meisa,

        Smeerkaas is wat anders lieverd. Je kunt een andere roomkaas gebruiken, bijvoorbeeld die van de Lidl of Philadelphia.??❤️

  • Yamina

    12 mei 2017 at 08:27

    Hi Fatima, ik wachtte zo lang op dit recept. Waarschijnlijk was het niet lang maar gevoelsmatig wel haha. Ik wil deze cake namelijk graag uitproberen. Ik had nog wel een vraagje. Hoe groot is de bakblik die je hebt gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:45

      Hallo Yamina,

      Nou lieverd het duurde wel lang hoor!(ik heb het wat drukjes gehad haha!) Maar goed het recept staat er, dus je kunt lekker aan de slag! Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

      1. Yamina

        13 mei 2017 at 06:12

        Hi Fatima super lief van je, een ronde bakblik heb ik wel thuis liggen. Maar de vorm die jij hebt gebruikt vind ik zo mooi! Ik ben begonnen met dieeten maar hier ga ik dus echt een uitzondering voor maken

    2. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:36

      Hallo Yamina,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      1. Yamina

        15 mei 2017 at 15:39

        Super lief thx Fatima!

  • Fati

    12 mei 2017 at 08:34

    Ziet er super uit ik?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:45

      Hallo Fati,

      Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Sab

    12 mei 2017 at 08:38

    Hoe groot is je bakvorm

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:46

      Hallo Sab,

      Ik ga vanavond even voor je kijken wat de afmetingen zijn hoor. Je kunt ook een ronde vorm gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld van 24 cm of 26 cm?

      Liefs,
      Fatima

    2. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:36

      Hallo Sab,

      Ik zou nog even bij je terugkomen voor de afmeting an de bakvorm. Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm. De prijs van de bakvorm is 8.- euro.

      Liefs,
      Fatima

      1. Souhailla

        12 april 2019 at 00:45

        Hey Fatima ik heb enkel een rechthoekige van 39op 27cm wat moet ik dan juist vermeerderen van ingrediënten?

      2. Fatima El Irari

        12 april 2019 at 10:34

        Hi Souhaila,

        Ik zou dan de ingrediënten voor de Chocoladecake verdubbelen. Mocht je een extra roomlaag willen, dan kun je die ingrediënten ook verdubbelen.

  • Chaima

    12 mei 2017 at 08:41

    Als je geen smeerkaas hebt wat kan je dan in plaats van de smeerkaas doen?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:47

      Hallo Chaima,

      Je kunt de cake ook vullen met enkel slagroom. Je gebruikt dan in totaal 500 ml slagroom(dus 2 bekertjes)

      Liefs,
      Fatima

      1. youssraa

        16 juni 2017 at 15:31

        hoi , kan ik ook botercreme gebruiken als vulling?

      2. Fatima El Irari

        19 juni 2017 at 11:23

        Hallo Youssraa,

        Ja hoor dat kan!

  • Dina

    12 mei 2017 at 08:42

    Je bent echt mijn FAVORIETE blogger echt waar!

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:47

      Hallo DIna,

      Haha wat LIEF zeg! Dankjewel lieve schat echt lief!

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    12 mei 2017 at 08:42

    A salaam alikoum,

    Welke smeerkaas gebruik jij? En de basterdsuiker gebruik je licht of donker?

    Soukran

    1. Samira

      12 mei 2017 at 08:47

      Heb net je filmpje gezien en antwoord dus gekregen. Hihihih

      Xx

    2. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:48

      Alaikoem salaam Samira,

      Ik gebruik de smeerkaas van de Lidl, maar je kunt elk soort gebruiken hoor. En ik gebruik witte basterdsuiker.

      Liefs,
      Fatima

  • M.

    12 mei 2017 at 08:42

    Dit ga ik maken voor zondag haha. Thnx Fatima!

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:48

      Hallo M.

      Ah leuk, voor Moederdag bedoel je? Graag gedaan hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Sanne

    12 mei 2017 at 08:43

    Perfecte video en uitleg! Mag je ook mascarpone gebruiken trouwens?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 08:49

      Hallo Sanne,

      Dankjewel lieve Sanne! Ja, hoor die kun je ook gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Saïda

    12 mei 2017 at 08:47

    Ziet er heerlijk uit fatima. Deze ga ik zeer binnenkort maken Insha Allah. Maar volgens mij is de kaas roomkaas, toch? Ziet er niet uit als smeerkaas ?

  • Fatima

    12 mei 2017 at 08:50

    Salaam Faatje, onwijs bedankt voor het delen! Ik ga het recept Inscha’Allah uit proberen. Is het smeerkaas of roomkaas wat je gebruikt hebt? Ik denk zelf roomkaas, aangezien de consistentie beter past bij de slagroom? maar goed je weet maar nooit.

    Bedankt alvast voor het reageren!

    Liefs Fatima

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 09:47

      Hallo Fatima,

      Het is inderdaad roomkaas lieverd(foutje!) Heel graag gedaan lieve schat en veel bakplezier toegewenst!

      Liefs,
      Fatima

      1. Souhaila

        19 januari 2020 at 13:57

        Hi Fatima,

        Het is gelukt! Me pa houdt van zoetigheid en dit was zo lekker. Had hem gebakken voor zijn verjaardag zelfs mijn kritische man vond het lekker. Monchou was te machtig(misschien teveel kersenvlaai erop gedaan) maar deze echt niet te zoetig gewoon top. Ik had wat hazelnoot erop geraspt, was toch lekker bezig. Nou vraag ik mij af dit bewaar je gewoon in de koelkast toch vanwege de vulling? Me man denkt van niet. Hij zegt cake wordt dan beetje hard. Ik denk blijft wat langer goed. Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.

        Gr.
        Sou

      2. Fatima El Irari

        20 januari 2020 at 15:35

        Hi Souhaila,

        Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Ja, he kunt de cake het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Als je de cake wilt serveren zou ik hem ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koeling halen zodat doe op kamertemperatuur kan komen.❤️

  • Fatima

    12 mei 2017 at 08:52

    Lieve lieve Fatima,

    Ik had je onlangs gemaild voor dit recept, ik was een beetje ongeduldig?. Super super bedankt voor het delen. Ik ga het VANDAAG meteen proberen te maken. Je motiveerd me echt met al deze lekkere recepten van je Masha Allah! Ga zo door❤️

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 09:50

      Lieve Fatima,

      Aah wat ontzettend lief! Onwijs graag gedaan lieverd en veel bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

  • Aleksandra

    12 mei 2017 at 08:55

    Ik heb een lekker ferrero rocher taart recept van een franse site☺️! Daar doen ze oa gemalen hazelnoot door het beslag?

  • Sema

    12 mei 2017 at 09:05

    ?heerlijk,??
    Wil het ook maken maar ik heb een combi oven, op welke stand moet ik het dan maken. Alvast bedankt
    Gr sema

  • Hiba

    12 mei 2017 at 09:12

    Salam alikomfatima,
    Heerlijk zo een recept ga het ook vandaag uitproberen. Ik heb idd ook een vraag over de smeerkaas. Het ziet eruit als versekaas. Omdat het niet echt plakt is dat het ? want dan heb ik dst thuis.

    Liefs Hiba

  • Yasmina

    12 mei 2017 at 09:15

    Kan de basterdsuiker vervangen worden?

  • Yasmina

    12 mei 2017 at 09:16

    Kan de basterdsuiker vervangen worden?

  • Hanan

    12 mei 2017 at 11:33

    Hoi schat,

    Kan ik roomkaas vervangen door mascarpone?

    xx, Hanan

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 12:02

      Hallo Hanan,

      Jazeker, dat kan ook!

      Liefs,
      Fatima

    2. Mariem

      27 maart 2020 at 12:34

      Salaam oe3alaykoem,
      Ik had een klein vraagje over het slagroom enzo. Is het ook mogelijk om het met slagroom in buisje te doen kant en klaar. En dan erbij met de smeerkaas. Of is dat nie mogelijk?

      1. Fatima El Irari

        27 maart 2020 at 13:40

        Hi Mariem,

        Slagroom uit een spuitbus is te vloeibaar voor om het te gebruiken. Ik raad je echt aan om toch zelf slagroom te kloppen. Xx

  • Rajae

    12 mei 2017 at 12:06

    Dag Faatje

    Mag ik vragen welke slagroom en welke roomkaas je gebruikt aub?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 13:34

      Hallo Rajae,

      Ja, natuurlijk mag je dat. Ik gebruik de roomkaas van de Lidl en de slagroom van de Albert Heijn(gewoon AH merk)

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    12 mei 2017 at 13:05

    Hey Fatima,

    Van waar kan ik de cacao poeder halen die jij gebruikt? En je recepten zijn top!! Ik ben pas 14 jaar en ik hou er nu al van om in de keuken te staan vooral door jou overheerlijke recepten?

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 13:35

      Hallo Youssra,

      Wauw wat onwijs goed zeg! Ik vind dat altijd zo leuk om te zien dat ik zelfs volgers heb van 14. Heel knap hoor schat! De cacaopoeder is te koop bij de Albert Heijn lieverd en staat als het goed is bij de koffie. Succes lieverd en veel kook en bakplezier!

      Liefs,
      Fatima

      1. Youssra

        12 mei 2017 at 16:53

        Dankjewel!ga het gelijk uitproberenxx

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:14

        Graag gedaan hoor!

        Liefs,
        Fatima

  • Sanaa

    12 mei 2017 at 14:27

    Salaam Fatima,

    Ik ben net je recept aan het uitproberen alleen kan ik nergens vinden wanneer ik de melk (180ml) moet toevoegen!
    So please some help 😀

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 14:31

      Alaikoem salaam Sanaa,

      Oh sorry zet ik er nu gelijk bij! Je giet de melk erbij wanneer je de cacaopoeder erbij hebt gezeefd.(zie video) Ben benieuwd naar het resultaat en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

      1. Sanaa

        12 mei 2017 at 14:45

        Thanks voor je snelle reactie!
        Ben zelf ook héél benieuwd..

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2017 at 06:11

        Hallo Sanaa,

        Graag gedaan lieve schat!

        Liefs,
        Fatima

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:11

    Salaam aleykum!

    Ik ben de cake aan het maken, bedankt voor de goede uitleg. Tijdens de video was je de stap vergeten van de ferrero rocher door het beslag. Gelukkig las ik ook de beschrijving er nog bij. In de beschrijving was je de melk vergeten toe te voegen, dus dat zag ik gelukkig weer in het filmpje. Tot nu toe gaat het goed. De cake is aan het afkoelen en de roomvulling is aan het opstijven in de koelkast. Helaas was ik chocolade vergeten maar ik heb gelukkig 2 pakjes chocolade glazuur van dr. Oetker dus die ga ik eroverheen gieten. Hoop dat dat ook mooi wordt! Als het helemaa af is zal ik een foto opsturen. Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:12

      Alaikoem salaam Oemmie,

      Klopt, in de video ben ik die stap vergeten te filmen maar ik heb het erbij vermeld haha. En in het recept ben ik vergeten de melk aan te geven(maar die staat er nu ook bij.)soms ben ik iets te enthousiast en snel haha! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

    2. Sabah

      11 december 2019 at 19:29

      Salam Fatima,
      Mag ik vraagen wwlke springvorm je gebruikt ik heb zelf een van de Bloker die ik vierkand allen weet ik niet hoe groot hij is. Jammer dat ik je geen foto kan laten zien. Wil het heel graag maken voor mijn twee zoontjes voor kerst dine. En nog iets ik ben ongeloofelijk blij met jou. Je recepten zijn top heb zelfs je boek ook thuis. Heel erg bedankt dat je, je recepten met ons deelt.

      1. Fatima El Irari

        12 december 2019 at 10:56

        Alaikoem salaam Sabah,

        Ik heb hier een springvorm van 24 cm gebruikt. Je kunt mij een foto mailen dan kijk ik er even naar; info@uitdekeukenvanfatima.nl Xx

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:12

    Oja meiden, ik gebruik gewoon de bakvorm die Fatima ook gebruikt heeft voor het dorade recept uit de oven! Van de actio is die, zwart en heeft 2 handvaten aan de zijkant.

  • Oemmie

    12 mei 2017 at 15:51

    Update: Jullie kunnen beter niet deze braadslede gebruiken die ik zojuist heb gebruikt, hij zag er in eerste instantie heel mooi uit maar hij was door de afmeting toch de plat geworden waardoor ik hem niet mooi door midden kon snijden. De bovenste laag ging erdoor scheuren dus ik heb het helemaal als puzzelstukken bovenop de crème moeten plakken. 🙁 nu hopen dat de chocolade glazuur alles verbergt!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:14

      Hallo Oemmie,

      Oh dan is die bakvorm toch te groot dus! Bedoel je de glazen bakvorm die ik voor de visschotel heb gebruikt of?

      Liefs,
      Fatima

  • S

    12 mei 2017 at 20:06

    Salaam Fatima,

    Welke bakvorm heb je gebruikt? ik wil hem heel graag dit weekend maken.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:19

      Alaikoem salaam S,

      Ik gebruik de rechthoekige bakvorm van de Hema met de afmeting 35×24 cm en de prijs is 8,- euro.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    12 mei 2017 at 20:54

    Salam faat tbarkellaah machalllah??

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:19

      Allah ibarkfiek lieve Fatima!

      Liefs,
      Fatima

  • Loubna

    12 mei 2017 at 22:45

    Haai,
    Ik heb een vraag over de witte basterdsuiker die je gebruikt. Kan ik in plaats daarvan ook bruine basterdsuiker gebruiken of kristalsuiker?
    Xx

  • Ikram

    13 mei 2017 at 06:22

    Wat is de afmeting van je bakvorm?

    Gr

  • Havin

    13 mei 2017 at 13:08

    Heeyy
    Ff een vraagjee
    Kun je inplaats van de smeerkaas die jij gebruikt ook monchou gebruiken

    Xxx Havin

  • Viktor

    13 mei 2017 at 20:28

    Yummmy, omg, FR is my favourite, you just killed me, this is much more than awesome, thank you!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:25

      Hello Viktor,

      Haha you’re welcome!

  • Hanan

    13 mei 2017 at 20:49

    Net gemaakt. Verrukkelijk!! Heel erg bedankt:)

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:26

      Hallo Hanan,

      Ah super! Heel graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Sarazad

    14 mei 2017 at 09:22

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten. Ik sta op het punt om de cake te gaan maken. Kan ik een ronde pastilla blik gebruiken? Ipv een rechthoekige blik..
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2017 at 06:26

      Hallo Sarazad,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Heeft het gesmaakt meid?

      Liefs,
      Fatima

  • Lianne

    17 mei 2017 at 18:17

    Wauw wat ziet dit er enorm lekker uit! 🙂

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:23

      Dankjewel lieve Lianne!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatma

    18 mei 2017 at 10:45

    Hallo Fatima, super recept! Dankjewel! Ik had een vraag. Kun je ook in plaats van basterdsuiker iets anders gebruiken? ? Dankjewel alvast! Gr. Fatma.

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2017 at 07:24

      Hallo Fatma,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt kristalsuiker gebruiken of vanillesuiker.

      Liefs,
      Fatima

      1. Fatma

        19 mei 2017 at 10:22

        Dankjewel
        Voor je antwoord! En dan gewoon de zelfde hoeveelheid? 3 eetlepels basterdsuiker? ?

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2017 at 07:39

        Hallo Fatma,

        Ja klopt lieverd.

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatma

        19 mei 2017 at 10:24

        Foutje, bedoelde kristalsuiker.. ?

  • Fatma

    19 mei 2017 at 10:22

    Foutje bedoelde kristalsuiker..

  • Fatima

    21 mei 2017 at 17:47

    Salamalaikom beste kokin!

    Kan ik dit cake ook een dag van te voren maken en in de koelkast laten? En dan de volgende dag pas gesmolten chocola erop. Of is het dan niet meer lekker?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:46

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ja hoor dat kan ook(doe ik ook vaak haha!) Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • soeki

    22 mei 2017 at 13:41

    Hey faatje,

    Bedankt voor dit heerlijk recept?❤❤❤!iedereen was er dol op! Ik heb wel een grote ronde vorm gebruikt omdat ik nergens jou bakblik kom vonden hier bij ons in de HEMA. ..nu had ik een vraag:ik wil graag naar de ikea,misschien dat ik hem daar vind.op hun site is er een zelfde bakvorm te zien qwa maten maar hij is maar 3 cm diep. ..kan dit ook of gaat hij overlopen?ah ja de vulling was heerlijk en ik heb er kokosschilfers bij gedaan,het was echt top lieve schat.
    Nogmaals iedereen vond het heerlijk en dachten dat het zo van de bakker kwa’m. ..ik was zo fier op mezelf en bedankte u stiekem de hele tijd in gedachten.nogmaals dank en ik wens je veel succes en geluk met alles wat je in je leven mag doen en ondernemen,je hebt er alvast en volger bij!!dikke knuffel. ???????????

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2017 at 06:16

      Hallo Soeki,

      Aah super lieve schat! De vorm van de Ikea kun je ook gebruiken lieverd(deze gebruik ik ook regelmatig hoor!) Heel erg bedankt lieve schat, erg lief van je!

      Heel veel liefs,
      Fatima

  • soeki

    22 mei 2017 at 13:43

    Ah ja nog iets.had nog veel chocolade over en ik heb het in een potje in de diepvries bewaard, hopelijkkan ik dit nog gebruiken in het weekend als ik de juiste bakvorm vind?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2017 at 06:16

      Hallo Soeki,

      Ja hoor dat kan, gewoon straks even laten ontdooien en eventueel nog even opwarmen.

      Liefs,
      Fatima

  • Leila

    23 mei 2017 at 10:23

    Dit ga ik deze week zeker maken omg !

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:10

      Hallo Leila,

      Is verslavend lekker he haha!

      Liefs,
      Fatima

  • youssje

    23 mei 2017 at 18:56

    mag ik vragen hoelang je de chocoladesaus heb laten afkoelen??

    1. soeki

      24 mei 2017 at 04:09

      Tot wij koud genoeg is youssje.een drie tal uur ongeveer, hangt ook natuurlijk van u hoeveelheid af natuurlijk.
      Het moet gewoon afgekoeld zijn voor je hem in je diepvriezer stopt.

    2. Fatima El Irari

      24 mei 2017 at 07:15

      Hallo Youssje,

      Ik heb de chocoladesaus ongeveer 15 minuten laten afkoelen. Je ziet op een gegeven moment dat de saus dikker begint te worden.

      Liefs,
      Fatima

  • Umm Salmane

    24 mei 2017 at 10:29

    Salaam oe alaikoem Fatima,

    Ik ga deze taart vandaag maken inshaaAllah, blijft het roommengsel luchtig of zakt het in na een tijdje? Is het misschien handig een zakje klopfix toe te voegen aan de slagroom..?

  • Hafsa

    25 mei 2017 at 19:37

    Dames heb deze taart gemaakt en hij is gewoon overheerlijk! Heb in plaats van ferero aardbeien gebruikt en hij was gwn top!
    Enorm bedankt Fatima je bent een inspiratie voor iedereen!!
    Chokran

  • Sabrina

    25 mei 2017 at 22:46

    Hoi faatje ziet er heerlijk uit ga deze binnenkort ook maken ik gebruik dan wel een ronde bakvorm
    Ik zag dat het recept voor 24 personen was wij zijn met ze 3e welke hoeveelheden kan ik het beste aanhouden voor een ronde bakvorm

  • ouiame

    26 mei 2017 at 13:08

    bedankt lieve schat heb ik gemaakt was heerlijk xx

  • A.

    26 mei 2017 at 16:08

    Lekker hooorr ahahhahaha

  • Meryem

    28 mei 2017 at 12:30

    Hoi faatje,

    Lekkeeeerrr! Heb t afgelopen vrijdag nogmaals gemaakt alleen dit keer in een ronde vorm. Bij mij wordt t middenstuk hoger dan de zijkanten nadat t is gebakken. Doe ik misschien iets verkeerd. Heb een stuk eraf moeten snijden zodat de taart gelijk zou blijven..

  • Najima

    31 mei 2017 at 08:25

    Beste Faatje, zit er heerlijk uit dit recept ik ga het zekker uitproberen! Naast dat je super lekkere dingen maakt leg je het ook heel erg duidelijk uit op je video’s! Ik kijk graag naar jou recepten je hebt machallah super leuke ideeën! Daarom ben ik erg van jou!.Allah ihafdak! Groetjes Najima

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2017 at 09:41

      Hallo lieve Najima,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en Allahoema ameen inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Rabia bakkal

    31 mei 2017 at 18:52

    Hey Fatima ,

    Kan je ook basterdsuiker vervangen door gewone kristalsuiker of poedersuiker ?

    Groetjes,

    Rabia

    1. Rabia

      31 mei 2017 at 18:53

      Hey Fatima ,

      Kan je ook basterdsuiker vervangen door gewone kristalsuiker of poedersuiker ?

      Groetjes,

      Rabia

  • Hajar

    1 juni 2017 at 12:06

    Hey Fatima! Een vraagje.. de chocolade die je er overgiet wordt die achteraf niet te hard?? Als die helemaal is afgekoeld of als je die even in de koelkast zet de taart. Xx

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 09:59

      Hallo Hajar,

      Nee hoor die blijft juist lekker zacht.

      Liefs,
      Fatima

  • naela

    3 juni 2017 at 07:36

    kan ik ook chocloadepoeder met magere cacao gebruiken

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:17

      Hallo Naela,

      Ja hoor dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Houda

    7 juni 2017 at 20:03

    Hey Fatima. Leuk recept! Heb het uitgeprobeerd alleen de beslag kwam voor mij wel te dun uit? Kan het zijn dat ik misschien net slecht heb gewogen, of hoort de beslag vrij dun te zijn? Dertig minuten waren ook niet voldoende in de oven. Hoort dit gwn zo, of is dit enkel een fout? Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:13

      Hallo Houda,

      Het beslag is sowieso niet echt dik, dus dat zit goed. En wat betreft de oven. Echt elke oven verschilt, dus het kan best zo zijn dat jouw cake bijvoorbeeld 40 minuten in de oven moet. Is het uiteindelijk wel gelukt?

  • Pinar

    8 juni 2017 at 11:01

    Dag faat,

    Ik had een vraagje:

    Kan ik Ipv roomkaas ook, 250g mascarpone gebruiken?

  • imane

    9 juni 2017 at 02:22

    Hey faatje!

    Ik wil deze graag morgen in sha Allah uitproberen voor bezoek, alleen heb ik niet zo een rechthoekige bakvorm.
    Kan ik ook de roze ovenschaal gebruiken van rudolfs bakery?

    Groetjes!

    Imane x- een hele nieuwe fan!!?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:21

      Hallo Imane,

      Ja hoor dat kan zeker!

  • Karima

    9 juni 2017 at 20:19

    Hey fatima,

    Jou recepten zijn heerlijk!
    Ik zit nu al paar dagen elke dag iets uit te proberen van je recepten. Tot nu toe was alles geslaagd.
    Vandaag heb ik de ferrero rocher cake gemaakt, maar nu is mijn vraag of het normaal is dat de cake dun is? En ook toen ik het doormidden sneed viel die beetje uit elkaar dus heb beetje moeten puzzelen?
    Wat heb ik verkeerd gedaan??
    Liefs, Karima

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:05

      Hallo Karima,

      Ah wat leuk lieverd! Mag ik vragen hoe groot je vorm is? Want hoe groter de vorm hoe platter de cake wordt. Als je de cake iets te lang bakt, dan kan deze uitdrogen en uiteindelijk kruimelen.

      Liefs,
      Fatima

    2. Saloua

      8 mei 2018 at 11:57

      Bij mij ook tzelfde

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2018 at 12:01

        Hi Saloua,

        Wat is bij jou ook hetzelfde?

  • Sabrina

    9 juni 2017 at 22:40

    Hoi faatje
    Ik had nog geen antwoord op mijn vraag gekregen:)

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:05

      Hallo Sabrina,

      Excuses hoor. Mag ik vragen wat je vraag was?

      Liefs,
      Fatima

  • Lina

    10 juni 2017 at 13:30

    Hoi faatje! Hoe bewaar jij de cake?

  • soumaya

    10 juni 2017 at 15:40

    Dag faatje, zou ik ook gesmolten nutella kunnen gebruiken? En zo ja moet ik er dan slagroom bij doe’n?

    Groetjes

  • Eva

    10 juni 2017 at 17:48

    Hoi Fatima,

    Ik probeer regelmatig een van jouw recepten te maken, maar helaas lukken ze niet allemaal bij mij. Ik zou ook niet weten waardoor het niet zou lukken, ik volg namelijk wel alle stappen die worden benoemd. Dit recept en het recept van churros zijn bij mij niet gelukt.

    Groetjes,

    Eva

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:15

      Hallo Eva,

      Mag ik vragen wat er precies is misgegaan? Je moet je niet laten ontmoedigen als iets mislukt hoor. Toen ik net begon met koken en bakken zijn er wel 100e gerechten mislukt hoor haha.

      Liefs,
      Fatima

      1. soeki

        12 juni 2017 at 14:26

        Slm faatje,

        Worden op u anderen recepten ook geantwoord ?
        Heb al even geleden iets gevraagd bij de visloempia ‘s maar nog steeds geen antwoord gekregen…

        ??❤

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 14:38

        Alaikoem salaam Soeki,

        Sorry lieverd, dan is die vraag mij ontgaan. Zou je de vraag opnieuw kunnen stellen?

        Liefs,
        Fatima

      3. soeki

        12 juni 2017 at 14:44

        Ben een beetje in paniek! Vanavond komt familie eten inchallah en heb deze net gemaakt,100 stuks. Heb er al een deeltje gebakken in de oven omdat ik had gelezen dat je zei dat dit kon.nu zijn ze er superhandig e noor droog uitgekomen. …heb ze ingesmeerd met ei en op 180 graden gezet.dit doe ik altijd met mije briwats en het is nooitoch misgelopen…ik gebruik voor de briwats wel gewone filodeeg. Het is de eerste keer dat ik met dit deeg werk,wat doe ik verkeerd faatje?
        Alvast bedankt!??❤????

        Dat was mijn vraag?.
        Maar heb er later ook bijgezet dat ik het heb geprobeerd met gewone bladerdeeg en de vulling was top!

      4. Fatima El Irari

        13 juni 2017 at 07:15

        Hallo Soeki,

        Sorry maar over welk recept heb je het eigenlijk? Want je reageert nu in het recept ‘Ferrero Rocher cake’

        Liefs,
        Fatima

  • Sabrina

    13 juni 2017 at 23:32

    Hoi faatje
    Mijn vraag ging over als je minder wilt maken wij zijn maar met ze 3e thuis
    Geef niet lieverd dat je soms niet reageert worden ook veel vragen gesteld.

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:04

      Hallo Sabrina,

      Je kunt bijvoorbeeld een bakvorm van 24 cm gebruiken. Je krijgt dan een hogere taart, maar dan heb je niet zoveel stukjes. Je kunt ook het gehele recept halveren, maar dan moet je wel een vorm van 20 cm doorsnede gebruiken of een kleinere rechthoekige ovenschaal kan ook. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Kaatje

    14 juni 2017 at 13:27

    Hoi Fatima,

    Kan niet wachten om deze taart te proberen!! Was alleen wel benieuwd als je de taart een dag van tevoren maakt, hoe je deze dan bewaart? In de koelkast of just daarbuiten? Hoor het heel graag!

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 14:15

      Hallo Kaatje,

      Je kunt de taart het beste in de koelkast bewaren en dan afdekken met een stuk aluminiumfolie. Het beste is als je de taart in een afsluitbare taartendoos stopt. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

      1. Kaatje

        14 juni 2017 at 17:00

        Dank voor je snelle reactie, top!! Groetjes!

  • Saida

    22 juni 2017 at 18:53

    Masha Allah hlik volg je al een tijdje je bent zo duidelijk in alles daarom bedankt en hopelijk meer van jou te zien keep Up the good work

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:39

      Alaikoem salaam Saida,

      Allah ibarkfiek lieve schat! Dankjewel. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Chahrazad

    23 juni 2017 at 01:37

    Hello Faatje,

    Ik heb het recept letterlijk vertaald naar Duits voor mijn tante. Ze zag je overheerlijke ferroche cake en wilt hem zo graag maken. Ben benieuwd of mijn Duits nog goed is en ze een overheerlijke cake krijgt zoals die van jou.

    Kusjes,
    Chahrazad

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:32

      HAllo Chahrazad,

      Aah wat onwijs lief van je zeg! InschAllah wordt het een heerlijke cake! Bedankt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • UmRowayda

    24 juni 2017 at 10:11

    Salaam faatje,

    Kan ik ook een bakvorm van 27x 26 gebruiken? Of heb ik andere teveel beslag. Ik hoop snel antwoord te krijgen wil em namelijk morgen maken inshaAllah.

    Liefs UmRowayda

  • UmRowayda

    24 juni 2017 at 10:36

    Trouwens kan ik ook hazelnoot chocolade (die lekkere nootjes met hazeloot en chocolade erom heen) gebruiken door het beslag.

  • Nahid

    29 juni 2017 at 21:08

    Hey Fatima,

    Ik heb deze heerlijke cake met suikerfeest gemaakt, super lekker. Dankje wel lieve fatima voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      3 juli 2017 at 06:06

      Hallo Nahid,

      Ah wat goed! Heel graag gedaan hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • UmRowayda

    3 juli 2017 at 21:29

    Hallo faatje,

    Jammer dat je mijn vragen niet hebt beantwoord en wel de andere die later hebben gereageert.

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2017 at 06:25

      Hallo UmRowayda,

      Sorry lieverd, dan heb ik je vraag echt niet gezien. Wil je opnieuw je vraag stellen? Dan reageer ik direct.

      Liefs,
      Fatima

      1. UmRowayda

        5 juli 2017 at 17:24

        Hallo faatje,

        zie 4 laatste reactie zo ver hoef je niet te scrollen hihi..

        Xx

  • asma

    12 juli 2017 at 17:32

    Hallo Fatima,

    Ik ben deze cake nu aan het maken, heb het een beetje een andere draai aangegeven. Ik ben alleen de zonnebloem olie vergeten erbij te gieten, terwijl ik die voor me had staan, haha. Wat gebeurt er als de zonnebloemolie ontbreekt?

    Liefs,
    Asma

    1. Fatima El Irari

      14 juli 2017 at 07:39

      Hallo Asma,

      De zonnebloemolie zorgt ervoor dat de cake smeuïg en zacht wordt. Heb je de cake al geproefd?

      Liefs,
      Fatima

  • Samia

    24 juli 2017 at 21:48

    Salam alleikoum Fatima,

    Even een vraagje omtrent de bakvorm. Is de afmeting die je hebt gegeven de binnen of de buitenmaat?

    Alvast bedankt en keep up the good work!!! 😉 (K)

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2017 at 06:14

      Alaikoem salaam Samia,

      Dit is een goede vraag. Ik zou het eerlijk gezegd niet 100% weten, maar ik ga ervanuit dat dit de inhoud is van de vorm, dus de binnenmaat. Succes ermee!

      Liefs,
      Fatima

  • Laura

    12 augustus 2017 at 08:56

    Hij ziet er heerlijk uit en is goed gelukt, maar poeh wat is hij machtig..
    Dit moet je dus maken als je heel veel gasten krijgt 🙂
    Groetjes Laura
    p.s. wat maak jij toch altijd mooie foto’s van je baksels!

    1. Fatima El Irari

      13 augustus 2017 at 11:19

      Hallo Laura,

      Haha jazeker het is geen lichte cake inderdaad! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Dankjewel, dat is lief van je!

      Liefs,
      Fatima

  • Sakina

    18 augustus 2017 at 11:02

    Hey fatima hoeveel keer snij je hem in de lengte en hoeveel keer in de breedte?

    xx sakina

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2017 at 18:04

      Hallo Sakina,

      Ik snijd de cake 5 keer in de breedte en 2 keer in de lengte.

      Liefs,
      Fatima

  • Hodan

    8 september 2017 at 08:28

    Haay masha Allah deze cake is amaziingggg!! Ik heb em lastnight geprobeerd de smaak was egt top maar mn cake werd niet zo zacht.. denk dat het misschien de bakpoeder was? Wij hebben hier (london) geen zakjes bakpoeder dus moest ongeveer guessen hoeveel bakingpowder k erin moest doen. Heb anderhalve teaspoon gebruikt… any tips? Thnxx meid

    1. Fatima El Irari

      8 september 2017 at 08:34

      Hallo Hodan,

      Aah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Ik raad je aan om de volgende keer 2 en een halve theelepel bakpoeder te gebruiken. Jullie hebben zeker van die pakjes bakpoeder toch? :p

      Liefs,
      Fatima

  • Hodan

    11 september 2017 at 16:46

    Aahh bless thnxx! Had idd al t gevoel dat te weinig zou zijn ja, maar dan weet ik het. Yepp van die ronde pakjes en dan kan je lekker gaan schatte hoeveel overal in moet?Lekker handig zkr als we jou heerlijke cakes willen proberen. Thnxx meid! X

    1. Fatima El Irari

      12 september 2017 at 07:24

      Hallo Hodan,

      Haha ja ik begrijp je. Volgende keer beter inschAllah! Xx

  • Layla

    22 oktober 2017 at 16:10

    Hallo Fatima,

    Wat ben ik blij dat je een receptenpagina hebt, kijk er echt vaak op! Je legt alles zo makkelijk en duidelijk uit zodat het haast bijna niet verkeerd kan gaan! Super!

    Ff nog een vraagje over dit recept. Kan ik ook een glazen ovenschaal gebruiken?

    Dank je en keep up the good work!

    Groetjes,
    Layla

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:29

      Hallo Layla,

      Wat lief zeg, dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt ook een glazen ovenschaal gebruiken geen probleem. Succes ermee! Xx

  • Safae

    23 oktober 2017 at 17:50

    Voor de vuling heb ik geen basterd suiker is kristalsuiker ook goed ?

    1. Fatima El Irari

      24 oktober 2017 at 06:07

      Hallo Safae,

      Ja hoor kan ook. Xx

  • Sunita

    1 november 2017 at 13:06

    Hallo Fatima,
    Dank je wel voor deze super lekkere recept. Heb het inmiddels al vaker gemaakt. Heb je toevallig nog een andere cake/ chocolade recept?
    Liefs Sunita

    1. Fatima El Irari

      1 november 2017 at 15:19

      Hallo Sunita,

      Ah wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het recept in de smaak valt. Ik raad je de fudgy brownies aan, zo ontzettend lekker! Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/fudgy-brownies/

  • nina

    5 november 2017 at 15:04

    ik heb de video net bekeken en het ziet er niet eens zo ingewikkeld uit, ik ga het nu maken samen met mijn moeder en ik vind het echt knap van je dat je zoveel dingen kunt bakken mashallah. hopelijk blijf je zolang je kan doorgaan met koken/bakken!

    xx

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:31

      Hallo Nina,

      Dankjewel lieve schat! En het is inderdaad niet moeilijk haha. Succes! Xx

  • linaa

    5 november 2017 at 16:27

    is het roomkaas of smeerkaas want in de video zei je smeerkaas en bij het recept staat roomkaas?
    trouwens je bent een topper!

    xxx

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 07:31

      Hallo Linaa,

      Haha het is echt ROOMKAAS! Sorry, ik zei opeens smeerkaas, maar het is echt ROOMKAAS!(foutje) Succes! Xx

  • Safae

    16 november 2017 at 20:19

    Kan ik ook mascarpone gebruiken voor de vulling?

    1. Fatima El Irari

      18 november 2017 at 08:27

      Hi Safae,

      Ja hoor mascarpone kun je ook gebruiken. Xx

  • Safae

    23 november 2017 at 23:43

    Ik heb het gemaakt heerlijk!

    1. Fatima El Irari

      25 november 2017 at 10:49

      Hi Safae,

      Aah super zeg! Xx

  • amina

    24 november 2017 at 14:46

    Hoi faatje,

    Ik heb thuis een bakvorm van de action liggen van 27×26 cm. Zou ik deze cake daar ook in kunnen maken?

    Liefs,
    Amina

    1. Fatima El Irari

      25 november 2017 at 10:49

      Hi Amina,

      Ja hoor dat kan ook. Xx

  • Leïla

    27 november 2017 at 12:28

    Hey Fatima,

    Moet het 250 GR slagroom zijn of 250 ML bij de chocoladesaus?
    En welke chocolade gebruik ik beter? Puur of melk?

    Dankjewelll! 🙂
    xxx

    1. Fatima El Irari

      27 november 2017 at 12:41

      Hallo Leila,

      Je gebruikt echt 250 gram chocolade en die smelt je dan. Je kunt zowel melk als pure chocolade gebruiken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. Leila

        29 november 2017 at 12:41

        Bedankt maar ik bedoel welk soort chocolade jij mij het best aanraadt om te gebruiken voor deze cake. En ik bedoelde ook voor de slagroom, of ik daar 250 gr of ml moet gebruiken. Omdat ik zie in je omschrijving dat er 250 gr staat

        Groetjes!

      2. Fatima El Irari

        29 november 2017 at 13:45

        Hi Leila,

        Ik raad je de melkchocolade aan. Dus gewoon een reep melkchocolade bijvoorbeeld van AH merk. Je gebruikt 250 ml verse slagroom. Succes! Xx

  • Hahi

    27 november 2017 at 13:17

    Hallo fatima. Kan ik ook maltesers fijn hakken en in de cake mengen of raad je me aan om die cake gewoon zo te maken zonder iets erin te mengen?

    1. Fatima El Irari

      27 november 2017 at 13:26

      Hallo Hahi,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Maar je zou ook Ferrero rocher bonbons kunnen fijnhakken en deze in het beslag kunnen mengen. Maar ook maltesers kun je gebruiken hoor. Succes lieverd! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Hahi

    28 november 2017 at 20:04

    Hey fatima. Ik heb een vraagje. Ik heb een rechthoekige bakvorm van 28 x 7 x 19 cm. Is da te klein voor die taart?

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 07:21

      Hallo Hahi,

      Je zou deze bakvorm ook kunnen gebruiken hoor. Succes! Xx

  • Hahi

    29 november 2017 at 00:07

    Nog een vraagje. Je snijd de cake terwijk die chocolade nog nat is. Wordt het dan geen warboel?

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 07:26

      Hallo Nahi,

      Wanneer ik de chocoladecake door het midden snijd is de cake al helemaal afgekoeld. Dus de cake moet je wel even laten afkoelen. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Hahi

    29 november 2017 at 13:33

    Bedoelde dat je de cake al in stukken sneed terwijl de ganache nog nat is?

    1. Fatima El Irari

      29 november 2017 at 13:46

      Hallo Hahi,

      De chocolade ganache is dan nog wel ietsjes nat, maar stevig genoeg om niet langs de zijkanten te lopen. Dus je zou de cake op dat moment prima kunnen aansnijden.

  • Rayaan

    20 december 2017 at 10:31

    Hai Faatje!
    Dit ziet er zoooo lekker uit! and you are my favorite!!

    Weet jij of er een verschil is wanneer ik gewoon crystal suiker gebruik ipv basterd suiker?
    Thank you!
    Liefs, Rayaan

    1. Fatima El Irari

      20 december 2017 at 10:45

      Hallo Rayaan,

      Haha dankjewel hoor! Je kunt ook gewoon kristalsuiker gebruiken hoor, geen probleem. Succes!

      Groet,
      Fatima

  • Dina

    31 december 2017 at 12:35

    Salaam,

    Heerlijk! Ik ga het zeker uitproberen.
    Maak het niet in welke bakplaat het beslag in kan?
    Ik dacht aan een rond cake bakvorm.

    Ga zo door meiss! Je bent echt geweldig

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2018 at 07:20

      Alaikoem salaam Dina,

      Ja hoor dat kan. Ik raad je dan een ronde bakvorm aan van 24 of 26 cm. Vul het beslag dan tot ongeveer 2 cm onder de rand van de bakvorm. Succes! Xx

  • Noehaila

    27 januari 2018 at 12:02

    Salam lieve Fatima

    Heb een vraag je ik wil deze cake dol graag maken maar me moeder heeft een marokaanse oven ( faran) Hoelang moet die cake daaar ongeveer blijven x

    1. Fatima El Irari

      29 januari 2018 at 06:58

      Alaikoem salaam Nouhaila,

      Bedoel je zo’n rode ronde faran of? En als het goed is, dan is het een elektrische oven toch? Xx

      1. Noehaila

        29 januari 2018 at 07:14

        Salam Fatima.

        Nene het is een grote faran waar ze brood in bakken Hahah Geen elektrische oven, maar er komt echt vuur uit Xxx

      2. Fatima El Irari

        30 januari 2018 at 07:28

        Alaikoem salaam Noehaila,

        Maar werkt deze oven dan wel met een temperatuur meter of? Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen ervaring met het bakken in zo’n soort oven. Ik kan mij wel herinneren dat mijn oma vroeger ook zo’n soort oven had hihi. Xx

      3. Noehaila

        30 januari 2018 at 07:33

        Salam lieve Fatima

        Haha nee geen temperatuur walou
        Maar zal het straks maken en stuur je het eind result door? x

  • Oumaima

    9 februari 2018 at 16:27

    Hey fatima
    mij weer hahaha kan ik inplaats van slagroom creme frash gebruiken

    PS: ik ben een meisje van 13 jaar

    1. Oumaima

      9 februari 2018 at 16:34

      het fatima
      sorry maar dit is een belangerijke vraag kan je inplaats van slagroom bij de chocola ook melk erin doen

      1. Fatima El Irari

        10 februari 2018 at 20:22

        Hallo Oumaima,

        Je bedoelt voor de chocolade ganache toch? Dit kan helaas niet lieverd. Xx

    2. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:22

      Hi lieverd,

      Om chocolade ganache te maken heb je echt slagroom nodig. Xx

  • N.

    10 februari 2018 at 11:15

    Salaam alaikum Fatima, wat ziet dit er heerlijk uit, ik zou hem graag dit weekend willen maken in shaa allah. Nu heb ik wel 1 vraagje is het mogelijk om deze cake ochtends te maken en pas avonds te serveren? Zo ja, hoe pak ik dat aan en hoe kan ik hem het beste bewaren? Lieve groetjes, N.

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 19:13

      Dankjewel lieve schat. Dek de cake af met bijvoorbeeld aluminiumfolie en plaats de cake in de koelkast. Haal de cake wel zeker 1 uur voor serveren uit de koelkast, zodat de cake op kamertemperatuur kan komen. Xx

  • N.

    10 februari 2018 at 11:17

    Oja sorry, nog een vraagje zou ik deze cake ook kunnen maken in een bakvorm van 19×19? Of is het dan verstandiger om het recept te halveren? Ik hoor graag van je! Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 19:11

      Hallo N,

      Dat kan maar zorg er dan wel voor dat je de bakvorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult, zodat de cake niet overloopt. Xx

      1. N.

        12 februari 2018 at 17:08

        Super bedankt voor je reacties!! Ik ga het proberen, heb er zin innnnn 😀

      2. Fatima El Irari

        13 februari 2018 at 06:43

        Geniet ervan! Xx

  • N.

    21 februari 2018 at 10:25

    Hi Fatima, ik heb deze cake gemaakt en hij was echt heerlijk! En dat ondanks dat hij niet helemaal gelukt was.. De chocolade gananche bleef bij mij namelijk maar erg vloeibaar waardoor het in de cake “zonk”. Ik heb het helemaal laten afkoelen zoals in jouw recept stond, weet jij wat er dan toch fout kan zijn gegaan? Uiteindelijk heb ik de cake gegarneerd met lekkere frisse aardbeien en dat pastte er heerlijk bij (aanrader!) We hebben er toch erg van genoten. Dankjewel

    1. Fatima El Irari

      21 februari 2018 at 12:13

      Hallo N,

      Ah goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Mag ik vragen welke chocolade je hebt gebruikt? Xx

      1. N.

        21 februari 2018 at 20:58

        Dank voor je snelle reactie! Ik heb de melkchocolade repen van Albert Heijn huismerk gebruikt, zo ook de slagroom.

      2. Fatima El Irari

        22 februari 2018 at 07:35

        Hallo N,

        Ik raad je aan de volgende keer de chocolate chips te gebruiken van de Jumbo. Deze gebruik ik altijd om chocolade ganache te maken en het lukt altijd. Xx

  • Dunia

    24 februari 2018 at 08:42

    Salaam fatima. Wat een heerlijk recept?
    Ik wil deze graag vandaag maken . Maar ik heb alleen een brownies bakform . Kan ik dat erin doen?

    1. Fatima El Irari

      24 februari 2018 at 09:22

      Alaikoem salaam Dunia,

      Ja hoor dat kan zeker. Als je het bakvorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult, zodat het beslag niet overloopt in de oven. Xx

  • Dunia

    24 februari 2018 at 09:23

    Salaam fatima . Wat een heerlijke recept mashallah ?
    Ik wil deze graag vandaag gaan maken . Maar ik heb alleen een vierkant brownies bakform . Kan ik het ook erin doen?

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 07:51

      Alaikoem salaam Dunia,

      Dankjewel lieve schat. Ja hoor die kun je ook prima gebruiken als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag, zodat het beslag in de oven niet overloopt. Xx

  • Fatima

    2 maart 2018 at 15:56

    Gewoon oven of hete lucht oven?

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2018 at 16:46

      Hi Fatima,

      Gewoon op de normale stand, dus niet op de hete lucht functie. Xx

  • Saar

    18 maart 2018 at 12:20

    kan ik m ook voor volgende dag maken gwn helemaal en hoe bewaar ik m dan t best? En ik heb er 30 nodig moet ik twee keer recept maken of de hoeveelheden ingrediënten verdubbelen en in 1 keer maken? zou wel makkelijker zijn Liefs Saar

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2018 at 09:25

      Hallo Saar,

      De cake kun je afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag en dag zeker 1 uur voor serveren uit de koeling halen. Als je meerdere stuks nodig hebt, dan kun je het recept verdubbelen en dan twee keer apart afbakken. Xx

  • Saar

    18 maart 2018 at 12:22

    o ja en als ik m een dag van te voren maak is ie dan nog net zo lekker als de dag zelfs?

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2018 at 09:25

      Jazeker, de cake is de volgende dag nog lekkerder!

  • Roumie

    12 april 2018 at 14:37

    Als ik het recept halveer, Welke springvorm kan ik dan het beste gebruiken ?

    1. Fatima El Irari

      12 april 2018 at 14:56

      Hi Roumie,

      Als je een springvorm gebruikt, dan raad ik je er een aan met een diameter van 24 of 26 cm. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Pelin

    4 juni 2018 at 08:13

    Hallo faatje

    Super lekkere Dingen maak je .. ik kom zelf uit duitsland . Ik wil heel graag Deze cake maken ..
    ik heb een vraag over die basterd suiker.
    Graag wil ik weten hoe het in duits ? Is dat gewoon puterzucker ? Of speisestärke?

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2018 at 08:38

      Hi Pelin,

      Dankjewel lieverd! Ik heb het even voor je opgezocht, maar ik kan niet echt de juiste Duitse benaming vinden voor basterdsuiker. Maar je kunt de basterdsuiker ook prima vervangen door normale kristalsuiker of zelfs door poedersuiker(puderzucker) Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Pelin

    4 juni 2018 at 08:17

    Salaam faatje

    Super lekker Dingen maak je ..ich wil Deze cake so graag uitproberen
    Ik kom zelf uit duitsland ik heb een vraagje over die basterdsuiker ..
    Hoe heet dat in het duits .. Puderzucker of speisestärke ? Of is het wat anders ?

  • Pelin

    4 juni 2018 at 08:40

    Sorry voor de 2 berichten dat was niet mijn bedoeling

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2018 at 12:59

      Is niet erg hoor!

  • Pelin

    4 juni 2018 at 08:41

    Oki dan ga ik dat zeker proberen
    Dankje

  • Sam

    13 juni 2018 at 15:24

    Dag lieve fatima

    I.p.v. slagroom is het ook mogelijk om kook room te gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2018 at 08:49

      Hi Sam,

      Nee, sorry dat raad ik je echt niet aan. Xx

  • Msx96

    14 juni 2018 at 15:23

    salaam, kan ik ook mascarpone ipv roomkaas gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:53

      Jazeker, dat kan altijd. Xx

  • Amal

    1 oktober 2018 at 09:07

    Salam alaikum fatima, ik heb deze cake gisteren gemaakt. Alleen de ganache bleef vloeibaar. Ik heb er zelfs een extra reep in gedaan daarna, maar nog steeds. Hoe kan dit? Ik heb de melkchocolade van de Lidl gebruikt.. heel jammer, de cake en room waren verder wel goed gelukt. Heerlijk zacht vooral de volgende dag nog beter.

    1. Fatima El Irari

      2 oktober 2018 at 18:22

      Alaikoem salaam Amal,

      Ik raad je aan om of chocolate chips te gebruiken voor de chocolade ganache of een chocoladereep van goed kwaliteit. Zelf heb ik de chocoladerepen van de Lidl ook geprobeerd en ook bij mij bleef de ganache vloeibaar.

  • Cheryl

    17 november 2018 at 08:12

    Goedemorgen Fatima,
    Super leuk al deze recepten zeg!!
    Even een vraagje, kun je de cake ook vullen met botercreme?

    Gr Cheryl

    1. Fatima El Irari

      19 november 2018 at 10:07

      Hi Cheryl,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, je kunt de cake ook vullen.❤️

      1. Cheryl

        22 november 2018 at 18:15

        Super dank je wel. Sorry voor het 2 x plaatsen van een reactie.
        Bedankt voor je reactie 🙂

      2. Fatima El Irari

        22 november 2018 at 18:58

        Is niet erg hoor! Xx

  • Cheryl

    17 november 2018 at 11:49

    Goedemiddag Fatima,

    Super leuk al die recepten.
    Je doet het echt geweldig.
    Even een vraagje, kun je ook boter crème gebruiken voor de vulling?
    Gr Cheryl

  • Petra Veldhuis

    10 december 2018 at 14:43

    Hallo, bedankt voor je leuke filmpje.
    Graag hoor ik hoeveel bastard suiker ik moet gebruiken voor de slagroom en roomkaas. In totaal 3 eetlepels maar is het dan 1,5 voor elke product?
    En als ik bijv. Ferrero bonbons of maltesers in het beslag wil toevoegoen hoeveel gram of stuks kan ik het beste aanhouen.
    Gr. Petra

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 14:48

      Hi Petra,

      Graag gedaan! Je gebruikt inderdaad 1.5 eetlepels basterdsuiker voor de roomkaas en 1.5 eetlepels voor de slagroom.❤️

  • Petra

    10 december 2018 at 14:51

    Hallo,
    Ik zie dat ik 3 eetl bastard suiker nodig heb maar hoeveel daarvan is voor de slagroom en hoeveel voor de roomkaas?
    Groetjes Petra

  • Petra

    10 december 2018 at 14:53

    oh sorry voor de dubbele berichten. Ik kreeg eerst een fout melding.

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 15:32

      Is niet erg!

  • Meisa

    27 januari 2019 at 08:42

    Hey het ziet er echt super lekker uit ik ga het vandaag zeker makken alleen ik had een vraagje kan je ook plaats van smeerkaas monchou gebruiken❤️

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2019 at 14:12

      Hi Meisa,

      Jazeker, je kunt ook monchou gebruiken.❤️

  • Zara

    5 maart 2019 at 11:55

    Hallo Fatima,

    Ik vroeg me af of er een alternatief is voor vanillesuiker. Kan je het weglaten of het vervangen door een ander product? Ik hoor graag van je!

    Shokran,

    Zara

    1. Fatima El Irari

      5 maart 2019 at 18:19

      Hi Zara,

      Je kunt vanillesuiker vervangen door kristalsuiker. Xx

  • Tugba

    7 april 2019 at 15:32

    Hoi Fatima,

    Ik heb zojuist deze taart gemaakt he alleen ben ik heel benieuwd naar iets. Ik vroeg het ook al aan een AH medewerker maar die ging ook twijfelen, jij weet het vast wel. Is roomkaas nou hetzelfde als zuivelspread? Ik heb voor de zekerheid maar philadelphia gekocht maar twijfelde met die zuivelspreads van de AH eigen merk. Wat is het verschil en kunnen we als er roomkaas staat standaard zujvelspread kopen?

    Groet, Tugba

    1. Fatima El Irari

      7 april 2019 at 15:34

      Hi Tugba,

      Jazeker, de zuivelspread kun je ook gebruiken hoor. Als het maar naturel is.??❤️

      1. Tugba

        8 april 2019 at 07:27

        Fijn om te weten thanks!

  • Nous

    21 april 2019 at 14:04

    Beste fatima,
    Ik wil de cake graag maken voor mijn bezoek,
    Ik wil het graag een dag van te voren maken, en dan in de koelkast bewaren, is het dan beter als ik de ganache pas de volgende dag erop doe ? Zodat het niet hard word in de koelkast, heb jij voor mij anders een betere tip?
    Alvast heel erg bedankt ❤️

    1. Fatima El Irari

      21 april 2019 at 21:55

      Beste Nous,

      Je kunt zowel de cake als chocolade ganache een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De chocolade ganache wordt wel stevig, maar niet overdreven hard. Succes!??❤️

  • mila

    8 mei 2019 at 22:35

    Hey faatje,

    Kan ik de cake van te voren maken en in de koelkast doen, en dan de volgende dag de ganache maken en erop doen? is dat niet een betere optie dan de cake en ganache een dag van te voren te maken en dan afgedekt in de koelkast te bewaren? En nog een vraag zou ik bij de roomvulling een lepel nutella kunnen bij toevoegen word het dan lekker of beter niet? en blijft de cake wel lekker als hij een nachtje in de koelkast zit? alvast bedankt lieverd.

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 07:59

      Hi Mila,
      Je kunt zowel de cake een dag van tevoren maken en de volgende dag de ganache erop of zelf de cake en ganache al klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren, dus kan beiden. Je kunt Nutella toevoegen, maar de vulling kan hierdoor wel zachter worden. Ik vind een cake de volgende dag altijd nog lekkerder, dus je kunt altijd een dag van tevoren een cake bakken.

  • mila

    8 mei 2019 at 22:41

    Kan ik klopfix bij toevoegen bij de roomvulling? of is dat geen goed idee?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 07:59

      Hi Mila,

      Zou ik niet doen.

  • Mila

    9 mei 2019 at 18:56

    Lieverd. Ik heb de cake gemaakt alleen heb voor de room vulling monchou gebruikt is dat erg? Kan ik morgen de ganache erop doen en dan in de koelkast stoppen of als ik de ganache dr op heb gedaan moet ik het gewoon op kamertemperatuur laten staan?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 19:19

      Hi Mila,

      Monchou kan ook hoor. Morgen kun je de ganache erop doen en eventueel in de koelkast bewaren. Xx

  • Soukkiii

    11 mei 2019 at 15:26

    Salam Fatima

    Ik vraag is het probleem als ik de melk vergeet bij toevoegen.
    Maak het veel verschil?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2019 at 18:10

      De melk zorgt ervoor dat je beslag iets vloeibaarder en lichter wordt. Is het gelukt?

      1. Zakia

        27 mei 2019 at 16:13

        Wie groß ist die Backform 30×28? Smehli chhal kbir l9azdir

      2. Fatima El Irari

        27 mei 2019 at 22:31

        Alaikoem salaam,

        35×24 cm ❤️

  • Tamar

    28 mei 2019 at 09:45

    Haai Fatima,

    Ik heb een vraagje van waar is jou bakvorm.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2019 at 10:48

      Hi Tamar,

      Deze komt van de Hema.

  • Tugba

    31 augustus 2019 at 06:17

    Hoi Fatima,

    Heb deze taart meerdere keren gemaakt (en heeel veel complimenten gekregen 🙂 ) nu het volgende. Wil deze taart dus voor mijn dochter haar 1e verjaardag maken maar is de thema wit.

    1. Word deze taart denk je even lekker als ik witte chocolade gebruik? (Mn gevoel zegt namelijk van niet)
    2. Ik ga proberen een dubbele te maken dus alles x2. Handig denk je?

    Groet

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2019 at 08:28

      Hi Tugba,

      Aah wat goed om te lezen dat deze taart zo goed in de smaak valt bij jullie! Je kunt witte chocolade ganache maken, maar houd er wel rekening mee dat deze ganache zoeter is. Je kunt voor de rest het recept gewoon verdubbelen geen probleem. Succes en heel veel plezier! Xx

  • Amanda

    2 december 2019 at 13:15

    Doe je geen Ferrero door het beslag of iets heen? Alleen maar 1tje er boven op?

    Liefs amanda

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:41

      Hi Amanda,

      Nee, dit doe ik niet maar mag natuurlijk altijd. Je kunt bijvoorbeeld 4 Ferrero Rocher in stukjes hakken en door het beslag spatelen.

  • Amanda

    20 december 2019 at 08:52

    Nog een vraagje..
    Als ik mascarpone gebruik moet ik dan alsnog de
    250 ml slagroom
    1.5 etl. basterdsuiker
    200 gr. MASCARPONE
    1.5 etl. basterdsuiker
    AANHOUDEN.?
    Of hoef ik niks aan de mascarpone toe te voegen?

    1. Fatima El Irari

      20 december 2019 at 08:56

      Hi Amandan,

      Gewoon precies het recept aanhouden, alleen dan de roomkaas vervangen door mascarpone.

  • Souhaila

    15 januari 2020 at 14:29

    Hi Fatima,

    Welke chocoladereep gebruik jij. Ik ben echt bang dat ik verkeerde pak….

    Gr.
    Sou

    1. Souhaila

      15 januari 2020 at 14:32

      Oh ik zie het al sorry! Ik heb iets wat erop lijkt van karina. Jij hebt delicate.. Naja melkchoco is melkchoco toch hihi

      1. Fatima El Irari

        15 januari 2020 at 15:02

        Hi Souhaila,

        Zelf gebruik ik vaak de chocoladereep van jumbo of van de Albert Heijn eigen merk.👍🏼❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept