Farfalle met Garnalen en Asperges

Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Farfalle met Garnalen en Asperges
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram reuze garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 350 gram pasta, naar keuze
- 50 gram roomboter, ongezouten
- 1 ui , fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje groene asperges
- handvol verse basilicum , grof gehakt
- sap van een limoen
- 100 ml pastawater
Bereiding:
Bereid de garnalen voor:
- 1)
Maak de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier.
- 2)
Kruid de garnalen aan beide kanten met zout, zwarte peper en paprikapoeder. Zet opzij.
Pasta koken:
- 1)
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- 2)
Giet de pasta af en bewaar 100 ml pastawater.
Garnalen bakken:
- 1)
Verhit de roomboter in een ruime koekenpan.
- 2)
Bak de garnalen in 2–3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- 3)
Bak ui en knoflook in dezelfde pan, eventueel met een extra klontje boter als dat nodig is.
- 4)
Was de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf (ongeveer 2 cm van de onderkant).
- 5)
Snijd de rest van de asperges in stukken van ongeveer 3–4 cm.
- 6)
Voeg dan de stukjes groene asperge toe en bak deze 4–5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- 7)
Voeg de garnalen terug in de pan en breng het geheel verder op smaak met wat extra zout, chilivlokken en zwarte peper.
- 8)
Voeg de pasta en 100 ml pastawater toe en roer goed door, zodat alles bedekt is.
- 9)
Laat 1–2 minuten doorwarmen en roer het goed door.
- 10)
Voeg de gehakte basilicum toe en besprenkel met limoensap naar smaak. Eet smakelijk!