Voor mij is een chocolademousse echt het ultieme toetje! Mocht je nou ook zo een chocoladeliefhebber, dan moet je deze chocolademousse echt eens proeven. Een heerlijk zachte mousse, die zo lekker luchtig is!
Dubbele Chocolademousse

Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 stuks

Dubbele Chocolademousse
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
Pure chocolademousse:
- 100 gram pure chocolade
- 120 ml verse slagroom
Witte chocolademousse:
- 100 gram witte chocolad
- 120 ml verse slagroom
Extra:
- 250 ml verse slagroom
Bereidingswijze:
- 1)
Hak de pure chocolade en de witte chocolade in kleine stukjes en zet ze apart. Giet de slagroom in een steelpannetje en breng het licht aan de kook. Zodra je bubbeltjes aan de zijkanten ziet haal je de pan van het vuur en giet je de warme slagroom bij de pure en witte chocolade. Laat het staan voor 5 minuten en roer het vervolgens goed door tot de chocolade is gesmolten en je een egale chocoladesaus hebt. Laat het volledig afkoelen.
- 2)
Mix met de elektrische handmixer de extra 250 ml slagroom lobbig en verdeel de slagroom in twee aparte kommen. Giet de pure chocolade in stappen bij de slagroom en mix de slagroom stevig. Herhaal dit bij de andere kom met slagroom en giet de witte chocolade er ook in stappen bij en mix de slagroom stevig.
- 3)
Extra tips&tricks:
- De chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn anders zal de slagroom gaan schiften
- Mix de chocolademousse niet te lang door, zodat het niet kan schiften.
33 Comments
Fatima
17 januari 2020 at 13:11
Klinkt super lekker, bedankt ga dit zeker proberen. Voeg je geen suiker aan de slagroom toe.
Fatima El Irari
17 januari 2020 at 17:20
Hi Fatima,
Nee, omdat de chocolade al zoet genoeg is. Maar je zou natuurlijk suiker na smaak kunnen toevoegen.
Loub
17 januari 2020 at 16:33
Hey fatima,
Altijd als ik slagroom opstijf luktbhet mij… bij de bruine chocolademousse lukt dat maar bij de witte word het niet stijf hoe komt dat?
Fatima El Irari
17 januari 2020 at 17:23
Hi Loub,
Als je de witte chocolade erbij giet bedoel je? Dan moet je iets langer blijven mixen en op tijd stoppen wanneer je ziet dat het stijf is.
Loub
18 januari 2020 at 00:37
Ja inderdaa, ik heb slagroom eerst gemixt dan witte chocolade bij gedaan dan dit mixen tot het stijf word, maar het werd maar niet stijf…
Ma sha Allah jou recepten lukken mij altijd allemaal… alleen dit keer weet ik niet wat er mis is gegaan… Shoukran voor je snelle antwoord!
Fatima El Irari
21 januari 2020 at 10:19
Hi Loub,
Kan gebeuren lieverd. Was de chocolade echt volledig afgekoeld? De gesmolten chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn, anders zal de slagroom schiften en dan kun je het al niet meer stijfkloppen helaas.
Amira
10 september 2021 at 20:30
Totaal niet gelukt we hebben alles volgens recept gedaan maar het word gewoon niet dik! Verspillend
Loub
17 januari 2020 at 16:33
Hey fatima,
Altijd als ik slagroom opstijf luktbhet mij… bij de bruine chocolademousse lukt dat maar bij de witte word het niet stijf hoe komt dat?
Najat
28 april 2020 at 09:50
Salaam ou 3alaykoum Fatima,
Allereerst wil ik zeggen bedankt dat je de moeite neemt om deze heerlijke recepten met ons te delen. Gisteren heb ik geprobeerd de chocolademousse geprobeerd te maken en de donkere chocolade is wel gelukt naar de witte niet 🙁 ik heb precies gedaan wat ik bij de donkere heb gedaan maar het was totaal mislukt. De chocolades waren beide goed afgekoeld dus daar ligt het niet aan. Wat kan ik hier de volgende keer aan doen?
Fatima El Irari
28 april 2020 at 14:39
Alaikoem salaam Najat,
Heel graag gedana lieve schat. Bedankt voor de waardering! Is de witte chocolade geschift? Dit kan door twee dingen komen, of de chocolade was nog te warm of je hebt de slager er te lang erbij gemixt.
Latifa
17 januari 2020 at 17:13
Hmm dat ziet er lekker uit, tbark’ Allah! Ga ik morgen in Shaa Allah uit proberen.
Fatima El Irari
17 januari 2020 at 17:24
Hi Latifa,
Bedankt lieverd! ❤️
Ahlam
17 januari 2020 at 17:40
Hoi Fatima,
Hoeveel stuks haal je hieruit?
Fatima El Irari
23 januari 2020 at 13:14
Hi Ahlam,
Ik vulde met dit recept vier van deze glazen. Hoe kleiner de glazen hoe meer toetjes je kunt maken.
Samira
17 januari 2020 at 18:01
Heb ze ook gemaakt en ze zijn klaar nu om te eten! Ik heb al 1 op en echt super lekker!!! Thnx voor het delen bes7a
Fatima El Irari
23 januari 2020 at 13:13
Hi Samira,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.❤️
Cyrina
17 januari 2020 at 18:41
Ik zal er vast overheen gelezen hebben maar, voor hoeveel personen is dit recept?
Fatima El Irari
18 januari 2020 at 15:33
Hi Cyrina,
Ik heb er vier glazen mee kunnen vullen. De hoeveelheid is afhankelijk van de glazen die je gebruikt. Xx
Pauline
17 januari 2020 at 20:21
Hi Fatima. Bedankt voor dit recept, ik ga het binne kort uitproberen. Hoeveel van die glaasjes kun je vullen met dit recept?
Liefs
Pauline
17 januari 2020 at 20:23
..en moet de mousse opstijven in de koeling?
Fatima El Irari
18 januari 2020 at 15:32
Hi Pauline,
Ik vind de mousse koud wel het lekkerst.
Fatima El Irari
18 januari 2020 at 15:29
Hi Pauline,
Ik heb in totaal vier glaasjes kunnen vullen met dit recept.
Fatima
20 januari 2020 at 16:42
Hoi Fatima,
Het stijf opkloppen van de slagroom nadat de ik chocolade/slagroom bij die lukt niet. Enig idee hoe dat komt en hoe eventueel te fixen?
Ik heb Geprobeerd lang te kloppen, maar blijft vloeibaar.
Fatima El Irari
21 januari 2020 at 10:17
Hi Fatima,
De gesmolten chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn, anders zal de slagroom schiften en dan kun je het al niet meer stijfkloppen.
Anissa
27 januari 2020 at 15:39
Hey Fatima
Ziet er heerlijk uit wil het zaterdag maken voor 8 personen alles dubbel nemen van recept ?
Fatima El Irari
27 januari 2020 at 19:47
Hi Anissa,
Bedankt lieverd! Ja, ik zou dan het recept verdubbelen en hoe kleiner je glazen zijn hoe meer toetjes je kunt maken. Xx
Farah
20 februari 2020 at 22:40
Hey schat,
Ik snap u uitleg niet zo goed, wat bedoel je met verdeel in tweeën? Bedoel je 250 ml = 125ml x 2 voor elke wit en puur chocolade ?
Choukran hbiba❤️
Fatima El Irari
20 februari 2020 at 23:41
Hi Farah,
Je mixt de 250 ml slagroom dus lobbig en die verdeel je dan over twee komen (dus in elke kom 125 ml geklopte slagroom). En in elke kom giet je stap voor stap de gesmolten chocolade terwijl je blijft mixen. Hoop dat het zo duidelijk is lieverd. Xx
Dina
2 april 2020 at 21:08
Hoi faat,
Welke spuitzak raad je aan, en welke spuitmond gebruik je in deze recept, maar zijn ook je favoriete?
Ziet er heerlijk uit tbarkallah! you have golden hands xx
Fatima El Irari
3 april 2020 at 11:34
Hi Dina,
Zelf gebruik ik al een tijdje de wegwerp spuitzakken van de Wibra en ik ben er echt tevreden over. Het zijn 10 zakjes voor 1,- De spuitmondjes die ik gebruik zijn de 1M en de 1D en ze zijn beide van het merk Wilton. Xx
Esmeralda
23 mei 2020 at 19:42
Hoi Fatima, kun je hiervoor ook chocolade met nootjes gebruiken? Of is dit niet mogelijk? Want ik wil het heel graag maken maar ik heb geen normale witte chocolade.
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:21
Hi Esmeralda,
Heb ik zelf nooit gebruikt, maar ik denk wel dat het kan.
Marjan van Driel
17 januari 2022 at 20:37
Hoi Fatima,
Je hebt altijd heerlijke recepten, vanavond eten we bijvoorbeeld je groene curry met kip, die super is, ipv sugar snaps, gebruik ik sperziebonen, want de sugar snaps zijn niet in de normale supermarkten hier in Spanje te krijgen.
Deze dubbele mousse was ook weer superlekker, maar ik kreeg het niet zo mooi in de glaasjes als op jouw foto! 😬😂