Eenpansgerecht met Rijst en Kipkluifjes

29 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Zin in een simpele maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat? Probeer eens deze eenpansgerecht met rijst en kipkluifjes! Super simpel om te maken, erg lekker en je hebt er ook nog eens maar een pan voor nodig, scheelt weer in de afwas, haha!

Print recept

Eenpansgerecht met Rijst en Kipkluifjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram kipkluifjes
  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 tomaat , in blokjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 gele paprika, in blokjes
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje kippenbouilion
  • handvol erwten

Kruiden:

  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel witte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Maak de kipkluifjes grondig schoon en leg ze in een diepe hapjespan.

  • 2)

    Voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander en alle kruiden erbij.

  • 3)

    Giet de olijfolie en de zonnebloemolie erbij en bak de kip omscheppend voor 3-5 minuten.

  • 4)

    Voeg de tomaat, wortelen en de paprikastukjes erbij en bak het mee voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Spoel de rijst om onder koud water voeg het toe in de pan en schep de rijst door.

  • 6)

    Voeg de tomatensaus erbij en bak het voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Verkruimel het blokje kippenbouillon bij het kokend water en roer het door.

  • 8)

    Giet het water in de pan tot de inhoud net onder staat.

  • 9)

    Breng het aan de kook met de deksel op de pan tot het water is verdampt. 

  • 10)

    Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe en kook deze nog even mee.

  • 11)

    Serveer de rijst met kip warm en smullen maar!

18 Comments

  • Desiree

    29 mei 2020 at 14:36

    Hoi! Dit ziet er lekker uit. Zou dit ook met kipfilet kunnen ipv kipkluifjes?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:48

      Hi Desiree,

      Jazeker, je kunt ook kipfilet gebruiken.

  • Selma

    29 mei 2020 at 20:24

    Hey Fatima , welke tomatensaus heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:49

      Hi Selma,

      Ik gebruik eigenlijk bijna altijd Tomato Frito. Xx

  • Selma

    29 mei 2020 at 20:28

    Hey Fatima , welke tomatensaus heb je gebruikt ?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:49

      Hi Selma,

      Ik gebruik eigenlijk bijna altijd Tomato Frito. Xx

  • Melissa

    30 mei 2020 at 07:27

    Lijkt me heel lekker! Kan je de kip ook vervangen met iets of beter weglaten dan? Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten 🙂

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:51

      Hi Melissa,

      Ja, hoor je kunt dit recept helemaal vegetarisch maken door de kip weg te laten en de kipbouillon te vervangen door een groentebouillon. Xx

  • Serife

    30 mei 2020 at 09:22

    Hii Fatima, het ziet er weer heerlijk uit! Mag ik vragen welke rijst je hebt gebruikt en waar ik dit kan vinden?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:51

      Hi Serife,

      Dankjewel! Ik gebruik lange basmati rijst die ik bij de Tanger supermarkt koop. Xx

      1. Fatima El Irari is the best

        30 mei 2020 at 20:51

        Hallo Fatima

        Ik kijk veel recepten van jou. En moge Allah jou belonen voor de mensen die je hier mee helpt. Jij maakt echt lekkere recepten Masha Allah. Maar ik heb een vraagje ik heb gehoord van iemand dat je ook recepten op het instagram plaatst. Mag ik weten hoe je daar heet. En nog een vraagje ik ben 11 jaar ik kan wel koken maar geen moeilijke dingen. Ik wil graag iets simpels voor mijn moeder koken maar wel iets gezonds en waar niet veel olie in zit. Weet jij iets?

        XXX Nasteha

        P.S, Ben heeeel erg fan van jou recepten. Bedankt voor de moeite. ❤😍😘

      2. Fatima El Irari

        31 mei 2020 at 10:22

        Hi lieverd,

        Aah wat lief zeg, dankjewel! Ook op instagram heet ik uitdekeukenvanfatima. Wat voor een recept zou je graag voor je mama willen maken?

  • Kubra

    30 mei 2020 at 09:47

    Hoi Fatima,

    Kan ik dit recept ook met zilvervliesrijst maken? En moet ik de hoeveelheid water dan aanpassen?

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2020 at 14:53

      Hi Kubra,

      Ja, hoor je kunt ook prima zilvervliesrijst gebruiken. Je gebruikt dan gewoon dezelfde hoeveelheid water. mocht je merken dat de rijst nog niet helemaal gaar is, dan giet je er iets meer water bij en laat je het nog ietsjes langer doorkoken. Xx

  • Nawal

    5 juni 2020 at 17:57

    Kan ik gewoon de erwtjes uit blik gebruiken

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2020 at 11:16

      Hi Nawal,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • senae

    7 juli 2020 at 12:41

    hey lieverd
    ziet er lekker uit ga het vandaag maken inshallah
    mag ik alleen weten welke verpakking basmati je gebruikt van tanger dan kan ik het vandaag nog halen om het te maken inshallah

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2020 at 15:25

      Hi Senae,

      Dankjewel! Ik heb eerlijk gezegd de verpakking niet meer in huis, maar het is een groene verpakking. Je hebt de rijst in drie formaten, een kleine eentje die best groot is en dan heb je nog een hele grote van (als ik het goed heb) 20 kilo. De paarse verpakking is ook een aanrader!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept