Echiladas met Pittige Gehakt

23 oktober 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Verras je familie vanavond met deze heerlijke enchiladas met pittige gehakt vulling! Ze zijn heel eenvoudig te maken, dus top voor een doordeweekse avond. Serveer er nog een frisse salade bij en je maaltijd voor vanavond is compleet!.

Ingrediënten: (6 stuks)
Gehakt marinade:
  • 400 gr. gehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1 etl. zonnebloemolie
Tomatensaus:
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 390 gr. Heinz tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • verse peterselie
Extra:
  • geraspte kaas of mozzarella
  • tortilla wraps
  • saus naar keuze
Bereiding:
Stap 1.

Marineer het rundergehakt met de knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, zwarte peper, harissa kruiden en de zonnebloemolie en zet het gehakt apart voor minstens 30 minuten. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul voor 2-3 minuten. Voeg de ui, rode paprika en de groene paprika erbij en bak de groenten aan tot ze iets zachter zijn. Voeg de tomatenblokjes erbij en roer het door. Plaats de deksel op de pan en kook voor 5-8 minuten tot de tomatensaus goed is ingedikt.

Stap 2.

Wanneer de tomatensaus mooi is ingedikt voeg je de mais en nog wat vers gesneden peterselie toe en roer je het door. Schep ongeveer twee volle eetlepels van de vulling in het midden van de wraps en verdeel het in de lengte. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ovenschaal en vul de overige enchiladas. Verdeel bovenop de enchiladas wat vulling en strooi er bovenop nog een laagje geraspte mozzarella of kaas. Zet de enchiladas voor 10-12 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten. serveer er een frisse salade bij en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

20 Comments

  • Hafida

    23 oktober 2019 at 11:39

    Salaam wa3leykom, bedankt voor het recept! Ik had nog 1 vraagje…kan je ipv van de tomatenblokjes ook iets anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2019 at 13:06

      Hi Hafida,

      Graag gedaan! Ja, je kunt ook enkel fijne tomatensaus gebruiken. Xx

  • Yasmina

    27 oktober 2019 at 07:22

    Salaam faatje.

    Ik vroeg me af wat voor soort saus heb je gebruikt ?

    1. Fatima El Irari

      27 oktober 2019 at 13:23

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Ik serveer er knoflooksaus en chilisaus bij. ♥️

  • Simone

    21 november 2019 at 12:24

    Heb het gemaakt en het was inderdaad super easy en heel lekker! Dank je wel voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:16

      Hi Simone,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en graag gedaan!

      Liefs,
      Fatima

  • R.

    11 december 2019 at 15:07

    Ik heb dit nu al een paar keer gemaakt en het is echt super lekker!

    1. Fatima El Irari

      11 december 2019 at 17:23

      Hi R,

      Ah wat goeddoe te horen! Ik ben blij dat het zo in de smaak valt.

      Liefs,
      Fatima

  • Nisrin

    16 december 2019 at 12:16

    Hi, deze zien er zo lekker uit! Ik wil ze echt gaan proberen, maar ik heb een vraagje. Zou je ipv gehakt ook kipstukjes kunnen gebruiken?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 13:04

      Hi Nisrin,

      Ja, je kunt gehakt ook vervangen door kip.👍🏼❤️

  • Nicky

    30 april 2020 at 15:34

    Hoi Fatima
    Kan tomatenpuree ook?

    Groetjes Nic

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:23

      Hi Nicky,

      Ja, kan ook alleen is tomatenpuree wel iets zuur van smaak. Je kunt de tomatenpuree verdunnen met water.

  • Barbara

    7 mei 2020 at 12:54

    Hallo,

    Dat ziet er heerlijk uit en ga ik vanavond maken.
    Kan je de tomatenblokjes ook vervangen voor verse formaten? En moet ik dan dezelfde hoeveelheid nemen?

    Alvast bedankt.

    Groetjes Barbara

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:27

      Hi Barbara,

      Dankjewel! Ja, hoor dat kan ook en inderdaad gewoon dezelfde hoeveelheden nemen. Xx

  • Jessica Marsman

    8 mei 2020 at 17:54

    Heeeel lekker recept, dankjewel! Ik heb zelf nog harissa door de tomatenblokjes gedaan om het iets pittiger te maken 🙂

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 22:22

      Hi Jessica,

      Ah lekker! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt.

  • Paul van den Elzen

    11 maart 2021 at 20:07

    Had vandaag zin om iets lekkers en nieuws te proberen. Ik herinnerde dat mijn collega Oussama je recepten lekker vond dus hier ben ik en volledig eens.
    Zeer bedankt voor je recept Fatima.

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:08

      Hi Paul,

      Ah wat leuk! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.

  • Hugo

    30 augustus 2023 at 22:01

    Dit was echt heel erg lekker, bedankt!!!!
    Groet Hugo

    1. Fatima El Irari

      31 augustus 2023 at 10:01

      Nou wat fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Graag gedaan Hugo.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept