Dubbele Chocolademousse

17 januari 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 stuks

Voor mij is een chocolademousse echt het ultieme toetje! Mocht je nou ook zo een chocoladeliefhebber, dan moet je deze chocolademousse echt eens proeven. Een heerlijk zachte mousse, die zo lekker luchtig is!

Print recept

Dubbele Chocolademousse

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Pure chocolademousse:

  • 100 gram pure chocolade
  • 120 ml verse slagroom

Witte chocolademousse:

  • 100 gram witte chocolad
  • 120 ml verse slagroom

Extra:

  • 250 ml verse slagroom

Bereidingswijze:

  • 1)

    Hak de pure chocolade en de witte chocolade in kleine stukjes en zet ze apart. Giet de slagroom in een steelpannetje en breng het licht aan de kook. Zodra je bubbeltjes aan de zijkanten ziet haal je de pan van het vuur en giet je de warme slagroom bij de pure en witte chocolade. Laat het staan voor 5 minuten en roer het vervolgens goed door tot de chocolade is gesmolten en je een egale chocoladesaus hebt. Laat het volledig afkoelen.

  • 2)

    Mix met de elektrische handmixer de extra 250 ml slagroom lobbig en verdeel de slagroom in twee aparte kommen. Giet de pure chocolade in stappen bij de slagroom en mix de slagroom stevig. Herhaal dit bij de andere kom met slagroom en giet de witte chocolade er ook in stappen bij en mix de slagroom stevig. 

  • 3)

    Schep beide in een spuitzak. Vul de helft van een glas met de witte chocolademouse en spuit bovenop de melk chocolademousse en strijk het glad. Garneer de chocolademousse toetjes met een extra toef slagroom en wat geraspte chocolade. Serveer ze lekker koud en genieten maar!

     

     

Extra tips&tricks:

  • De chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn anders zal de slagroom gaan schiften
  • Mix de chocolademousse niet te lang door, zodat het niet kan schiften.

25 Comments

  • Fatima

    17 januari 2020 at 13:11

    Klinkt super lekker, bedankt ga dit zeker proberen. Voeg je geen suiker aan de slagroom toe.

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:20

      Hi Fatima,

      Nee, omdat de chocolade al zoet genoeg is. Maar je zou natuurlijk suiker na smaak kunnen toevoegen.

  • Loub

    17 januari 2020 at 16:33

    Hey fatima,
    Altijd als ik slagroom opstijf luktbhet mij… bij de bruine chocolademousse lukt dat maar bij de witte word het niet stijf hoe komt dat?

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:23

      Hi Loub,

      Als je de witte chocolade erbij giet bedoel je? Dan moet je iets langer blijven mixen en op tijd stoppen wanneer je ziet dat het stijf is.

      1. Loub

        18 januari 2020 at 00:37

        Ja inderdaa, ik heb slagroom eerst gemixt dan witte chocolade bij gedaan dan dit mixen tot het stijf word, maar het werd maar niet stijf…
        Ma sha Allah jou recepten lukken mij altijd allemaal… alleen dit keer weet ik niet wat er mis is gegaan… Shoukran voor je snelle antwoord!

      2. Fatima El Irari

        21 januari 2020 at 10:19

        Hi Loub,

        Kan gebeuren lieverd. Was de chocolade echt volledig afgekoeld? De gesmolten chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn, anders zal de slagroom schiften en dan kun je het al niet meer stijfkloppen helaas.

  • Loub

    17 januari 2020 at 16:33

    Hey fatima,
    Altijd als ik slagroom opstijf luktbhet mij… bij de bruine chocolademousse lukt dat maar bij de witte word het niet stijf hoe komt dat?

  • Latifa

    17 januari 2020 at 17:13

    Hmm dat ziet er lekker uit, tbark’ Allah! Ga ik morgen in Shaa Allah uit proberen.

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2020 at 17:24

      Hi Latifa,

      Bedankt lieverd! ❤️

  • Ahlam

    17 januari 2020 at 17:40

    Hoi Fatima,

    Hoeveel stuks haal je hieruit?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:14

      Hi Ahlam,

      Ik vulde met dit recept vier van deze glazen. Hoe kleiner de glazen hoe meer toetjes je kunt maken.

  • Samira

    17 januari 2020 at 18:01

    Heb ze ook gemaakt en ze zijn klaar nu om te eten! Ik heb al 1 op en echt super lekker!!! Thnx voor het delen bes7a

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:13

      Hi Samira,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.❤️

  • Cyrina

    17 januari 2020 at 18:41

    Ik zal er vast overheen gelezen hebben maar, voor hoeveel personen is dit recept?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2020 at 15:33

      Hi Cyrina,

      Ik heb er vier glazen mee kunnen vullen. De hoeveelheid is afhankelijk van de glazen die je gebruikt. Xx

  • Pauline

    17 januari 2020 at 20:21

    Hi Fatima. Bedankt voor dit recept, ik ga het binne kort uitproberen. Hoeveel van die glaasjes kun je vullen met dit recept?
    Liefs

    1. Pauline

      17 januari 2020 at 20:23

      ..en moet de mousse opstijven in de koeling?

      1. Fatima El Irari

        18 januari 2020 at 15:32

        Hi Pauline,

        Ik vind de mousse koud wel het lekkerst.

    2. Fatima El Irari

      18 januari 2020 at 15:29

      Hi Pauline,

      Ik heb in totaal vier glaasjes kunnen vullen met dit recept.

  • Fatima

    20 januari 2020 at 16:42

    Hoi Fatima,

    Het stijf opkloppen van de slagroom nadat de ik chocolade/slagroom bij die lukt niet. Enig idee hoe dat komt en hoe eventueel te fixen?
    Ik heb Geprobeerd lang te kloppen, maar blijft vloeibaar.

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2020 at 10:17

      Hi Fatima,

      De gesmolten chocolade moet echt volledig afgekoeld zijn, anders zal de slagroom schiften en dan kun je het al niet meer stijfkloppen.

  • Anissa

    27 januari 2020 at 15:39

    Hey Fatima
    Ziet er heerlijk uit wil het zaterdag maken voor 8 personen alles dubbel nemen van recept ?

    1. Fatima El Irari

      27 januari 2020 at 19:47

      Hi Anissa,

      Bedankt lieverd! Ja, ik zou dan het recept verdubbelen en hoe kleiner je glazen zijn hoe meer toetjes je kunt maken. Xx

    2. Farah

      20 februari 2020 at 22:40

      Hey schat,

      Ik snap u uitleg niet zo goed, wat bedoel je met verdeel in tweeën? Bedoel je 250 ml = 125ml x 2 voor elke wit en puur chocolade ?
      Choukran hbiba❤️

      1. Fatima El Irari

        20 februari 2020 at 23:41

        Hi Farah,

        Je mixt de 250 ml slagroom dus lobbig en die verdeel je dan over twee komen (dus in elke kom 125 ml geklopte slagroom). En in elke kom giet je stap voor stap de gesmolten chocolade terwijl je blijft mixen. Hoop dat het zo duidelijk is lieverd. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept