Energy Balls (lactatiekoekjes)

6 juni 2024Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time:

Serves: 10 stuks

Deze koekjes zitten boordevol voedingsstoffen die je lichaam energie geeft en de melkproductie ondersteunt als je borstvoeding geeft. Ik eet deze koekjes nu al vanaf de geboorte van Noah en bij mij werkt het echt goed voor de melkproductie.

Print recept

Energy Balls (lactatiekoekjes)

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout vlokken
  • 80 gram lijnzaad
  • 80 gram chocolate chips
  • 100 gram cranberry's
  • 2 eetl. chiazaad
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 150 gram honing
  • 200 gram 100% pindakaas naturel
  • snuf zout

Bereidingswijze:

  • 1)

    Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng met een lepel of met de hand tot alles gemengd is.

  • 2)

    Is het mengsel te droog? Voeg dan wat extra pindakaas toe.

  • 3)

    Is het mengsel te nat? Voeg dan een beetje extra havermout toe.

  • 4)

    Rol balletjes van het mengsel en leg ze op een stuk bakpapier.

  • 5)

    Leg minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. Koel zijn de balletjes het lekkerste. Eet smakelijk!

10 Comments

  • Leoniek Bevaart

    6 juni 2024 at 13:09

    Mijn zoon heeft een notenallergie kan je ook iets anders gebruiken ipv pindakaas

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2024 at 22:31

      Hi Leoniek,

      Je zou ook enkel honing kunnen gebruiken of bijvoorbeeld dadelpasta.

  • Loubna

    6 juni 2024 at 18:02

    Oh heerlijk deze ga ik proberen! Hoeveel koekjes krijg jij er ongeveer uit met deze hoeveelheden?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2024 at 22:31

      Hi Loubna,

      Ik gebruikte een ijslepel om er bolletjes van te maken en kreeg er 10 stuks uit. Xx

      1. Melissa

        9 juni 2024 at 17:46

        Kan je deze koekjes ook van te voren maken en invriezen?

      2. Fatima El Irari

        16 juni 2024 at 20:27

        Hi Melissa,

        Jazeker, dat kan. Als je ze maar luchtdicht verpakt.

  • María

    9 juni 2024 at 09:27

    Echt erg lekker! Mag ik vragen hoelang dit houdbaar blijft en wat de beste manier van bewaren is? Na het opstijven in de koelkast laten? Of mag het ook in een hermetische pot op een donkere plek? Trouwens ook heel lekker door de yoghurt 🙂

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:28

      Hi Maria,

      Zelf bewaar ik ze altijd in een afgesloten glazen pot en dan in de koelkast. Heb ze zelf nog niet eerder op een donkere plek bewaard, maar ik denk dat dit geen kwaad kan, als het maar geen warme plek is. Klopt, door de yoghurt is ook echt heel lekker!

  • Mery

    12 juni 2024 at 05:41

    Hoe kan ik deze het beste bewaren? In een hermetische pot in of buiten de koelkast? Dankjewel!

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:26

      Hi Mery,

      Zelf bewaar ik ze in een afgesloten glazen pot en dan in de koelkast.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept