Farfalle met Garnalen en Asperges

25 mei 2025Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Op zoek naar een lichte, smaakvolle pastamaaltijd met een zomerse twist? Deze farfalle met garnalen, knapperige groene asperges en een vleugje limoen is precies wat je nodig hebt. De sappige garnalen worden eerst gekruid en gebakken voor extra smaak, waarna alles samenkomt in één pan met boter, knoflook en verse basilicum. Heerlijk fris, een tikje pittig, en binnen no-time op tafel. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een gezellige diner met vrienden!
Print recept

Farfalle met Garnalen en Asperges

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram reuze garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 350 gram pasta, naar keuze
  • 50 gram roomboter, ongezouten
  • 1 ui , fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje groene asperges
  • handvol verse basilicum , grof gehakt
  • sap van een limoen
  • 100 ml pastawater

Bereiding:

Bereid de garnalen voor:

  • 1)

    Maak de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier.

  • 2)

    Kruid de garnalen aan beide kanten met zout, zwarte peper en paprikapoeder. Zet opzij.

Pasta koken:

  • 1)

    Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 2)

    Giet de pasta af en bewaar 100 ml pastawater.

Garnalen bakken:

  • 1)

    Verhit de roomboter in een ruime koekenpan.

  • 2)

    Bak de garnalen in 2–3 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  • 3)

    Bak ui en knoflook in dezelfde pan, eventueel met een extra klontje boter als dat nodig is.

  • 4)

    Was de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf (ongeveer 2 cm van de onderkant).

  • 5)

    Snijd de rest van de asperges in stukken van ongeveer 3–4 cm.

  • 6)

    Voeg dan de stukjes groene asperge toe en bak deze 4–5 minuten tot ze beetgaar zijn.

  • 7)

    Voeg de garnalen terug in de pan en breng het geheel verder op smaak met wat extra zout, chilivlokken en zwarte peper.

  • 8)

    Voeg de pasta en 100 ml pastawater toe en roer goed door, zodat alles bedekt is.

  • 9)

    Laat 1–2 minuten doorwarmen en roer het goed door.

  • 10)

    Voeg de gehakte basilicum toe en besprenkel met limoensap naar smaak. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept