Falafel Bowl

21 maart 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 2 personen

Zin in een simpele en gezondere maaltijd vanavond? Dan zit je met deze falafel bowl helemaal goed! Deze groene salade met zelfgemaakte knapperige falafel is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook nog eens in no time op tafel! De combinatie van de frisse salade met de lekkere bite van de falafel maakt heel deze salade tot een feestje!

 

Print recept

Falafel Bowl

  • Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten:

Falafel:

  • 300 gram kikkererwten , (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 eetl. peterselie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. verse limoensap
  • zonnebloemolie , om in te frituren

Ook nodig:

  • sla , naar keuze
  • komkommer
  • cherrytomaten

Yoghurtdressing:

  • 4 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. milde olijfolie
  • 1 theel. dijonmosterd
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 theel. gedroogde munt

Bereidingswijze:

Falafel:

  • 1)

    Voeg alle ingrediënten toe in de keukenmachine en maal alles op hoge snelheid tot een geheel

  • 2)

    Mocht het mengsel nog iets te plakkerig zijn, dan kun je er een extra eetlepel bloem aan toevoegen.

  • 3)

    Schep het mengsel uit de kom en rol er schijfjes van.

  • 4)

    Zet de schuifjes falafel op een bord met bakpapier en zet ze in de koelkast voor 15 minuten.

  • 5)

    Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en frituur de falafel mooi goudbruin en gaar.

  • 6)

    Leg de falafel op een stuk keukenpapier om uit te lekken.

  • 7)

    Meng in een schaal de rauwkost samen en verdeel de falafel bovenop.

  • 8)

    Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing samen en serveer met de salade. Enjoy!

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept