Dubbele Chocoladetaart
Prep time: 1 uur 30 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 6 personen
Dubbele Chocoladetaart
- Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 2 uur 10 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediëten:
Chocolade beslag:
- 350 gram bloem
- 2 eetl. instense cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram kristalsuiker
- 1/4 theel. zout
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 150 ml kokend water
- 200 ml melk
- 2 eetl. volle yoghurt
- 1 eetl. vanille extract
Chocolade frosting
- 500 gram mascarpone, koud
- 2 eetl. Nutella
- 200 gram poedersuiker
- 1 theel. vanille extract
- 2 eetl instense cacaopoeder, gezeefd
- 150 ml slagroom, koud
Bereidingswijze:
Chocoladebeslag maken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Leg op de bodem van twee bakvormen van 23 cm een stuk bakpapier.
- 3)
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kristalsuiker en het zout samen. Zet opzij.
- 4)
Klop in een andere kom de eieren, zonnebloemolie, water, melk, yoghurt en de vanille extract samen.
- 5)
Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop het samen tot een glad beslag.
- 6)
Verdeel het beslag gelijk over de twee bakvormen. Let erop dat het beslag heel dun hoort te zijn.
- 7)
Bak de cakes in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar.
- 8)
Laat de cakes voor 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.
Chocolade frosting:
- 1)
Klop met de elektrische handmixer de mascarpone met de Nutella in 1-2 min. zacht.
- 2)
Voeg de poedersuiker, cacaopoeder en de vanille extract toe in mix het weer door voor 1-2 minuten.
- 3)
Giet dan de koude slagrom er geleidelijk bij en klop de frosting in 2-3 minuten stevig.
- 4)
Roer de frosting door met een spatel en mix het nog eens door.
- 5)
Verdeel de helft van de frosting bovenop de cake en strijk het glad.
- 6)
Leg de tweede cake bovenop en druk het licht aan.
- 7)
Gebruik de overige frosting om de cake volledig af te smeren en spuit bovenop toefjes.
- 8)
Garneer de taart naar wens en serveer op kamertemperatuur. Enjoy!
4 Comments
Sham
9 november 2022 at 13:17
Hoi, wat kan ik ipv intense cacao gebruiken? Ik wil morgen taart bakken voor verjaardag van mijn zoontje maar kan zo snel niet die cacao vinden.
Melisa
10 december 2022 at 15:02
Hoi Fatima!,
Welke merk “Intense Cacao” gebruik je?
Yasmin
17 december 2022 at 20:29
Kan ik normale cacaopoeder gebruiken ipv de intense? En zo ja hoeveel?
Bedankt!
Jenn
22 januari 2023 at 11:22
Dag Fatima,
Ik heb een vraagje over het recept. In de ingrediëntenlijst staat kokend water, klopt dat? Moet het dan 100 graden gekookt water zijn?
Ik hoor het het graag, wil namelijk deze week jouw recept gebruiken.
Groetjes.