Ook dol op homemade burgers? Dan moet je deze onweerstaanbare Falafel Burger echt eens proberen! De burger is gemaakt van kikkererwten, zongedroogde tomaten en lekker veel kruiden.
Falafel Burger
Prep time: 30 minuten
Cook time: 5 minuten
Serves: 4 stuks
Falafel Burger
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 5 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
Voor de falafel:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- bosje verse peterselie
- 1 eetlepel zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel tomatensaus
- 1/2 theelepel sambal
- 1/2 theelepel groene peperkorrels
- 1 citroen uitgeperst
- 150 gram kikkererwten, uit pot
- 100 gram bloem
Extra:
- broodjes
- sla
- tomaat
- rode ui
Bereidingswijze:
- 1)
Voor het maken van de falafel voeg je in de keukenmachine de ui, knoflook, peterselie, zongedroogde tomaten, zout, komijnpoeder, tomatensaus, sambal, peperkorrels en de citroensap toe. Mix het op middelhoge snelheid tot een grove puree.
- 2)
Open de keukenmachine en voeg de kikkererwten erbij. Maal het nog eens grof samen.
- 3)
Roer de bloem erbij tot het mengsel niet meer plakt. Vorm vervolgens met je handen vier burgers en leg ze op een bord met bakpapier. Zet de falafel burgers voor 10 minuten in de koelkast voordat je ze afbakt.
- 4)
Extra tips&tricks:
- Als je een knapperige burger wilt, dan kun je de falafel burger het beste paneren.
- De falafel burgers kun je ook invriezen.
26 Comments
Firdaws
10 maart 2020 at 14:30
assalamu aleikum, barak Allaahu fieki voor het recept! Kun je de zongedroogde tomaten vervangen of weglaten? En zou je bloem kunnen vervangen met rijstmeel?
Fatima El Irari
10 maart 2020 at 14:31
Alaikoem salaam Firdaws,
Ja, hoor je kunt de zongedroogde tomaten weglaten en de bloem vervangen door rijstmeel. Xx
Anna Wilmink
10 maart 2020 at 20:14
Klinkt heerlijk! Zou je de burger ook kunnen invriezen?
Fatima El Irari
10 maart 2020 at 22:47
Hi Anna,
Ja, hoor je kunt ze ook makkelijk invriezen.
Nina
10 maart 2020 at 16:33
Hoi Fatima. Bij mij werden ze na het bakken erg deeg achtig. Toen ik minder bloem erbij deed waren ze juist wat plakkerig waardoor ik wat extra bloem heb gebruikt. Weet jij wat ik hier tegen kan doen?
Groetjes x
Fatima El Irari
10 maart 2020 at 18:52
Hi Nina,
Als het mengsel nog iets te plakkerig is, dan kun je extra bloem toevoegen. Als ze deeg achtig waren, dan moesten ze waarschijnlijk iets langer door gebakken worden. Xx
Wilma
10 maart 2020 at 22:48
Hallo Fatima,
Vandaag uitgeprobeerd en het was echt lekker! Bedankt voor je receptje.
Groetjes,
Wilma
Fatima El Irari
11 maart 2020 at 09:52
Hi Wilma,
Wat leuk! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt en graag gedaan. Xx
Julie
10 maart 2020 at 22:48
Was lekker! Mijn vriend dacht zelfs dat we kip aan het eten waren HAHA!
Fatima El Irari
11 maart 2020 at 09:52
Hi Julie,
Haha, wat grappig! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Xx
Malak
10 maart 2020 at 22:48
Ga het proberen, bedankt!
Fatima El Irari
11 maart 2020 at 09:51
Hi Malak,
Graag gedaan!
Dina
11 maart 2020 at 11:37
Hi Fatima dank je wel voor het recept ik ga het vandaag maken.
I.p.v. een burger ga ik kleintjes maken , heb je tips voor een saladebar erbij zoals in een falafelzaakje
Tot nu toe heb koolsla wortel
Fatima El Irari
11 maart 2020 at 12:40
Hi Dina,
Ook lekker! Bedoel je gewoon een salade? Ik serveer er vaak een groene salade bij van komkommer, tomaat, rode ui en eventueel mais.
Saida
11 maart 2020 at 19:39
Salam fatima
Ik heb je burger gemaakt vandaag, was erg lekker. Alleen ik vond hem erg zacht…. hoort dat zo
Fatima El Irari
13 maart 2020 at 09:43
Alaikoem salaam Saida,
Ah goed pom te horen! Als je een knapperige burger wilt, dan kun je de falafel burger het beste paneren. Dus wanneer je de falafel burgers hebt gevormd haal je ze door bloem, geklutst ei en dan door paneermeel. Xx
Melissa Penning
19 maart 2020 at 21:12
Ik heb ze vandaag gemaakt, was heerlijk! Bedankt voor het recept 😊 Horen ze van binnen nog een beetje zacht te zijn of waren ze dan niet ‘gaar’ genoeg? De buitenkant had wel een mooi bruin korstje. En smaakte prima!
Fatima El Irari
20 maart 2020 at 10:00
Hi Melissa,
Ah goed om te horen! Van binnen zijn ze wel ietsjes zacht, maar niet te zacht. Als ze echt heel zacht zijn, dan is de falafel misschien iets te snel gebakken op hoog vuur.
Liefs,
Fatima
Loubna
20 maart 2020 at 12:29
Hey Fatima,
Ziet er goed uit, wil het va daar uitproberen maar klein vraagje heb geen kikkererwten thuis liggen.. Kan ik het ook zo maken zonder?
Alvast bedankt
Xx
Fatima El Irari
20 maart 2020 at 18:11
Hi Loubna,
Bedankt lieverd! Om falafel te maken heb je wel echt kikkererwten nodig.
Fatima
17 april 2020 at 13:30
Heyy! Ik wil vandaag deze falafel burger uitproberen. Alleen zie ik bij de benodigdheden gehakt staan, maar zie ik dat niet terug komen bij de berieidingswijze. Hoe moet je dat precies doen?
Groetjes!
Fatima El Irari
17 april 2020 at 15:01
Hi Fatima,
Ik bedoel hiermee dat je de zongedroogde tomaten moet hakken, dus geen gehakt. Xx
Ouiam
25 april 2020 at 12:55
Hi Fatima,
Hoeveel burgers krijg je uit dit recept?
xx Ouiam
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:02
Hi Ouiam,
Uit de recept haal ik 4 middelgrote burgers. Xx
Sarah
28 april 2020 at 17:34
Hey dit ziet er heel lekker uit, ik heb een vraagje kan ik er ook kipfilet bij doen en als k het er bij doe hoe moet ik dat doen. Moet ik de kip mixen zodat het samen kan met de rest?
Fatima El Irari
28 april 2020 at 18:38
Hi Sarah.
Dankjewel! Ja, je kunt de kip ietsjes mee malen met de kikkererwten.