Ferrero Rocher Bonbons

19 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Wie kent de verslavend lekkere Ferrero Rocher bonbons nou niet! Wist je dat je deze lekkere bonbons ook heel simpel zelf kunt maken? Je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig én de oven heb je voor dit lekkers niet nodig, ik zeg aan de slag!

Print recept

Ferrero Rocher Bonbons

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 150 gram Penny wafels
  • 80 gram Nutella
  • 200 gram melkchocolade, gesmolten
  • 150 gram hazelnoten, gehakt

Extra:

  • Nutella
  • handvol hazelnoten

Bereidingswijze:

Ferrero Rocher mengsel:

  • 1)

    Verkruimel de Penny wafels met de hand in een ruime kom.

  • 2)

    Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.

  • 3)

    Voeg de Nutella met Ferrero Rocher smaak erbij.

  • 4)

    Meng dit mengsel goed met je handen tot een stevig mengsel.

  • 5)

    Het mengsel is goed als je het samenknijpt en het niet uit elkaar valt.

  • 6)

    Dek de kom af en zet het koekjes mengsel voor 10 minuten in de koelkast.

Bonbons vormen:

  • 1)

    Rol ongeveer 15 gram van het koekjes mengsel tot een bol.

  • 2)

    Druk het bolletje plat en leg in het midden een hazelnoot.

  • 3)

    Verdeel bovenop de hazelnoot een halve theelepel Nutella.

  • 4)

    Vouw de zijkanten naar het midden en rol het bolletje glad.

  • 5)

    Leg de bonbon op een bord met bakpapier en zet voor nog eens 10 minuten in de koelkast.

Bonbons dopen in chocolade:

  • 1)

    Breek de chocolade in een hittebestendige kom

  • 2)

    Smelt de chocolade au bain marie op middelhoog vuur.

  • 3)

    Haal de kom van het vuur en voeg de extra gehakte hazelnoten erbij.

  • 4)

    Roer de hazelnoten bij de chocolade en laat het afkoelen voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Pak de Ferrero Rocher bonbons erbij en doop ze met een vork door de chocolade.

  • 6)

    Laat overtollige chocolade afdruppen en laat de bonbons weer opstijven in de koelkast.

  • 7)

    Serveer de bonbons op kamertemperatuur en genieten maar!

22 Comments

  • Canan

    19 mei 2020 at 16:45

    Fatima,

    Misschien een stomme vraag, maar hoe weeg jij de 80 gram nutella?
    In een kommetje gewoon en dan op een keukenweegschaal neem ik aan?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 10:03

      Hi Canan,

      Ja, ik weeg het in een kommetje op de keukenweegschaal. Xx

  • Michaela

    19 mei 2020 at 17:00

    Salam Fatima, kan je de hazelnoot ook weg laten? Ziet er heerlijk uit xx
    Ps al je recepten btw 😍

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 10:03

      Hi Michaela,

      Ja, hoor die kun je ook weglaten. Aah lief, dankjewel! Xx

      1. Prinsesje

        20 mei 2020 at 18:16

        Hoi Fatima,
        Het plakt bij mij niet heb ik misschien te veel chocolade gedaan of juist te weinig.

      2. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 11:34

        Als het niet plakt, dan mag je er iets meer chocoladepasta bijdoen. Welke koekjes heb je gebruikt? Het kan zijn dat die koekjes iets te droog zijn.

      3. Naad

        20 mei 2020 at 18:21

        Salaam Fatima. Hoe kan ik deze bonbons het best bewaren? In de koelkast of mag dit ook buiten de koelkast..

      4. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 11:34

        Hi Naad,

        Je kunt de bonbons ook buiten de koelkast bewaren op een koele plek. Anders gewoon afgedekt in de koelkast.

    2. Sara

      20 mei 2020 at 15:25

      Ik wil 36 bombons maken. Moet ik dan alle hoeveelheden keer 3 doen?

      1. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 11:27

        Hi Sara,

        Ja, dat zou ik wel doen. Of je verdubbelt het recept ene keer en maakt de bonbons iets kleiner. Xx

  • Myriam

    20 mei 2020 at 11:14

    Hoi Fatima,
    Weer heerlijk zoals altijd!
    Gaat hier ook nog wat forrero rocher in? Of is het alleen nutela? Want er staat achter nutela nog forrero rocher l

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:22

      Hi Myriam,

      Bedankt lieverd! Ik gebruik hiervoor Nutella waarin stukjes ferrero rocher zitten, maar ik heb dus begrepen dat dit standaard in alle Nutella zit haha.

  • Esma

    20 mei 2020 at 15:56

    Hi Fatima. Kun je deze ook in die siliconen vormpjes maken en dat je ze daarna dompelt in chocolade?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:28

      Hi Esma,

      Ja, hoor dat kan zeker. Leuk idee ook!

  • Delia

    20 mei 2020 at 18:25

    Hey faat!

    Wat bedoel je met, Nutella met Ferrero Roche smaak?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:35

      Hi Delia,

      Ik bedoel hiermee gewoon Nutella. Ik dacht dus dat je ook Nutella had zonder ferrero rocher stukjes erin, haha.

  • Amel

    21 mei 2020 at 02:40

    Hi Fatima,
    Heb je weer lekkers voor ons😁

    Wat bedoel je precies met Nutella ferrero rocher?

    beiden 80 gr?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:41

      Hi Amal,

      Haha dankjewel! Je hebt geowon 80 gram Nutella nodig. Ik dacht dus dat er ook een Nutella was zonder ferrero rocher, maar dat is dus niet zo.

      1. Safae

        21 mei 2020 at 11:53

        Kan ik hazelnoten ook vervangen door iets anders? Zo ja, wat dan?

      2. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 12:14

        Hi Safae,

        Ja, hoor je kunt bijvoorbeeld ook ongezouten pinda’s gebruiken.

  • Hajar

    21 mei 2020 at 19:57

    Hoi Fatima,

    Waar voeg je de 150 gr hazelnoten bij? Want ik zie bij de stappen dat je alleen wat gehakte hazelnoten bij de gesmolten chocolade voegt.

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2020 at 09:36

      Hi Hajar,

      De 150 gehakte hazelnoten voeg je toe bij de gesmolten chocolade. En de extra hazelnoten gebruik je extra in de ferrero rocher bonbon.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept