Dubbele Chocoladetaart
Prep time: 1 uur 30 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 6 personen
Dubbele Chocoladetaart
- Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 2 uur 10 minuten
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediëten:
Chocolade beslag:
- 350 gram bloem
- 2 eetl. instense cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram kristalsuiker
- 1/4 theel. zout
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 150 ml kokend water
- 200 ml melk
- 2 eetl. volle yoghurt
- 1 eetl. vanille extract
Chocolade frosting
- 500 gram mascarpone, koud
- 2 eetl. Nutella
- 200 gram poedersuiker
- 1 theel. vanille extract
- 2 eetl instense cacaopoeder, gezeefd
- 150 ml slagroom, koud
Bereidingswijze:
Chocoladebeslag maken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Leg op de bodem van twee bakvormen van 23 cm een stuk bakpapier.
- 3)
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kristalsuiker en het zout samen. Zet opzij.
- 4)
Klop in een andere kom de eieren, zonnebloemolie, water, melk, yoghurt en de vanille extract samen.
- 5)
Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop het samen tot een glad beslag.
- 6)
Verdeel het beslag gelijk over de twee bakvormen. Let erop dat het beslag heel dun hoort te zijn.
- 7)
Bak de cakes in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar.
- 8)
Laat de cakes voor 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.
Chocolade frosting:
- 1)
Klop met de elektrische handmixer de mascarpone met de Nutella in 1-2 min. zacht.
- 2)
Voeg de poedersuiker, cacaopoeder en de vanille extract toe in mix het weer door voor 1-2 minuten.
- 3)
Giet dan de koude slagrom er geleidelijk bij en klop de frosting in 2-3 minuten stevig.
- 4)
Roer de frosting door met een spatel en mix het nog eens door.
- 5)
Verdeel de helft van de frosting bovenop de cake en strijk het glad.
- 6)
Leg de tweede cake bovenop en druk het licht aan.
- 7)
Gebruik de overige frosting om de cake volledig af te smeren en spuit bovenop toefjes.
- 8)
Garneer de taart naar wens en serveer op kamertemperatuur. Enjoy!